Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád vo filme uzavreté prostredie ponorky, vždy je tu priestor na hutnú atmosféru. V tomto prípade sa mi to však zdá byť najväčšou slabinou tohto snímku, nebolo to zlé ale mohlo sa pridať. Záchranou je samotný príbeh, ktorý pekne odsýpal a nedal priestor na žiadnu nudu. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Das Boot žřejmě zůstane nejlepším ponorkovým filmem navždy. U-571 se ale nemusí vůbec stydět. Jako válečná jednohubka, se spoustou akce, napívavých momentů a dobrých hereckých výkonů je to nadprůměrný snímek. Úkol: dopadení a ukradení německého šifrovacího stroje Enigma. Místo: Atlantik plný vlčích smeček Doenitzových ponorek. Vpravdě nezáviděnyhodný job. Film je ale natočen podle skutečných událostí, které sice dopodrobna nevím, protože námořní válka není moje oblíbená epizoda války, ale jako takový film působil velmi dobře. Samozřejmě to bychom nebyli v Hollywoodu, kdyby nebyl německý torpedoborec vyřazen jednou dobře mířenou střelou z palubního děla a posledním torpédem ponorky, která tahá za poslední stébla trávy. Přesto je U-571 dobrý válečný film, který pobaví vždy a za každého počasí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená akční jízda, ale Mostow se odvázal až o tři roky později při třetím Terminátorovi.  McConaughey si tu ještě neprošel tou svou vnitřní obrodou  a pomalu mířil směr romantická prdel, a tak bylo dost těžký mu toho ztrápenýho kapitána ponorky věřit, když se pokaždý tvářil zcela neadekvátně k daný situaci, však se koukněte do galerie.  Naštěstí tu byla kotva v podobě Keitela a ve vypjatých chvílích jeho tendenci přehrávat zkušeně vyrovnával.  Ponorkové atmosféry se taky rozhodně dalo využít líp, byť  třeba scéna s hloubkovým ponorem se povedla.  Že si Amíci  tímhle filmem přivlastnili zásluhy za zisk Enigmy  není nic neobvyklýho, dějiny přepisují ze všech národů nejraději.  Silnější tříčka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ponorkový film to určitě není, tohle nehezké prvenství patří snímku V rukách nepřítele, ale žádná sláva se taky nekoná. Lépe řečeno, pokud jste fandové popkornovek, může vám Mostowův kousek sednout. Hezky se tam střílí, bouchá to, správní hoši vždycky mají lepší mušku a větší štěstí, rozbitá ponorka dělá akrobatické kousky, no zkrátka sranda k popukání. Pokud máte ale raději propracované realistické drama, velkým obloukem se Ponorce U-571 vyhněte. Na mě je to prostě moc plytké a hloupé. Celkový dojem: 40 %. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hloubkové bomby nepřítele sice dělají škodu jen v povoleném obsahu, ale přetlak musí jít přes rozsah, páka ovládání vzduchu za dosah a poslední torpédo být stále jen na dosah, než bude umožněn jediný zásah. Prostě jeden z poněkud uboužejších snímků o U-boatech, přestože film nepostrádá napětí... Přes vcelku hvězdné obsazení (McConaughey, Keitel, Bon Jovi) navíc nezaujmou ani herecké výkony. Trailer: http://www.csfd.cz/film/13952-ponorka-u-571/videa/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Atlantickom oceáne, tak filmári pracovali predovšetkým v Stredozemnom mori, na Malte, v rímskych filmových štúdiách Cinecittà, Kalifornii a Rusku. (MikaelSVK)
  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama