Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ponorkový film to určitě není, tohle nehezké prvenství patří snímku V rukách nepřítele, ale žádná sláva se taky nekoná. Lépe řečeno, pokud jste fandové popkornovek, může vám Mostowův kousek sednout. Hezky se tam střílí, bouchá to, správní hoši vždycky mají lepší mušku a větší štěstí, rozbitá ponorka dělá akrobatické kousky, no zkrátka sranda k popukání. Pokud máte ale raději propracované realistické drama, velkým obloukem se Ponorce U-571 vyhněte. Na mě je to prostě moc plytké a hloupé. Celkový dojem: 40 %. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jonathan Mostow natočil pěkný snímek plný klaustrofobických interiérů ponorek, dobrých hereckých výkonů a dost slušných exteriérových záběrů válčících plavidel (podmořské detonace hloubkových min a vůbec všechny výbuchy ve filmu vznikly jistě za nemalé finanční prostředky, protože jsou fakt dobré). Nevím, jestli je možno takto manévrovat s ponorkami, nicméně třeba scéna s podplouváním torpédoborce měla v sobě pořádný kus napětí. Nechybí scény sebeobětování se, ty mají Američani rádi, jsou přeci důkazem jejich neskutečné vnitřní síly:) Výrazný Bill Paxton, nevýrazný Harvey Keitel. Jeden z mála válečných filmů, který se mi líbil. 62 miliónů dolarů(rozpočet)/127,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ponorka U-571 je velice zdařilý film režiséra Jonathana Mostowa (Terminátor 3), který zde uspěl o hodně více než u svého předchozího snímku Únos. Je tohle skutečný příběh z druhé světové války? Na to bych si nevsadil, ale je to napínavá ponorková akčňárna? To se vsaďte že je! A takovým filmům já dávám plné hodnocení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad s polorozbitou německou ponorkou, kterou se snaží získat američané kvulí Enigmě je celkem dobrej, ale tak nějak nedotáhnutej do konce. I když i herecká výkony jsou dobré, až na výjimky, ale něco tomu chybí, něco co by tenhle film rozhýbalo, protože mi připadalo, že je to pořád v takovým vycházkovým tempu. Ani napětím tenhle film moc neoplývá, je to hlavně dáno tím, že podobných filmů jsem už viděl nekolik a ty napínavý situace se vesměs opakují pořád dokola, takže už jsem v podstatě tušil jak to asi dopadne a co se bude dít. Docela příjemným překvapením byl pro mě výkon Matthewa McConaugheyho, který je s oholenou hlavou skoro k nepoznání, ostatní herci, už na tom nebyli tak dobře, zvláštěpak od dua Bill Paxton a Harvey Keitel bych čekal něco lepšího, ale standart si odehráli. Přidat věrohodnost a trochu to rozhýbat, tak z toho nakonec mohl být dobrej válečnej film. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená akční jízda, ale Mostow se odvázal až o tři roky později při třetím Terminátorovi.  McConaughey si tu ještě neprošel tou svou vnitřní obrodou  a pomalu mířil směr romantická prdel, a tak bylo dost těžký mu toho ztrápenýho kapitána ponorky věřit, když se pokaždý tvářil zcela neadekvátně k daný situaci, však se koukněte do galerie.  Naštěstí tu byla kotva v podobě Keitela a ve vypjatých chvílích jeho tendenci přehrávat zkušeně vyrovnával.  Ponorkové atmosféry se taky rozhodně dalo využít líp, byť  třeba scéna s hloubkovým ponorem se povedla.  Že si Amíci  tímhle filmem přivlastnili zásluhy za zisk Enigmy  není nic neobvyklýho, dějiny přepisují ze všech národů nejraději.  Silnější tříčka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Jonathan Mostow se inspiroval pro film po prohlídce ponorky z druhé světové války USS Pampanito (SS-383) v San Francisku. (Čulo)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)
  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama