Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Diskuze

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

V ČT si týmto filmom uctili Rogera Moore(a), namiesto každotýždenného víkendového vysielania bondoviek (ČT2 sobota 20.00h a nedeľa po polnoci repríza), ho zaradili o pár dní skôr, mimoriadne v utorok 23.5.2017 na ČT1.

Cez víkend 27.-.28.5. už ho nevysielali vôbec, ani s nedeľnou reprízou. Zaujímavá pocta - ukrátením (miesto toho na predmetné víkendové časy zaradili nesúvisiaci film Kalifornia 1993).

Takže diváci čakajúci na víkendovú bondovku, týmto prišli o jednu naplánovanú práve s R. Mooreom.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

donkocicak

vyborne napisane, tiez sa povazujem za fandu stariniek /20. rokmi zacinajuc/. Pre ludi, pre ktorych  su 80s nedostihnutelne a pre ktorych sa najlepsie filmy tocili v 80s, asi tato bondovka fakt nie je. Bavil som sa pri nej vsak vyborne.

donkocicak

donkocicak (hodnocení, recenze)

Nesouhlasím s názorem, že tato bondovka je špatná. Kdo má rád Craigovo Casino Royal a nenávidí osmdesátky, jistě bude mít jiný názor. Ale tohle je bondovka, jak má být. Ano, Moore už opravdu vypadá staře. Stejně tak Moneypenny. Ale jak jsem poprvé viděl upoutávky na Vyhlídku, věděl jsem, že ji prostě musím vidět. A Absolutně mě nezklamala. Duran Duran napsali v pohodě titulní song, Walken jako záporák je skvělý. May Day jako psychopat originální nápad. A finále? Bez disukuze napínavé až do konce. Možná to není nejlepší film série, možná pro někoho z toho čpí osmdesátky na sto honů, ale je to naprosto v pohodě film, který v té době nejspíše splnil to, co se od něj čekalo. A co jsem od něj čekal i já...

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Nesuhlasim s ostatnymi mentalmi v tom, ze tato bondovka je slaba, ba dokonca ani priemerna. Vyborna bondovka : podrobnosti preco hladat v mojom komentari, nejdem to tu vypisovat.

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

Christopr byl dobrej psycháč,to mu sedlo,ale já myslím,že i tahle bondovka je dobrá

mr fisch

mr fisch (hodnocení, recenze)

podle mě opravdu blbá bondovka. Trapný Moore, který ve svých v bondovi nejstarších letech nemá už ani špetku šarmu a úplně blbý příběh. 2* za christophera walkena a jakési umělé napětí, které mě přimělo se na tu s*ačku dodívat.

mysiak

mysiak (hodnocení, recenze)

Prečo je vo filme použíté, že meno Zorin nie je spojené so žiadnou reálnou postavou?

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama