Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po "Moonrakerovi" jde úroveň Bondovek trochu dolů. Ne snad ani po filmové stránce, ale po dvou velkolepých dílech (10,11) jede Bond tak trochu na volnoběh a stárnoucí Moore také moc nepřidá. I když v tomhle svém posledním díle zvážní a odhodí většinu svých hraček a přehnaných manýrů, jakoby tvůrci nevěděli kudy kam. Změna podle mě měla přijít dřív, ale možná jen '80 léta Bondovi příliš nepřála. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tomuhle dávám pět hvězd ale jen v rámci bondovek......Nemám rád bondovky protože postava JB je prostě napsaná jako poozerské šovinistické prase (nejsen žádný bojovník za ženská práva ale občas je toho už fakt moc)..Proto je dle mého názoru Moore nejlepší Bond..protože dává své postavě navíc jistou dávku "sebeparodického"humoru (jestli víte co tím myslím)..a speciálně v téhle bondovce už to chvílema vypadá jako jeden z dílů bláznivé střely...a to je sakra dobře...tohle tu vždycky chybělo .....Conery dokonale ztvárnil Bonda podle předlohy ale Moore je prostě svůj---+ Walken je asi nejpsychotičtější Bondovský záporák..,,Podej mi taky pár zásobníků."...TTTRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRR-TTRRRRRRRRR---až mi těch dělníků bylo líto hehe ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přepálený "supermoderní" Bond, plný šílené estetiky (barvité kulisy, crazy účesy, ulítlá hudba) a téměř šedesátníka Moorea, který si musí v každé třetí scéně otravně pomáhat střihem, či dokonce zadní projekcí. Věc, která v osmdesátých letech prakticky vymizela. Nečekal bych ji ve vysokorozpočťáku s takovým renomé, jaké si v tu chvíli celkem zdatně vytvářel příběh agenta 007. Glen, ač se snažil v posledním příběhu Rogera Moorea vsadit vše na divokou akci a nákladné pyrotechnické kousky, úspěch se dostavil jen na půl, tedy technicky je View to a Kill do té doby nejnadupanější bondovkou, Walkem je brilantní, ale chybí kouzlo "klasiky", chybí vychytávky a typické trademarky. Tváří se to spíše jako čistokrevný akční thriller, který ale kapacitně nestačí a dýchavičný hlavní protagonista už tuplem ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Roger Moore už bol dosť prestarnutý na Bonda, neviem aký zmysel to malo pre producentov stále dusiť v tejto úlohe herca, ktorý už moc vody namútiť nemohol. Christopher Walken ako záporák je zo svojim démonickým pohľadom fajn ale tie lepšie zahrané úlohy prišli od neho až o pár rokov neskôr, vedľajšie postavy ako čierna siláčka Grace Jones či pomocník Bonda ako že jeho sluha Patrick Bauchau sa dajú zniesť ale miestamy scenár dosť pokulháva a neponúka nič preborného, opäť je zameranie na Sovietov a to je na 80.roky téma nehorázne pretrepané zo všetkých možných strán a uhlov až sa to stáva fádne dnes a určite aj vtej dobe už museli byť diváci z toho nadmieru prejedení. Jedine na čom si ozaj dali záležať sú kulisy postavená ako šachty v bani. ║Rozpočet $30miliónovTržby USA $50,327,960Tržby Celosvetovo $152,400,000 ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Moore by klidně zvládnul ještě jeden díl, ale tohle bylo důstojné opuštění agenta 007. Pořád skvělé akční scény, humorný nadhled, tentokrát i o třídu lepší záporák s tváří Walkena a všechno ve svižné jízdě. V poslední třetině bohužel přejde film na vážnější notu, kterou se úplně nedaří skloubit se zbytkem. 70% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Grace Jones byla do role May Day navržena Barbarou Bach. Jako dominantní záporná ženská postava se stala součástí propagace. Plakáty ji zobrazovaly v opozici vůči Bondovi (Roger Moore) a ptaly se: „Našel konečně James Bond svého protivníka?“ (kenny.h)
  • Roger Moore věděl, že je na roli starý. I se tak veřejně vyjádřil, že už Bonda hrát nechce a měl by ho hrát někdo jiný. Musel však tímto filmem splnit závazek s A. R. Broccolim na představování Bonda po 12 let. (Honzíno)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama