Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po první hodině pevné čtyři hvězdy, po druhé hodině solidní tři hvězdy, po třetí hodině, výsledek vidíte. Skoro celou dobu jsem si říkal, co všichni blbnou, vždyť je to dobrý film, jen musíte zapnout mód naivity a ignorovat kýč a patos. Ty byly celou dobu jen trochu za hranou, že jsem je byl schopen přehlížet, ale poslední hodina tu hranu přeskočila skoro o celé obnovené Spojené státy. Ten film má v sobě spoustu dobrého; krásné scenérie, povedenou hudbu v úvodu (zbytek už nestojí za řeč), velkolepé vyprávění postavené z maličkosti, charismatického hlavního hrdinu a i originální (leč samozřejmě naivní) zápletku. Občas jakoby se do toho vkrádala genialní jednoduchost a působivost Forresta Gumpa, ale to opravdu jen občas. Čím blíže jsme konci, tím je tenhle film více a více k smíchu. Skutečně promarněná šance, kterou nebetyčně shazují zejména mnohé klíčové scény (finálové rozuzlení, zpomalený záběr na kluka s dopisem, epilog), které se skutečně nepovedly. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ mal v úmysle Costner ironicky si uťahovať z poštárov, tak mi to prišlo až príliš vážne (vrátane monumentálnej hudby v akože emotívnych scénach) a nudné. A pokiaľ sa snažil o serióznu postapokalyptickú drámu, v ktorej poštári zachránia svet, tak sú dve možnosti - buď mal predtým obdobie, keď sa denne lajnoval bielym práškom so svojou kámoškou Whitney alebo si U.S. Postal ešte predtým, než im robil reklamnú kampaň Lance Armstrong, uňho objednali PR na veľkom plátne. Aj keby to bolo o polovicu kratšie, tak by to bolo nudné a nedávalo by to veľmi zmysel, toto bol proste omyl. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko spekulovat nad faktem, proč se tento legendární Costnerův propadák stal takovým neúspěchem a doslova symbolem pro filmový průser. Hned několik pozitivních věcí se zde totiž najít dá. Citlivá a vnímavá režie, výtečné akční scény (sekvence kde hlavní ženská hrdinka popadne M16 a začne střílet hlava nehlava je nezapomenutelná) a i ta ústřední myšlenka není špatná. Bohužel Costner nenapsal dost dobře postavy a například Patton se opravdu nepovedl. O patos není nouze a bohužel je chvílemi až neúnosný. Rozhodně je to však film, jehož tématika se každou chvíli na obrazovkách opravdu nevyskytuje a tudíž rozhodně stojí i přes spoustu nedostatků za pozornost, potažmo uznání snahy a jakž takž slušně odvedené práce, která však samozřejmě mohla být o mnoho lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Synonymum filmového průšvihu. Respektive totálního komerčního propadáku. Pamatuju, že se to tehdy v Cinemě sešlo s Demi Moore, která se pod vedením Ridleyho Scotta chtěla stát členkou speciálních oddílů americké armády... Kevin Costner zachraňuje lidstvo, protože ti, jenž přežili nukleární válku, nemají zdaleka na růžích ustláno. Akce je řídká, postavy jsou nevýrazné, patriotismus, kam se podíváš. Skautsky naivní a předlouhý opus, i když jsme asi všichni viděli horší drahé projekty, nicméně tady platí, že pouze „otevřené srdce“ nestačí. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to nějaká perla :-), ale viděl jsem už hodně horších nesmyslů. Možná ta idea, že nás vzájemná komunikace popsaným papírem jednou zachrání není zas tak ujetá ? Umíme ještě něco jinýho než SMS a e-maily? Až ta energie klekne budeme se umět domluvit ? Hmmmm ...... moc úvah na takový film. Jsou v něm ale samozřejmě "věci", které se jen tak nevidí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme nezaznie ani raz meno hlavnej postavy. V knižnej predlohe však meno má, volá sa Gordon Krantz. (Grimsrund)
  • Natáčení probahlo ve Washingtonu, Oregonu, Tuscomu, Arizoně nebo na ostrově Fidalgo. (Terva)
  • Snímek získal tři nominace na cenu Saturn, a to v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší herec ve vedlejší roli (Will Patton) a nejlepší herec (Kevin Costner). (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama