Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Frankenstein trochu inak. Dej filmu je čistá prerábka Frankensteina do hadieho prostredia. Prácu s hadmi cením a uznavam lebo ja by som sa hada nechytil nikdy. Herci boli fajn, kamera priemer lenže tento film ma u mňa jednk velké mínus a to to že je strašne nudný a zdĺhavý. Radšej by som si tento film prečítal ako poviedku než aby som sa naň znova pozeral. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

klasický příběh o mutovaní v nějaký jiný objekt, tady jde konkrétně o hada. Hady já rád a tady jich bylo opravdu dostatek a reálných. Horší však byly masky, ty vypadají víceméně usměvně a hadího muže bych si představoval jinak, naž jako přerostou vybledlou okurku. No nic. ještě bych vyzvihl kvalitně zpracovanou hororovou hudbu, ale bát se teda rozhodně nebudete. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Zabudnite na to, či vyhynie ľudstvo a pomôžte mi radšej umyť riad.“ Dole klobúk za všetky tie naozajstné hady. Dnes by sa to robilo pomocou nudných počítačových trikov. Napriek tomu (a napriek áčkarskej produkcii dua Zanuck/Brown, dva roky pred ich legendárnymi ČEĽUSŤAMI) to zo SSSSSSS bohužiaľ lepší horor ešte nerobí. Poteší „vážne“ budovaná atmosféra a celkový civilný prístup bez zdržujúcich a otravných žánrových klišé. Napriek tomu priemer. Dosť to zostarlo. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem typický eko horror, ve kterém budou zabíjet hadi, už první scéna převezení do Panoptika zrůd mě ale přesvědčila, že tohle by mohlo být zajímavější. A taky bylo. Začátek byl slibný ale na hlavní příšerku musíme čekat přes hodinu (!) a nakonec se na obrazovce ani moc neohřála. Je to škoda, protože zrůdy ve filmech mám rád. Další plus je za opravdové hady a že se autoři vysrali na nějaké gumáky (tu poslední přeměnu nepočítám). Kdyby to nebylo tolik natahované, tak bych dal o hvězdu víc, takhle je to jenom za dvě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku filmu, ešte pred úvodnými titulkami, ma jeho tvorcovia uistili, že všetky hady v tomto snímku sú živé, žiadne gumové atrapy. To ma potešilo a navnadilo. No prišlo sklamanie. Hadi síci boli reálni, čo je určite zaujímavejšie ako nejaké digitálne karikatúry. Ale inak to bolo celé o ničom. Tento film ma vôbec nebavil. Ako horror je to velice slabé. Nevidel som nič desivé. Nanajvýš tak mierne nechutné, ale i to len preto, že sú mi hady protivné. Bola to ssstraššššná sssprossssstossssť. "Sssssss". * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Ve Španělsku byl film pojmenován Ssssilbido de muerte, což znamená "syčení smrti". (ČSFD)
  • Když příjde Dr. Stoner (Strother Martin) za Dr. Danielsem (Richard B. Shull) žádat o peníze, tak v jedné scéně otevře tašku a začne vytahovat dokumenty. V dalším střihu už má ale ruce položené na zavřené tašce. (Duoscop)
  • Všichni jedovatí hadi ve filmu jsou skuteční a herci s nimi museli pracovat. Pouze v záběru, kde doktor Stoner (Strother Martin) chytne hlavu kobry, byl použit umělý had. (ČSFD)

Reklama

Reklama