Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Toto je právě jedna z těch stupidit, kterou si zamilujete nebo ne. Bohužel ne všichni mají tu náturu, přežít alespoň první díl. To mi mimochodem potvrdil i jeden můj známý. Pokud jste homofob či homosexuální homofob, imbecil, transka, čistokrevný gay či lesba, rasista nebo tlusťoch, asi to nebude to pravé pro vás. Ale! Proč bychom se někdy sami sobě nebo druhým jinak divným nezasmáli? Vše je tu dovoleno, bráno s velkou dávkou humoru i nadsázky. Rozhodně však něco jiného, než na co jsme u Britů zvyklí. Věřte, že pokud tomu propadnete, opakování oblíbených hlášek vás nemine. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

i na ostrovní poměry místy celkem hrubozrná zábava., která vceklu bez problémů zabíhá do trapnosti. hlavně duo postižených, co spolu bydlí je boží (viz plakát). "Kterou bys chtěl?" "tuhle". hodně situací a postav se objevuje pravidělně v různých obměnách... závěrečná sbírka rekordů a kruté postřehy vypravěče jsou nej. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

"Británie, Británie, Británie. Provoz zahájila královna v roce 1972. Británie dnes láká stovky návštěvníků ročně, ale proč přicházejí? Nejen aby zjistili, jak správně chutnají kuřecí nugety, nebo aby si vyzkoušeli tradiční britskou zábavu - šmírování. Nikoliv! Přicházejí po stádech, aby se setkali s britským lidem." Prostě skvělý seriál, který pobaví i když zrovna zvracíte po ochutnání sušenky, kterou dělali v útulku pro bezdomovce. Best: "podle kompjůtru ne!", "jo já vim" ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Pokud snesete pravidélné dávky nevkusného a satirického humoru bez příběhu, tak se určitě pobavíte ! Seriál, který staví na nechutnostech, zlomyslnostech a vůbec na všech věcech, kterým by jste se v běžném životě nesmáli. LITTLE BRITAIN dokáže pobavit a je kvalitní alternativou k "americkému mainstreamu situačních komedií" (Friends, How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Scrubs) a k jiným britským počinům (IT Crowd, Black Books, Red Dwarf). Seriál do této elitní rodiny určitě patří. Po shlédnutí valné části dílů musím říct, že seriál svým novátorským přístupem pro mě způsobil příjemné oživení "klasických" sitcomových vod. Příjemný zákusek pro milovníky sitcomů a především britcomů, pro ostatní exhibice trapnosti a nechutnosti. (90%) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

ADNTHVBS aneb absolutně dokonalej naprosto trhlej humoristicky vypilovanej britskej sitcom. Náhodou jsem to zahlídl na ORF1, když jsem jednou večer procházel kanály a já vám řeknu, nic tak úžasnýho jsem ještě neviděl. Aniž bych chtěl pohanět Monty Pythony, tak musím říct, že Little Britain je poráží na celé čáře a to ještě o dost vede. Už hodně dlouho jsem se tak nenasmál, doslova od začátku do konce. Humoristický seriál natočili původně podle radioshow BBC, což ukazuje tu kvalitu, kterou mají i v rádiu. Každý díl je vlastně perla, melanž humorných scének o různých druzích lidí, od školáků, přes premiéra, invalidu, po třeba bojovníky s tukem. Jejich scénky jsou i mnohdy nechutné a trapné, jenže humorně trapné. Dalo by se říct, že se jim skoro vždycky podaří vypíchnout nějakou nedobrou lidskou vlastnost nebo pozérský typ chování, nebo vůbec chování, které nás rozčiluje na druhých, i když jsme sami pořádný paka. A v každém dílu vidíme další "dobrodružství" známých postav. Jedná se dalo by se říci o two-man-show, protože oba hlavní hrdinové se převlíkají do skoro všech hlavních rolí a řeknu vám, už jen ty převleky mnohdy stojí za to. To jsou postavičky jako z monopolů. Co se mě týká, tak naprosto nejdokonalejší je ta část o mladíkovi zamilovaným do babičky svýho kamaráda. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět. Fat Fighter club je taky naprosto dokonalej a vlastně ve všech třech sériích s celkem asi 23 díly jsem zatím neviděl jedno hluchý místo. Občas jsem tomu nerozuměl, protože klučinové přecházejí do tak nesrozumitelných přízvuků (Dave Lister proti nim v takových chvílích mluví jako absolvent Oxfordu) nebo tak rychlé vyřídilky, že musí mít problémy i rodilý mluvčí. A tak mi nezbývá, než vám tento seriál se vší vážností doporučit. Tento skvost, který hodnotím jako nejlepší seriál, jaký se nyní natáčí. A vlastně, alespoň pro mě, i jako nejlepší autorskej počin celýho novýho tisíciletí, a to pětihvězdový hodnocení myslím mluví za vše. Je to myslím šestá pětihvězda, co jsem za film nebo seriál z tohoto století dal. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)
  • V anketě pořádané anglickou stanicí Channel4 v roce 2005 o nejlepší komediální skeč všech dob se na první místě umístil právě seriál Malá Velká Británie se skečem „Lou and Andy (Swimming Pool)“. (Vrata88)

Reklama

Reklama