Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller, s lehce nadprůměrným množstvím krve, lehce nadprůměrně surovým záporákem, průměrnými herci a podprůměrným začátkem, který byl na můj vkus přespříliš zdlouhavý a nezáživný. Film mě absolutně ničím nepřekvapil, nepohoršil ani neuchvátil - co jsem očekávala, to jsem dostala a ani o ochlup víc. "Noc s nabroušenou břitvou" byla podstatně zábavnější;-). 59% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Tetaz: 1. The Wires: Part 1 ,2. Hall's Creek ,3. Emu Creek ,4. The Crater ,5. Alien F100 ,6. Abysmal Horizon ,7. Talimnavi ,8. Liz ,9. The Shed: Part 1 ,10. Arcane Menace ,11. Escape ,12. The Shed: Part 2 ,13. The Cliff ,14. Mick ,15. The Return ,16. Trophy Room ,17. Head On A Stick ,18. Kristy ,19. Statesman Deville ,20. Ben ,21. Monumental Isolation ,22. Epilogue ,23. The Wires: Part 2 ,24. Wolf Creek: Main Title, ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Trosku podobne HOSTELU (2005), nie scenarom, ale tym, akym sposobom si vychutnaval hlavny zlocinec mucenie ludi. Zaciatok bol trosku zdlhavy, avsak neskor film pridaval postupne na plyn. Nastvala ma len jedna vec, aku sancu mali tie 2 zeny toho zlocinca zabit a nevyuzili ju, ale to by bol automaticky koniec filmu a to by ma nastvalo este viac. Radsej keby v scenari tato scena ani nebola a vrah mal byt vzdy o krok vpred, to by som viac privital. Nikdy nezabudnem na uzivatelku Madison, ako velmi lutovala, ze sa na tento film so mnou divala, ta si od nervov skoro vytrhala vsetky vlasy a to sa este na tento film tak strasne tesila :-)... 27.12.2009 _____ John Jarratt - (Mick Taylor) +++ Cassandra Magrath - (Liz Hunter) +++ Kestie Morassi +++ (Kristy Earl) +++ Nathan Phillips - (Ben Mitchell) +++ Phil Stevenson - (Mechanik) +++ Hudba: Frank Tetaz +++ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tradícia vraždiacich maniakov, žijúcich kdesi v šírošírej pustine vznikla pôvodne v USA, kde osamotene stojace farmy s najbližším susedom na hony vzdialeným, nie sú žiadnou zriedkavosťou. Ak sa k spoločensky málo výživnému životu pridruží úplné osamotenie, k čudáctvu, alebo v horšom prípade k zatemneniu rozumu nie je nikdy ďaleko. Krajinou s podobne vyľudnenými priestormi je aj Austrália, kde tvorcovia filmu zasadili príbeh mladej trojice. Túžiaci zažiť dobrodružstvo, aspoň na čas ich vzďaľujúce od spútavajúcej prítomnosti civilizácie, vydávajú sa dve slečny a ich kamarát autom poznávať nehostinné vnútrozemie. Prvé kontakty s drsniackymi vidiečanmi a poznanie zvláštneho prírodného úkazu však čoskoro vystrieda až desivo reálna nočná mora. Vierohodný dej, zachytávajúci často skratkovité konanie človeka v život ohrozujúcej situácii, sympatická snaha aktívne konať s cieľom uniknúť, nevypovedané tajomstvá zostávajúce ako príjemne vzrušujúce otázniky po skončení (napr. skutočnosť, nakoľko celý dej zodpovedal skutočne prežitému a nakoľko bol fabuláciou jedinej preživšej osoby alebo čo bolo príčinou záhadného zastavenia hodiniek a znefunkčnenia motora auta). V tunajších komentároch toľko kritizovaná úvodná časť a následný zlom v deji, sa mne osobne páčil. Zaujímavo ukázal ako sa pohodové mladícke dobrodružstvo môže zvrtnúť doslova z hodiny na hodinu v príšerné jatky a ako všetka rozvíjajúca sa vzťahová interakcia, určujúca charakter prvej tretiny filmu, stráca akýkoľvek zmysel pri prostej snahe uchrániť si holý život. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento příběh je založen na skutečných událostech. Každý rok je v Austrálii hlášeno 30 000 nezvěstných lidí. 90% se do měsíce objeví. Ale po některých se slehne zem.....tak takhle nějak začíná tento nijak nápadný horror, který vypráví příběch jedněch z mála 10ti %. Film mi nepřišel nijak odporný spíš vcelku zajímavý ani bych se nedivil, že by se tam takové věci děli, když tam ty farmy mají 100 akrová pole a sousedy od sebe odděleny na desítky kilometrů a mimo to austrálie byla dříve tzv. britským vězením takže tam ty sklony u některých možná i jsou. Přesto je tento film zajímavý zážitek a určitě jeden z mála těch lepších horrorů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Film byl natočen za 25 dní, a to chronologicky. (Chatterer)
  • Revolver, který Lizzie (Cassandra Magrath) objeví a nabije, je Colt Python. (ČSFD)
  • Cassandra Magrath řekla, že jí zlověstný smích Johna Jarratta způsobil noční můry. (Chatterer)

Reklama

Reklama