Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

U kormidla téhle superkocábky sice stojí Leslie Nielsen, ale smát se příliš nebudeme. Jakmile totiž přijde vlna, je všechno vzhůru nohama. Doslova. Spousta plavících se cestujících tenhle obrat k horšímu nepřežije, některým se to převrátí i v hlavě, ti zbylí zachovávají paniku. Ještě štěstí, že tady máme jednoho odvážného pastora - a hele, on vypadá jako Gene Hackman, to by mohl být i stejně drsný a správňácký, ne? Je. A zrovna tak jsou na tom všichni, kteří se s ním vzhůru ke dnu vydají. Takže paráda. Dobrodružství Poseidonu patří k těm nejlepším katastrofickým snímkům, jimiž se stříbrné plátno v sedmdesátkách jen hemžilo. Film je to napínavý, na svou dobu slušně trikově zvládnutý, s parádní hudbou Johna Williamse a herci, jimž držíte palce, ať dělají, co dělají. Dávám čtyři čisté hvězdy, zvedám kotvy a vyplouvám se podívat na Petersenův remake. To jsem zvědav. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už filmová klasika v katastrofickém žánru. Na dobu vzniku snímku velice kvalitní provedení a neotřelý námět. Napnutej je člověk po většinu filmu víc než kšandy Jeremyho Clarksona. Jediné, co trochu bere body, je až příliš useknutý konec, kdy prostě vyjdou z lodi a šmitec. 82% ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

nevidel som noveho poseidona (chvalabohu) a som rad. staru verziu som uz kedysi videl v telke, ale po rokoch som si konecne ozivil spomienky. milujem katastroficke filmy, hlavne ked nepostradaju inteligenciu a vyhybaju sa roznych kliseovitym podivnostiam. poseidon je dobre rieseny, vtiahne do deja, divak uveri, ze je skutocne v potapajucej sa lodi. hlavna deviza je tiez v tom, ze vsetko tahaju vyborni hackman s borgninom.. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Klasický představitel výborných katastrofáků 70. let, přesto až tak úplně nedosáhl mých představ. Asi jsem moc rozmazlený Skleněným peklem, ale chybělo mi tam trochu víc šťávy. Zato hysterických reakcí a sladkobolných okamžiků je až moc....Pozitivem jsou sicep překvapiví umrtí, nicméně i jim trochu chybí potřebná gradace, aby člověka víc zasáhly. A co mi chybělo asi nejvíc? Nějaké pořádné větší záběry na místo katastrofy, všechno tady totiž vidíme jen z pohledu člověka. To je asi největší rozdíl od podobných spektáklů (např. už od zmíněného Skleněného pekla, kdy je úchvatných záběrů na hořící věžák požehnaně) a já to dost postrádal. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý katastrofický film, jen co je pravda...jenže když vás něco nechytne, prostě vás to nechytne, takže chápete co bude následovat - originální, byť pěkně ujetý nápad ještě dobrý film neudělá...a co Gene Hackman, můj oblíbenec? V roli kněze zachraňujícího své bližní mě stejně jako ostatně celé Dobrodružství Poseidonu nezaujal...i když některé momenty filmu mě celkem šokovaly...proč to hrotit, ***. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Převrácení modelu se natáčelo v nádrži ve studiích 20th Century Fox, kde umělou vlnu vybudila vysoká "skluzavka", po které obrovský nápor vody stékal. (FIBO)
  • Red Buttons a Carol Lynleyová, jejichž postavy se do sebe ve filmu zamilují, se ve skutečnosti nesnášeli. Pokud neběžela kamera, tak se jeden druhého stranili. (džanik)
  • Shelley Wintersová přibrala pro roli Belle Rosenové kolem šestnácti kilogramů. (džanik)

Reklama

Reklama