Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Výborné, výborné, výborné !! Ptala jsem se na názor mého syna, který vystudoval geofyziku, zda tsunami může převrátit zaoceánský parník kalibru "Poseidonu". Řekl :"Velmi lehce, pokud má vlna větší výšku jak 15 m" a epicentrum zemětřesení je někde hluboko v oceánu." Takže žádná fantazie, ale výborně zpracována možná realita. Není co dadat, všichni herci výborní. 5* ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už filmová klasika v katastrofickém žánru. Na dobu vzniku snímku velice kvalitní provedení a neotřelý námět. Napnutej je člověk po většinu filmu víc než kšandy Jeremyho Clarksona. Jediné, co trochu bere body, je až příliš useknutý konec, kdy prostě vyjdou z lodi a šmitec. 82% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde mořský vlk Petersen sází na gigantickou vlnu, vybělené úsměvy a kaskadérské kousky, tam se Neameho film ku prospěchu věci zaměřil na samotné postavy bojující o holé přežití (především battle of egoes: reverend Hackman vs. poručík Borgnine stojí za to). A teď ruku na srdce, nastoupili by jste na loď, kde je kapitánem Leslie Nielsen..? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich katastrofickejch filmu, bohuzel s klasickejma zaporama tohohle zanru. Je sice fakt, ze v dobe vzniku to tak provareny nebylo, ale dnes to sem tam bije do oci. Jednak tu mame od zacatku do konce predvidatelnej pribeh, kdy uz od zacatku je jasny, kdo bude hlavni postava. Pak az na jednu smrt docela predvidatelny obeti a urcite by se naslo jeste neco, ale tohle je tak to hlavni. Trosku mi vadilo, jak jsou napsany jednotlivy postavy. Hackman, ackoliv paradni, tak kneze mu vubec neverite a v podstate to bylo i zbytecny. Borgnine taky paradni, ale zase mu neverite policajta a navic furt rve. Ono tady casto rve vetsina lidi, az je to otravny. Jeste stoji za zminku mladickej Leslie Nielsen, kterej, ac v nekomedialni roli, hraje paradne. Taky mi bylo divny, ze pulka hlavnich hrdinu byly duchodci a stejne tam behali jak camrdove. Ale abych jen nekritizoval, film ma na dobu vzniku slusny triky, neustale se neco deje, takze je film napinavej od zacatku do konce a atmosfera je taky velice slusna, navic se tvurci s nakou tou smrti neserou. Akorat konec moh bejt trosku vic ve velkym. I kdyz to vypada, ze film vic kritizuju nez chvalim, tech 5* si zaslouzi, protoze jsem se skvele bavil od zacatku do konce a film nema hluchy mista. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý katastrofický film, jen co je pravda...jenže když vás něco nechytne, prostě vás to nechytne, takže chápete co bude následovat - originální, byť pěkně ujetý nápad ještě dobrý film neudělá...a co Gene Hackman, můj oblíbenec? V roli kněze zachraňujícího své bližní mě stejně jako ostatně celé Dobrodružství Poseidonu nezaujal...i když některé momenty filmu mě celkem šokovaly...proč to hrotit, ***. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • S výjimkou nejnebezpečnějších sekvencí si herci všechno odehráli sami. Všichni se shodli na tom, že bylo natáčení fyzicky namáhavé. (džanik)
  • Shelley Wintersová přibrala pro roli Belle Rosenové kolem šestnácti kilogramů. (džanik)

Reklama

Reklama