Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (513)

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na komedie Peter Segal sice natočil pohříchu nevtipnou parodii na bondovky, s naivním scénářem, ovšem disponující zajímavým hereckým obsazením, kterému vévodí tradičně nesměšný Steve Carell, ale s nevýrazným scénářem se pral zdatně. Hlavním magnetem filmu tak zůstává Anne Hathaway, jejíž agentka s přehledem strčí do kapsy lecjakou bondgirl. Zbytek hereckého obsazení zůstává nevyužit, výjimkou není ani záporák Dwayne Johnsona, čímž jsem prozradil závěrečnou pointu téhle taškařice. Je docela průšvih, když se u komedie, potažmo parodie, nezasmějete, ale tentokrát se to dalo přežít. Jedná se veskrze o sympatický počin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neodsudzujem ťa. Jednoducho sa pýtam.“ V podstate to isté, čo JOHNNY ENGLISH: neveľmi dobrá paródia na bondovky s veľmi dobrým komikom bez dobrého scenára. Pokiaľ sa riešia zákulisné veci špionážnej organizácie (kto nechal v kopírke zaseknutý papier?), je to vtipné. Akonáhle sa rieši samotný prípad, ide to razantne dole. Ešte horšie sú romantické pasáže (skutočne nikdy neuverím, že by spolu skončili tak odlišní ľudia, ako sú Steve Carell a Anne Hathaway). Finálna akcia ma potom už len definitívne donudila k záverečným titulkom a bol som rád, že nevznikla dvojka. Každopádne, zopár scén malo niečo do seba (prerušované močenie, chlap v strome, „Nabudúce si vezmi SVOJ mobil.“). Nudu zlého scenára a často bezradného Carella (ktorý je vraj majster improvizácie, ale toto nemal šancu utiahnuť napriek tomu, že si sem dotiahol dedka z MALEJ MISS SUNSHINE Alana Arkina, s ktorým vtedy boli takí fantastickí) dokáže zahnať len nabúchaný kasting (Nate Torrence, Terry Crews, David Koechner, The Rock) a vtipné dialógy („To je tvoj názor.“ – „To nie je môj názor, ale lekársky fakt.“) a hlášky („Nechcem, aby ste sa mi tu bili kvôli kopírke. To robia v CIA.“). ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

o dosť lepšie ako Johnny English (na ktorého je v úvode priamy odkaz, ktorý si však všimnú len tí, ktorí oba filmy videli: pesnička od ABBY, ktorú si Max pustí pri ceste do práce je citovaním Englisha, ktorý si pri ABBE spieva v kúpeľni), no stále nie tak dobré ako napríklad Ružový panter alebo Austin Powers. postavené hlavne na výbornom Carellovi, na ktorom stojí väčšina fórov, občas vtipné aj pri dianí v CONTROLe (nervózny field agenti, ktorí musia trčať v kancli). hathaway v tomto filme zo seba vydala asi maximum svojho "sexepílu", lebo ina je podľa mňa dosť "múčna", záporáci boli slabí, no nie až tak poľutovaniahodne trápni ako v Austinovi Powersovi, no rozhodne boratovský sidekick a easter islands Dalip zachraňovali to, čo terence stamp (s jediným fórom za celý film: rhinoceros) nemohol sám utiahnuť. najprv som sa čudoval, že idú robiť dvojku, no ked ju idú robiť z englisha... už len aby konečne nabrala reálnejšie podoby aj štvorka austina. a na záver - cameo "bill murray v strome" síce mierne surealistické (možno trochu nepatrične k zbytku filmu - a možno na škodu iba ojedinelé), no potešilo asi najviac. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Při odchodu z kina jsem nadšením sice neskákal, ale s odstupem času mi v hlavě zůstalo jen to dobré a vtipné, zatímco slabší chvilky zmizely úplně. Rock je cool, Anne zase hot, Arkin s Caanem hláškují na stará kolena jako o život a i Carell se dá místy bez problémů překousnout. Jen si říkám, že být na jeho místě Carrey, byl by to o dobrých 20% lepší film. Segal totiž ví, co dělá a když mu nepodráží nohy lehce neomalený střihač, funguje Dostaňte agenta Smarta přesně tak, jak má. Jako pohodová letní oddychovka s prima akcí, spoustou výbuchů, pár opravdu povedenými fóry a tanečním číslem pro milovníky Dirty Dancing. 70% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Carell to zmáknul. Během úvodní půlhodinky jsem se ještě bál, protože půlka fórů byla slabá a akce měla poměrně zmatený střih, ale jakmile Smart sebral agentku 99 a vydal se do Ruska, bylo hotovo. Tahle špionská parodie rozhodně nejde ve šlépějích Bláznivých střel, ale nabízí vlastní styl humoru, který pramení z realističtějšího pojetí celého filmu, a ten tudíž působí jako plnohodnotná akční komedie, ve které létají do vzduchu auta, domy... i mečouni. Výborné gagy převažují těch pár slabších (pryč s kuželem ticha! :( ), odkazy a hláškami se nešetří a jedna překvapivě nadupaná akční scéna střídá druhou, přičemž v tom všem lítá Carell, jenž mnohem víc, než neschopné nemehlo, vypadá jako opravdový akční hrdina, který občas trochu přecení svoje síly a má kapku smůlu. Slušná je nečekaně i chemie mezi Carellem a Anne Hathaway a Alan Arkin nebo James Caan ze sebe ke konci filmu sypou tolik hlášek, že snad zapomněli na svoje kariéry vážných dramatických herců. Pár věcí ale přece jenom hází Smartovi klacky pod nohy. Krom zmíněného slabšího rozjezdu to jsou hlavně nevýrazní záporáci a trochu slabší příběh, jež především v závěru nabere kapku podivné obrátky (ač jsem si jistý, že to byl záměr). Taky nechápu, jak mohl někdo takhle zabít cameo Billa Murrayho. Ve výsledku je ale Smart povedenou záležitostí, které těch pár šlápnutí vedle nakonec odpustíte, protože do vás naleje spoustu energie a při vzpomínce na některé hlody se budete ještě dlouho smát. 7/10 P.S: Hláška s Chuckem Norrisem rulez! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Seriál se pokoušeli restartovat v polovině devadesátých let, ale bez úspěchu. Vzniklo pouze 7 epizod. (Rodriguez)
  • Maxwell Smart bavil své diváky v seriálovém pojetí celkem pět sezón natočených mezi lety 1965 až 1970. (Rodriguez)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama