Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Před rokem se v amerických kinech objevil žánrově geniální film postavený na chytré zápletce, kdy vrah své oběti nezabíjí, ale dá jim na vybranou. Kolik jsou schopny obětovat za to, že budou žít? No a protože film měl poměrně dobré tržby, druhý díl byl takřka na spadnutí. Vůbec mě nepřekvapilo, že "dvojka" už hraje jinou ligu než "jednička". Z kina jsem zklamaná neodcházela, protože přesně to jsem čekala. Ale, mírně řečeno, velmi mě rozčaroval konec, kdy si tvůrci nechávají nehorázně otevřené dveře ke "trojce", o níž lze s jistotou předem říct, že už nebude ničím jiným než slabým odvarem. Dvojka má naštěstí ještě poměrně dobrou zápletku, zejména 2/3 filmu se divákovi dostane pod kůži, ale závěr je dost nechutným podrazem na diváka s okatou scénáristickou berličkou. Také epileptický střih nemá co nového nabídnout, no a mrazivé napětí, které mě v prvním díle zarazilo do sedadla, vystřídala jen přímočará akce. Navíc postavy jsou (až na úžasného skládačkového vraha Jigsaw) dost ploché. Přesto dávám 3*, v rámci hororového B žánru se film drží ještě v lehkém průměru až nadprůměru a infarktové zklamání mi také nepřivodil. Ale musel by se stát zázrak, aby "trojka" nebyla spláchnuta do odpadu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tomu stále nechápete. Ja nepotrebujem pomoc.“ Po vzore hororových pokračovaní dostáva v Saw 2 ústredné zlo oveľa väčší priestor (keď sa to tak vezme, tak v jednotke vlastne ani takmer vôbec nebolo, ehm...). A hoci sú Jigsawove kecy neskutočne iritujúce a alibistické (a v podstate ani nedávajú zmysel), treba dodať, že herec Tobin Bell postave prepožičal slušnú dávku svojráznej charizmy. Scenár dvojky je zaujímavý nielen rozširovaním univerza (napr. o postavu Amandy, ktorá sa mihla už v jednotke), ale aj tým, že policajti vedia, že niekde bojuje o život skupina ľudí (vrátane hrdinovho syna) a dokonca sa na to pozerajú prostredníctvom kamier, ale netušia, kde sa dané miesto nachádza. Ďalšou zaujímavosťou je, že obetí je tentokrát oveľa viac (taktiež v súlade s duchom hororových sequelov) a vraždy sú tým pádom početnejšie a prepracovanejšie (detto). Najviac ma dostali asi injekcie. Scenár pokračuje v duchu prvej časti, takže je opäť oveľa zamotanejší a twistovejší, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Svojím spôsobom ma bavia temné konce jednotlivých dielov. Markov brat Donnie Wahlberg je relatívne nesympatický, ale beriem to ako súčasť role, nakoľko hrá policajta, ktorý už videl veľa temnoty a poznačilo ho to. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě o něco horší než jednička. Provázanost děje je opět na vysoké úrovni, ale samotná "změna hry" na mě nepůsobila nějak nápaditě. Ten tým, kdo vymýšlí ty přístroje a pasti, které přináší většinou smrt, musí být parta pořádných krvežíznivých úchyláků... Ale myslím to jenom v dobrým slova smyslu. Vychytané úkoly jako např. klíč na dně díry plné injekčních stříkaček mají sice stále svoji ohavnost, ale už tak nezapadají do děje. Samozřejmě můj komentář je velmi ovlivněn výbornou jedničkou. Na mě dvojka prostě nezapůsobila tak dobře jako první díl. Také horší herecké výkony přispěly k tomu, že dvojka jednoznačně pokulhává, ale pořád je to kvalitní krvavá podívaná. 75% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A zvrtlo se to (viz můj koment k jedničce). Na podívání to jistě je, ale dá se říct, že na podívání je cokoliv, takže to až taková lichotka není. Vlastně je to remake jedničky, co si budeme nalhávat. Jak zápletka, tak pokračování, tak konec. Všecko je to jen přemalovaný jinou barvou, ale jinak je to o tomtéž a nudnější. A konec je zase opět šokantní jen pro šok. Důvod vraha mi přišel víc než podivnej víc než v jedničce. Navíc někdy od chvíle, kdy se tam probrali, jsem si říkal, kterej z nich je ten, co sleduje a pomáhá autorovi. No, nespletl jsem se a ani vám se to nestane (vám, kdo jste to ještě náhodou neviděli, což v naší společnosti trpící na spektáklovitost není ve věku 18-30 téměř možné), vám se to nestane, kdož u toho budete trochu přemýšlet. A ta scéna se stříkačkama (jako i mnoho jiných scén) mě spíš rozesmála, než cokoliv jinýho. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je pokračování, tak je to hodně dobrý, ale v porovnání s prvním dílem to je přece jen o něco horší a hlavně se to trochu opakuje a ještě k tomu mi to občas připomínalo kostku, ale úkoly byly slušný a bylo to i docela krvavý a hlavně má film několik kvalitních zvratů, jenže půlku závěrečného rozuzlení jsem bohužel čekal a tak mě to moc nepřekvapilo a pointa proč to všechno, taky nic moc, ale na pokračování je to výsledek výbornej ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)
  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama