Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni a po kecech Shatnera u tretiho a ctvrtyho dilu, jak je vlastne skvelej reziser a Nimoye naucil vsechno, co umi, jsem cekal naprostou katastrofu. Ta se sice nekona, ale porad se to radi mezi jeden z nejslabsich Star Trek filmu. Vlastne tu nemuzu najit nejakej vylozene klad. Pribeh je sice zajimavej, ale nejsem si jistej, jestli je hledani Boha zrovna idealni tema pro Star Trek, navic je dej odlehcenej spoustou vtipku, coz by sice nevadilo, jenze zatimco ve ctvrtym dilu to bylo pochopitelny a vcelku i logicky, tady misty postavy jednaj jak paka. Dalsi problem je v tricich, minimum jich je sice peknejch, ale vetsina je o tridu slabsi nez v predchozich dilech, coz je problem. No a nejzasadnejsi problem je, ze film proste nema tempo, neni napinavej ani nejak zvlast sviznej, vlastne tu neni zadnej vylozene zaporak a skoro ani zadna akce. Shatner to proste neukociroval, kecal do scenare, nasral se do rezie a vysledek je takovej rozplizlej a nic moc. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší film ze staré startrekovské filmové série. Zatímco předchozí Cesta domů byla vyloženě vtipná a zábavná, Nejzazší hranice je o poznání nudnější, filozofičtější a tuším, že v porovnání s ostatními díly i snadno zapomenutelná. Nějaké ultimátní záporáky zde nehledejte a stejně tak jakékoliv novátorské prvky Shatnerovy režie. Uvidíme, jak si povede posádka Enterprise příště. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná na planetě Nimbus III. a po malé úvodní epizodě se děj přesune na planetu Zemi. Pak se vše začne spojovat a z prachu planety Nimbus III vzejde hlavní podstata i postava příběhu. Píše se Hvězdné datum 8454.1 a zajmutá loď Enterprise se vydává do samého středu Galaxie, hledat bájnou planetu Sha Ka Ree. Co je Sha Ka Ree ? Klingonové jí říkají Qui Tu, Romulanové jí říkají Vorta Vor, v Andorianštině je to nevyslovitelné a my lidé, jí říkáme Ráj. Najdou Ráj nebo Peklo ? Zajímavost - Přistávací modul ( raketoplán ) mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus ( Koperník ). Abych řekl pravdu, jeden z nejhorších Star Treků, co jsem viděl. Vizuální efekty jsou slabé, jako příběh samotný, málo vtipu a akce...prostě skoro nuda. Ve filmu zazní The Moon´s a window to heaven : http://www.youtube.com/watch?v=Cm3JLtmnsj8 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chápu to nízké hodnocení. Tenhle film není pro běžného konzumního diváka, který používá tři čtyři mozkové buňky. Tohle je velmi inteligentní jízda se spoustou narážek v obraze a detailech, kterých si tupoun nevšimne, se specifickým smyslem pro humor a tzv. vnitřním příběhem (tedy žádné okázalé efekty, nad tím, co se děje, je potřeba přemýšlet). To chytré pomrkávání okem na znalejší diváky už od začátku filmu mne prostě bavilo, a myslím, že tvůrcům bylo jasné, jak bude většinou film asi přijat. Nemýlili se, ale je hrozně fajn, že vznikl. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Je zde citit velmi citelne konec tehle generace v cele s Williamem Shatnerem a Leonardem Nimoyem. Vice nez nejaka akce se tu sedi u taboraku a filosofuje se. Pro me asi nejzajimavejsi namet ze vsech startreku, ovsem sem to nepatri. Nekam do jineho filmu, ale ne do star treku. Mrzi me to nejvic, protoze prave tenhle druh filmu, filozofujici sci-fi, ja miluju ovsem porad musim ctit znacku Star Treku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)
  • Přistávací modul mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus (Koperník). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama