Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (464)

InJo 

všechny recenze uživatele

Ucházející non-stop akce, která má ale k emotivnímu a strhujícímu dramatu, plného morálních dilemat typu "jakou cenu má lidský život?“, přeci jen dost daleko. Na rozdíl od originálu jsou postavy samozřejmě velmi tradiční a jednoznačné (role Kevina Dillona je naprosto mizerná a směšná, ženské hrdinky jsou všechny na jedno brdo). Koho zajímá psychologie a dojemná úmrtí, ať si pustí ověřenou klasiku ze sedmdesátých let. Těm, kteří se chtějí jen na sto minut odreagovat doporučuji tuto trikově nabitou, ale jinak docela hloupou jednohubku, která vlastně vůbec nemusela vzniknout... 50 % ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Je to naivní, blbé, předvídatelné, směšné, trapné, klišovité, herecky mdlé a triky s ohněm příšerné! Ale na druhou stranu je to svižné, zábavné, občas napínavé a nějaké kousky s vodou úžasné! Petersen se naštěstí nehodlal ztrapnit nějakým dalekosáhlým představováním hlavních hrdinů a jejich pohnutek, protože už i takhle je vše co se děje mimo samotnou katastrofu nudné tlachání o hovně! Samotná scéna převrácení lodi je jednak už po pár minutách filmu a jednak perfektně natočená! Tady se krátká stopáž snímku opravdu vyplatila a jen díky ní je to vcelku příjemný snesitelný film, protože má prostě spád! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Porovnávání s předchozím poseidonem nemá ani cenu, protože mu nešahá ani po kotníky, ale nakonec to dopadlo líp něž jsem čekal. Příběh je myslim si už dost známej a tak nebylo moc těžký uhádnout jak se to bude asi vyvýjet, ale potěší, že Wolfgagn Petersen se striktně nedržel známýho příběhu, ale tu a tam to pozměnil, ale podsatat příběhu zůstala stejná. Velkej rozdíl je samozřejmě v tricích, ty jsou skvělý, možná ta velká vlna mohla být jěště lepší, ale všechno ostatní už je zvládnutý dobře. Triky rozhodně problémem nejsou, to se ovšem už nedá říct o postavách ty mi dělaly největší problémy, všichni chlapi jsou neskutečný hrdinové a kruťáci, králem mezi nima je Josh Lucas. Při těch jeho hrdinských kouscích jsem sebou malem seknul, nebojim se ho označit za největšího trapáka filmu, trošku lepším dojmem na mě působil Kurt Roussell, sice taky hrdina, ale v jeho roli se to dalo ještě jakž takž pochopit a nebilo to tolik do očí jako u Lucase. Bohužel i ostatní postavy, respektive herci nebyly zrovna dobrý, jedině snad Emmy Rossum byla dobrá, ale to nedostávala tolik prostoru. Nakonec to ale přece jenom tak špatný nebylo, většina scén byla docela napínavých a několik umrtí nečekaných, teda spíš v mých očích předčasných, takže to nakonec přebije i ten stupidní armageddonovskej konec ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa veľmi obstojný náhradník pôvodného Poseidona. Kedže tu už nemáme skvelého Gena Hackmana, môžeme sa tešiť na výbornú náhradu v podobe rovnako skvelého Kurta Russella. A tam ani zďaleka nekončíme - skvele hrajú obzvlášť aj Josh Lucas a Richard Dreyfuss. Mnohí sa sťažujú, že nevieme hneď od začiatku, kto sú naši preživší hrdinovia. Ale čo sa týka chýbajúcej expozície postáv, tak tá bola (ne)napísaná minimálne so súhlasom režiséra Petersena. Vo viacerých rozhovoroch sám vyhlásil, že si to tak želal, lebo chcel aby diváci spoznávali hrdinov postupne počas katastrofy a "prirodzene" a nie umelou expozíciou. Petersen chcel diváka postaviť do tej istej situácie, ako postavy vo filme - tie sa tiež stretli iba "pred chvíľou" a nepoznajú sa, nevedia o sebe nič a teda nevedia odhadnúť, ako sa kto z nich zachová. A identickú situáciu chcel Wolfgang vyvolať aj v divákovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

" Wolfgang Petersen rázne klope na dvere už skoro zabudnutých teraz už len B-éčkarov ako Jan De Bont, Renny Harlin, John McTiernan, ... stačí mu už len otvoriť , ale čo to vidím ... prosím potlesk je už tam, BRAVO!!! Majstre. " Petersen je asi najznámejší Nemecký režisér preslávený hlavne vďaka Nekonečnému príbehu a Ponorke, nuž a po tejto snímke by sa mal zakopať od hanby pod zem. Už pri Tróji bolo cítiť že takéto veľkorozpočtové projekty sú pre ňho ťažko zvládnuteľné, neviem čo sa v hlavách producentov pri výbere režisérov rodí ale vidím že z väčšia strieľajú od brucha a dávajú "vyhodené" peniaze do takýchto katastrofických(doslovne) filmov. Tu je cítiť plnohodnotná komercia (vidina len veľkých ziskov) bez akéhokoľvek záujmu vykresať z filmu aspoň malú drámu aby mal človek aspoň špetku ľútosti nad ľuďmi zasiahnutými námornou tragédiou. Takto priamočiary príbeh s plochosťou ako sa patrí, by napísalo aj sedem ročné decko! Film má určieté základné body Dokonalej búrky (2000) vlna - prevrátená loď, tam ale na šťastie pod Petersonovím vedením ešte vznikol solídne spracovaný dramatický príbeh ťahaný hercami ako George Clooney a Mark Wahlberg, v Poseidone už nefunguje absolútne nič, vrátane trikov vyznievajúcich do prázdna - teda sú bezúčelne až nudia,(po polhodinke filmu som už nemohol kľukne sedieť a až do konca som sa mrvil aj keď na pohodlnej sedačke). Herci hrajú alebo skôr zabávajú svojimi výkonmi - komedianti jedni. Top scéna - keď kamera sleduje námorníka s ďalekohľadom ako pozerá na blížiacu sa vlnu, a trošku aj prevrátenie lode. ( za ten rozpočet to je veľmi málo ) ║Rozpočet $160miliónovTržby USA $60,674,817Tržby Celosvetovo $181,674,817Tržby za predaj DVD v USA $19,722,086 //počet predaných kusov 1,195,327║ pekná suma sa utopila na tomto projekte /videl v kine: 20%/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Josh Lucas (Dylan Johns) komentoval, že měl kvůli pobytu ve vodě v jednu chvíli tak hydratovanou kůži, že si ji mohl proříznout nehtem. (NIRO)
  • Ke konci filmu jdou nahoru po obráceném schodišti. Jenže tím, že byla loď převrácená, musel i vchod do vedlejší místnosti být ze spodní strany schodiště, nikoliv svrchu. (Terva)
  • Režisér Wolfgang Petersen, proslulý mimo jiné válečným dramatem Ponorka (1981) se díky tomuto filmu po letech zase jednou ocitl na moři: "Miluju ho! Vyrostl jsem u něj, v Hamburku. Každý den jsem okolo něj chodil nebo se v něm ráchal... miluju už ten pohled. Je to romantické, inspirující... a ty barvy! Když jsme v Severním moři točili exteriéry Ponorky, každý den měla hladina jinou barvu. A taky samozřejmě miluju to drama, když se moře rozzlobí. Když se ta krása promění v neuvěřitelně hrozivou a destruktivní sílu. To se mi tak líbilo na Poseidonu. Krása, pohoda, zábava a najednou... bum! Je to skoro jako metafora samotného života. Během vteřiny se krása změní ve hrůzu. To je pro vypravěče veliké lákadlo. Vždycky mě baví, když můžu udělat z vody opravdového padoucha, který po nás tvrdě jde." (NIRO)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno