Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria začala určite nie najlepšie. Prvá časť s nazvem Nosedive mi pripadala strašne umelá a uzkoprsa. Je fakt, že v tejto dobe sociálnych sieti je veľmi aktuálna, ale pripadal mi ten falošný, neprirodzený a afektovaný  svet už trocha cez čiaru. Playtest bola konečne jedna z hororových poviedok a bola fakt vynaliezavá. Shut Up and Dance bola vynikajúca časť. Bola pozoruhodne realistická a aj znepokojivá v tejto dobe internetu. A tiež úplne bez Happy endu, tak super. San Junipero je iná, ako predošlé časti a preto je celkom skvostná. I keď som za v nej ťažšie orientoval, tak nakoniec som všetko pochopil. Užasne. Men Against Fire disponuje zdanlivo jednoduchým dejom, ale pointa zas ukáže veľkú silu scenára. Hated in the Nation zas ukazuje, aké je ľahké zabiť človeka a šírenie nenávisti nebolo jednoduchšie ako je teraz. Keby sa naozaj toto aplikovalo do reálu, tak vrahovia ako Ted Bundy, Jeffrey Dahmer či Charles Manson by boli bez roboty. I keď začala séria priemerne, ale potom už všetky ostatné časti boli nadpriemerne. Silne 4*. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní antologie BBC pokračuje šesti novými technokratickými příběhy, v nichž se mísí jedinečná autorská vize, gradování technologických konceptů do extrému a apelativní rétorika. Často jde o příliš okázalé žánrové hříčky, nicméně díky rozdílnému kreativnímu uchopení jednotlivých epizod vznikly neskutečně působivé samostatné příběhy stojící za opakované zhlédnutí – a to zejména melancholicko-nostalgická romance San Junipero, krutý realistický thriller Shut Up and Dance a mysteriózní sherlockovská epizoda Hated in the Nation. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribudlo nám epizód, čo je ale iba dôkazom toho, že tvorcovia majú stále veľké množstvo nápadov a vydávajú sa aj do iných žánrov, i keď v jadre musí ísť vždy o science fiction. Séria síce obashuje zopár epizód, ktoré som ohodnotil nie plným hodnotením, ale tých, podľa mňa bezchybných, je tu stále nadpolovičná väčšina. Každý fikčný svet je úplne rozdielny, napriek tomu v každom cítime zrejmú spojitosť s našou realitou a jej, rozhodne nie prvoplánovo podanú, kritiku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně je 3. série Black MIrror tou vůbec nejkontroverznější ze všech - ty nejimpresivnější příběhy střídají ty méně pochopitelné, až ujeté. Rozjezdový díl s nepříjemnou Bryce Dallas Howard pro mě byl trochu výjimečný - právě ním jsem zakončil celý seriál, respektive jeho dosavadní natočené části. Nosedive měl ohromně zajímavou pointu, kterou ale ústřední herečka nedokázala úplně prodat a vzhledem k tomu, jak se mi oněhdy strašně líbila v Černobílém světě, tady hodně pohořela. 5/10. Playtest už byl zcela jiné kafe. Byl řádně temný a sám sobě nevysvětlitelný a tam tkví to kouzlo, které ze samotného Black Mirror dělá velmi originální televizní dílo. 8/10. Shut Up and Dance vévodí celé sérii již jen kvůli svému obsazení! 10/10. San Junipero se ze začátku zdá být otravným nátlakem na lesbickou tématiku, jakmile se začne po pomalém rozjezdu vysvětlovat, co je na tomto příběhu futuristického a zkázonosného, jsme doma ve vysokých červených číslech. 9/10. Men Against Fire byl tím vědeckofantastickým válečným filmem, u kterých si Britové pravděpodobně usmysleli, že diváky baví. Čim dál tim více se utvrzuji, že to ale bohužel není pravda (viz. neviditelný sci-fi snímek Rozkaz zabíjet). 4/10. A závěrečná část? Každá řada této show potřebuje svůj řádný spád v poslední části, ovšem na Black Museum ve čtvrté sérii nemá tento rozporuplný díl ani v nejmenším měřítku, rozhodně jsem se ale nenudil jako právě u 1. či 5. epizody. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (70)

  • V kolekcii videohier Sonji (Hannah John-Kamen) je možné vidieť hru "Dark Souls II" (2014). Hannah John-Kamen poskytla hlas pre Dark Souls II, v ktorej stvárnila postavu Sweet Shalquoir. (Arsenal83)
  • Príbeh bol inšpirovaný dokumentom BBC z roku 2010 Ako za mlada, ktorý vzal starnúce celebrity a umiestnil ich do domu prerobeného do 70. rokov 20. storočia. (Arsenal83)
  • V úvode epizódy je plagát ku kultovému klasickému upírskemu filmu z 80. rokov Stratení chlapci (1987), kde je skupina upírov posadnutá myšlienkou nesmrteľnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama