Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribudlo nám epizód, čo je ale iba dôkazom toho, že tvorcovia majú stále veľké množstvo nápadov a vydávajú sa aj do iných žánrov, i keď v jadre musí ísť vždy o science fiction. Séria síce obashuje zopár epizód, ktoré som ohodnotil nie plným hodnotením, ale tých, podľa mňa bezchybných, je tu stále nadpolovičná väčšina. Každý fikčný svet je úplne rozdielny, napriek tomu v každom cítime zrejmú spojitosť s našou realitou a jej, rozhodne nie prvoplánovo podanú, kritiku. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní antologie BBC pokračuje šesti novými technokratickými příběhy, v nichž se mísí jedinečná autorská vize, gradování technologických konceptů do extrému a apelativní rétorika. Často jde o příliš okázalé žánrové hříčky, nicméně díky rozdílnému kreativnímu uchopení jednotlivých epizod vznikly neskutečně působivé samostatné příběhy stojící za opakované zhlédnutí – a to zejména melancholicko-nostalgická romance San Junipero, krutý realistický thriller Shut Up and Dance a mysteriózní sherlockovská epizoda Hated in the Nation. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predsa len, dve epizódy v tejto sérii boli natočené o čosi slabšie, konkrétne San Junipero a Men Against Fire, ale celkovo Black Mirror svojou kontroverziou a úprimnosťou neprestáva prekvapovať. Ak by mala táto séria 4 časti bez spomnaných dvoch určite by som ju označil za tú najlepšiu doteraz, takto odo mňa dostane najnižšie hodnotenie z doterajších, aj keď paradoxne obsahuje doteraz najlepšiu epizódu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně je 3. série Black MIrror tou vůbec nejkontroverznější ze všech - ty nejimpresivnější příběhy střídají ty méně pochopitelné, až ujeté. Rozjezdový díl s nepříjemnou Bryce Dallas Howard pro mě byl trochu výjimečný - právě ním jsem zakončil celý seriál, respektive jeho dosavadní natočené části. Nosedive měl ohromně zajímavou pointu, kterou ale ústřední herečka nedokázala úplně prodat a vzhledem k tomu, jak se mi oněhdy strašně líbila v Černobílém světě, tady hodně pohořela. 5/10. Playtest už byl zcela jiné kafe. Byl řádně temný a sám sobě nevysvětlitelný a tam tkví to kouzlo, které ze samotného Black Mirror dělá velmi originální televizní dílo. 8/10. Shut Up and Dance vévodí celé sérii již jen kvůli svému obsazení! 10/10. San Junipero se ze začátku zdá být otravným nátlakem na lesbickou tématiku, jakmile se začne po pomalém rozjezdu vysvětlovat, co je na tomto příběhu futuristického a zkázonosného, jsme doma ve vysokých červených číslech. 9/10. Men Against Fire byl tím vědeckofantastickým válečným filmem, u kterých si Britové pravděpodobně usmysleli, že diváky baví. Čim dál tim více se utvrzuji, že to ale bohužel není pravda (viz. neviditelný sci-fi snímek Rozkaz zabíjet). 4/10. A závěrečná část? Každá řada této show potřebuje svůj řádný spád v poslední části, ovšem na Black Museum ve čtvrté sérii nemá tento rozporuplný díl ani v nejmenším měřítku, rozhodně jsem se ale nenudil jako právě u 1. či 5. epizody. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (70)

  • Když na hrdinku ve vypůjčeném autě vyblikne české menu, tak místlo „Svetla je v menu překlep „Svelta“. (Andy.222)
  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Epizoda Zkušební verze (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován. Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi hashtagovými trendy na Twitteru. (hansel97)

Reklama

Reklama