Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Walt Disney se naangažoval do neuvěřitelného příběhu ze života amerického fotbalu. Do toho se nasral nařezanej Mark Wahlberg a překrásná Elizabeth Banks a spolu pak vytvořili naprosto průměrně příjemný film, který neurazí, nenadchne a příjemně vyplní nic neříkající čas, jinak strávený spánkem nebo čímkoliv jiným, co by postrádalo jakýkoliv jiný smysl, než žádný. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Diváci, které sportovní vzestupy nebaví, mohou pohrdat předvídatelným průběhem nebo klišovitou romantickou zápletkou. Já se ale lehce zadíval do skvělého sportovního příběhu, kdy sympaťák Wahlberg, protloukající se stejně jako Rocky bídnou životní situací, využije šanci, zatne zuby a odrazí se ode dna. Vyzdvihl bych strhující záběry z tréninků a zápasů, jejichž dramatické provedení pumpovalo do krve endorfiny o-sto-šest. Díky povedené režii jsem si prožil americký sen i tvrdé rány společně s hrdinou. Skoro bych až řekl, že se jedná o další růžovou pohádku, kdyby příběh nebyl podle skutečné události. Od sportovního filmu bych si víc, než nabízí Invincible, ani nemohl přát. Podobným snímkem o vzestupu mezi elitu je fotbalový Góóól!. Alternativa: Goal, Fighter, Rocky. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

No přesně jak píše Lima, je to šumák. Vypíchl bych ale jednu hezkou myšlenku z tohoto filmu. Jsi-li američan, neúspěšný vysokoškolák(přeloženo, český absolvent průmyslovky), sereš-li na rodinu a je ti tak ňák jedno, nejedno, z čeho zaplatíte nájem, a nejezdí ti auto aje ti to taky tak nějak jedno, dej se na fotbal. Kámo tam zapadneš! Po večerech můžeš tlachat v baru a ještě vojet hezkou slípku, která tuti byla roztleskávačkou. Nač se zabejvat historií, filosofií, informatikou-nedej bože uměním. Můžeš donekonečna tlachat o tom, jak Eagles hráli 25. února 1965 v 11. hod AM-to stačí...Dvě hvězdičky tomuto šumidlu ale určitě patří za krásné zpracování a herecké výkony. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První film o americkém fotbalu, který mě přinutil si sednout a konečně si trošku alespoň přečíst pravidla Amerického fotbalu. Nastudovat tabulky a historii NFL + Superbowl. Protože já jsem opravdový lajk této hry. Film Nepřemožitelný je takový klasicky příjemný snímek z produkce Walta Disneyho. Příjemná výprava, celkem svižné tempo a nezbytné napínavější scény. Na konci filmu byl Vince Papale takovým mým osobním hrdinou. Až mě někdy mrzí že u nás nedokážeme našim sportovcům také vystavět trošku filmový pomník a že by si jich to zasloužilo hodně. 60% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu titulov zaoberajúcich sa športovou tématikou a skutočnými príbehmi. Navyše ústredným športom je môj milovaný americký futbal, takže niet o čom. Aj keď film nedosahuje kvalít Spomienky na titanov alebo najnovšieho The Express, stále ide o poctivý kus práce, ktorý dokáže človeka zaujať a nepustiť až do konca. Jediné čo tomuto filmu môžem naozaj vytknúť je na svoje pomery resp. na rozsah, ktorý sa snaží pokryť, možno až príliš krátka stopáž... :-) P.S. Marky Mark v dokonalej forme svojho života. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Kluk, který běží po ulici v dresu s číslem 83 je syn skutečného Vince Papaleho. Jeho dcera se objeví zase jako zadák při školní hře, který centruje právě zase svému bratrovi. (don corleone)
  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)
  • Natáčení filmu oficiálně podpořil tým Philadelphia Eagles i vedení národní fotbalové ligy. (don corleone)

Reklama

Reklama