Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když Billy získá práci u televizního magnáta Daniela Clampa a navíc když ve stejné budově pracuje i jeho přítelkyně Kate, nemůže už být spokojenější. Ale až do okamžiku, kdy zjistí, že v tajných laboratořích v budově se chystají zkoumat jeho přítele Mogwaie. Při pokusu o jeho záchranu ale opět k porušení všech pravidel, a nikdo v budově si nemůže být jistý, odkud na něj krvežízniví gremlini zaútočí ... S Gremlins 2 je to přesně takové, jako to s pokračováními obvykle bývá. O třídu menší zábava, o třídu horší příběh, herci a vůbec (a to už původní Gremlins nebyli žádný odvaz). Gremlins 2 naštěstí o dost více sázejí na komediální žánr - a aspoň že tak, aspoň se člověk chvilkama zasmál. Každopádně stejně jako u jedničky - při porovnání s konkurencí (Critters) Gremlini prohrávají na celé čáře... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Podtitul nese jméno NOVÁ GENERACE. Před začátkem filmu je v akci logo studia Warner bros a malá scéna Kačera Duffyho a Bugse Bunnyho. Sestava je skoro ta samá jako v prvním filmu. Režie - Joe Dante, hudba - Jerry Goldsmith, kamera - John Hora a Steven Spielberk se podílel opět na produkci. Herci jsou také ti z prvního příběhu, alespoň ta základní čtveřice. Doufal jsem tedy, že se to bude vyvíjet ve stejném stylu. Bohužel jen pár scén je dobrých, ostatní mi připadá trapné a někdy i přehnané. Moquai si vezme za vzor Johna Ramba. CITÁT - Když chceš válku vyhrát, musíš se válkou stát.......... První půl hodina je docela nuda, pak se vrátí " Proužek " a pomalu se to začne rozjíždět. U scény v zastaveném výtahu jsem se musel zasmát. Vyhlaš zvukový poplach !!!! A Grenlini na střeše výtahu začnou napodobovat sirény...ae...ae....ae.....ae.....ae........... Hudba sice přitvrdila a Gremlini také,mají totiž přístup do výzkumné laboratoře a k různým preparátům a tak možností je habaděj, ale jak jsem již psal, všeho moc škodí. Gizmo si stále hraje na Ramba a uvidíme i Batmanovo logo. Ke konci je to už opravdu šílené a přehnané. Finální masakr je pak pro všechny zúčastněné jen vysvobozením. CITÁT - Vytvořte místo pro stvůry a stvůry přijdou.......... Ve filmu zazní song Angel of Death od skupiny Slayer. http://www.youtube.com/watch?v=G0AGUywHntw V závěrečných titulcích má malé slovo kačer Duffy.......a zatmívačka. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo ptal na Gremlins, řeknu mu: "Podívej se na jedničku, jen ať si můžeš naplno užít dvojku, protože takovou legraci a sebeparodii už jen tak neuvidíte." I když jsem byl ze začátku skeptický a je to jen trochu jiná a přepálená jednička, nicméně tvůrci si pak ze sebe začnou dělat takovou legraci, že se člověk náramně baví. 71 % ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nudný dojem z jedničky je zapomenut - dvojka je zběsilejší, zábavnější a nápaditější, přesně jak jsem si přál. Dvojka Gremlinů je odzbrojující jízda, u které jsem se královsky bavil a umíral smíchy. Takovou smršť skvělých fórů a černého humoru aby pohledal. Bože, ještě teď se musím smát, jen si na to vzpomenu. Tohle je perfektní komedie, která po všech stránkách překonala svého předchůdce. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, ve které matka kárá uvaděče v kině ohledně nevhodnosti filmu pro dětské publikum, je založena na skutečnosti. Režisér Joe Dante se dočkal rázné kritiky od matky, která byla nucena vyvést své dítě ze sálu během slavné scény z prvního dílu, kdy několik gremlinů přijde k vážné újmě na zdraví při potyčce v kuchyni. (HellFire)
  • Když Billy (Zach Galligan) vysvětluje pravidla ohledně Mogwaiů zaměstnancům v kontrolní místnosti, dostane se mu výsměchu nad nesmyslností těchto přikázání. Tvůrci tak chtěli poukázat na iracionálnost pravidel a současně tím odpovídali na dotazy fanoušků. (HellFire)
  • Filmový kritik Leonard Maltin se netajil svou nelibostí vůči prvnímu dílu. K překvapení tvůrců kývl na cameo a ve druhém díle si zahrál sám sebe, hanobíc Gremlins (1984), za což se mu dostalo zasloužené odplaty. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno