Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $41,482,207Tržby Celosvetovo $67,400,000║ Už prvý film ma nejak moc nezaujal a dvojka je už len varenie s prevarenej vody, kde potešia nejaké tie momentky, či odozva malého Gremlina na Ramba ale je to dosť málo na to aby to mohlo na celej ploche nejak zaujať a ťahať niekam bez tak prázdny dej. /40%/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hoc jednotka patrí medzi hororovú klasiku 80. rokov a na svoj 11-miliónový rozpočet zarobila už behom otváracieho víkendu, bohvie prečo sa dvojka na scéne objavila až o 6 rokov neskôr. A treba dodať, že čakanie sa neoplatilo. Áno, v súlade s americkými sequelmi je viac oblúd, postáv, nebezpečenstva a akcie, ale práve istá komornosť originálu bolo to, čo mi sedelo. Netvrdím, že to bol vážny horor á la Exorcista, ale dvojka už je regulárna čierna komédia a to je niečo, čo v hororoch nemám rád. Toto má nielen dvojka Gremlins, ale i iná dvojka spriaznenej osemdesiatkovej série o malých obludách - Critters. Isté odtrhnutie tvorcov od akejkoľvek reality je badateľné na rozpočte, ktorý nabobtnal na šialených 50 miliónov. Mrakodrapy v tom období boli v móde (Poltergeist 3, Smrtonosná pasca), tak si Dante a Spielberg povedali, že jeden použijú tiež. Preč zmizla aj pôvabná vianočná atmosféra. Gizmo je stále borec, čo o to. Jeho "deti" sú stále rovnako príšerné. Ale už to proste nie je ono. Každopádne jej nemožno uprieť, že je napratané nápadmi a gagmi (Hulk Hogan alebo detailné zamyslenie sa nad tým, čo sa stane, ak Gizmo dostane po polnoci nažrať v lietadle, ktoré práve vletelo do inej časovej zóny). ()

Miloš 

všechny recenze uživatele

Gremlins 2: nová generace rozhodně nepatří mezi pokračování, která by ve srovnání s prvním filmem ztrácela dech, naopak rozvíjí možnosti nedořečené v prvním filmu a přitom stále zůstávají vynikající komedií (tentokrát bez Vánoc). Pokud jsou Gremlins poctou filmu - reflexí kina a televize, potom Gremlins 2 jsou sebereflexí audiovize vůbec, éry osmdesátých let, propagací i kritikou sebe sama a ukazatelem směrem k rozvoji nových médií. Zní to šíleně a také to takové je! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podtitul nese jméno NOVÁ GENERACE. Před začátkem filmu je v akci logo studia Warner bros a malá scéna Kačera Duffyho a Bugse Bunnyho. Sestava je skoro ta samá jako v prvním filmu. Režie - Joe Dante, hudba - Jerry Goldsmith, kamera - John Hora a Steven Spielberk se podílel opět na produkci. Herci jsou také ti z prvního příběhu, alespoň ta základní čtveřice. Doufal jsem tedy, že se to bude vyvíjet ve stejném stylu. Bohužel jen pár scén je dobrých, ostatní mi připadá trapné a někdy i přehnané. Moquai si vezme za vzor Johna Ramba. CITÁT - Když chceš válku vyhrát, musíš se válkou stát.......... První půl hodina je docela nuda, pak se vrátí " Proužek " a pomalu se to začne rozjíždět. U scény v zastaveném výtahu jsem se musel zasmát. Vyhlaš zvukový poplach !!!! A Grenlini na střeše výtahu začnou napodobovat sirény...ae...ae....ae.....ae.....ae........... Hudba sice přitvrdila a Gremlini také,mají totiž přístup do výzkumné laboratoře a k různým preparátům a tak možností je habaděj, ale jak jsem již psal, všeho moc škodí. Gizmo si stále hraje na Ramba a uvidíme i Batmanovo logo. Ke konci je to už opravdu šílené a přehnané. Finální masakr je pak pro všechny zúčastněné jen vysvobozením. CITÁT - Vytvořte místo pro stvůry a stvůry přijdou.......... Ve filmu zazní song Angel of Death od skupiny Slayer. http://www.youtube.com/watch?v=G0AGUywHntw V závěrečných titulcích má malé slovo kačer Duffy.......a zatmívačka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Pro italskou verzi filmu dal hlas mozku Gremlinů proslulý italský výtvarný kritik Vittorio Sgarbi. (rafix)
  • Úvodní animovanou sekvenci vytvořil legendární tvůrce krátkých animovaných filmů Chuck Jones. Současně tím vzdal poctu postavě Bugse Bunnyho, který oslavil 50. narozeniny. (HellFire)

Reklama

Reklama