Reklama

Reklama

Velitel

(seriál)
Československo, 1981, 7 h 30 min (Minutáž: 71–81 min)

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Antonín Procházka, Jaromír Štemberg, Jozef Holec, Václav Neužil st., Rudolf Jelínek, Josef Vinklář, Antonie Hegerlíková, Marta Hrachovinová, Ota Sklenčka, Boris Rösner, Dušan Jamrich, Tomáš Töpfer (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Začátek školního roku je stejný i pro studenty vojenské vysoké školy. Do posledního ročníku nastupují dva kamarádi - Petr Lípa a Zdeněk Horák. Oba jsou navíc členy lehkoatletického družstva, které vede přísný, nesmlouvavý a trochu podivínský kapitán Marek. Po závěrečných zkouškách oba vstupují do strany a pracují v armádě, kde plní důležité a náročné úkoly. Jejich soukromé životy se odvíjejí od jejich práce. Manželství se rozpadávají, lásky chladnou, pracovní morálka klesá a přicházejí problémy. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele Rattlehead k tomuto seriálu (5)

Velitel (1981) 

Neprávem zapomenutý seriál. Neříkám, že je to nějaká špička, ale celkem mě potěšil. Jména režiséra ani scénáristů mi nic neříkají, rovněž mezi herci chybí vyložená esa, přesto "Velitel" v pohodě strčí do kapsy všechny současné české seriály (za které je mi stydno po pár minutách sledování). P. S. Milá Česká televize, místo navyšování výpalného a natáčení nových sraček raději uvádějte více starší věci, které už dneska nikdo nezná. P. P. S. Je pozoruhodné, kolik lidí nadává na zelené gumy v národě, který si jednu zvolil na Hrad... ()

Začátek cesty (1981) (E01) 

První díl je celkem průměrný, ale není to špatné, a jako protiváha současným sračkám a lezení západu do zadku je to celkem vítané zpestření. ()

První kroky (1981) (E02) 

Pomalejší rozjezd, ale pak je to celkem v pohodě, a ten závěrečný požár na poli je hodně dobrej. Určitě skouknu i další díly. ()

Velký den (1981) (E04) 

Zatím nejlepší díl, jednak díky spartakiádě, jednak díky šťastnému rozvoji mileneckých vztahů dvou hlavních postav. Ke spartakiádám chci dodat, že jsem je jako ročník 1983 nezažil, ale když je vidím třeba v tomto seriálu, tak je to vskutku úchvatná podívaná. Ani se nechce věřit, že to někdo dokázal takto nacvičit, to musela být fůra práce. Sám jsem nacvičoval několik show-programů dechovky, to samozřejmě není tak fyzicky náročné, ale zase k tomu hrajete zpaměti. Jinak Kornová a Pichlíková jsou pěkné baby, zato Gepertová je hrozná svině. P. S. Proč mám jenom takový pocit, že uživatelé Ozzy a Svata na Hrad volili komunistického rozvědčíka Pávka? ()

Velitel (1981) (E06) 

Poslední díl se povedl, škoda, že už je konec. Akční scéna v závěru byla velmi dobrá. ()

Reklama

Reklama