Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)
  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)

Reklama

Reklama