Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Rozmazaný a nie moc zimomriavkami naskákaný film s pár ducharskými prvkami, ktoré hasnú rýchlejšie ako zapaľovač pri nepriaznivom poveternostnom počasí. Bacon je jedna veľká herecká otrava a vôbec sa mi nejaví ako muž na svojom mieste a jeho výkon považujem za druhoradý. Niektorí si myslia, že horor a k tomu ešte mysteriózny má vyzerať presne takto! Lenže sa mýlia, toto nemá nič spoločné s plnohodnotným hororom, javí sa len ako lacná knižka prezentujúca niečo na čo ani nie sme zvedaví. Už od samého úvodu si film plieni cestu skázy a v závere ako tak dofrčí v polocelku. Rozbitý, neúplný, matúci s predpokladom nenaplniť nič. Ak si niekto myslí, že film Stir Of Echoes má niečo do seba, že sa nechal atmosférou len tak bez zábran unášať tak nech sa unáša. Je to len jeho vlastná zodpovednosť, ktorá ho pripravuje o skutočný zážitok. Samozrejme mám na mysli Šiesty zmysel... 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ozvěny mrtvých nejsou žádným hororem. Jedná se o takové milé mysteriózní drámko. Od hororu tento film odlišuje především fakt, že zdejší duch je hodný. A komupak by hodný dušík naháněl strach. Že film nemá sebemenší snahu někoho děsit poznáte záhy a pokud se rychle přeorientujete, tak nebudete po skončení usínat úplně nasraní. Rozhodně nehrozí, že byste ze spaní chrochtali blahem. Až tak působivé to není. Závěr jde postupně do stále větších kytek a než se nadějete, tak máte z filmu kriminálku. Lepší 2*. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další z řady duchařin, které člověk vidí a poměrně rychle na ně zapomene. Klasická paranormální detektivka, kde se hlavní hrdina snaží zjistit proč ho otravuje duch mrtvé holky a co má udělat aby se jej zbavil. Za povšimnutí stojí poměrně obstojný výkon Kevina Bacona, kterému jsem tu postupně narůstající schízu a ztrápenost neměla problém věřit. A poučení? Jakmile se mluví o nezchybné a klidné čtvrti, buďte si jisti, že tak bezchybná a klidná zdaleka není:). ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ohodnotit tenhle film je opravdu problém. Ozvěny mrtvých můžeme označit jako thriller, jehož první polovina je spíše hororem s několika vydařenými lekačkami. O patřičně temnou atmosféru tu není nouze a David Koepp dokazuje, že neumí jenom skvěle psát. Sledovat Kevina Bacona i jeho filmového syna je jedna radost. Problém je, že TA první polovina je doslovným mixem Šestého smyslu a japonského Ringu. Záměrně jsem uvedl japonskou verzi, protože ta je z roku 1999 (stejně tak Šestý smysl a Ozvěny mrtvých). Kdo od koho opisoval? Důvod, proč Kevina Bacona straší duch najdete právě v Šestém smyslu. A duch v Ozvěnách je vizuálně ztvárněný téměř stejně jako v Ringu – až na ty vlasy. Dokonce se mihne i v televizi, která nejde vypnout, což jsem bral jako dobrej fór. Ještě mě pobavilo jedno klišé. Určitě je všichni znáte, týká se totiž otevření a zavření skříňky v koupelně (pochopitelně se zrcadlem). Závěrečná pointa není nijak překvapivá a v podstatě se jedná o totéž, co se odehrálo o rok později v Téměř dokonalém zločinu (The Gift) Sama Raimiho. Ostatně právě tomuhle thrilleru (částečně až hororu) jsou Ozvěny mrtvých podobné nejvíc. A to mě vede k závěru, že ač jsem se výborně pobavil a ocenil několik pěkných vizuálních momentů (hypnóza v kině) a lekaček (u jedné jsem dokonce vykřikl), už bych radši shlédl něco méně otřepaného, svěžejšího, překvapivějšího. PS: Ale fakt by mě zajímalo, kdo od koho opisoval. Že by Koepp v hypnóze navštívil mysl M. Nighta Shyamalana a Hideo Nakaty? ;-) ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem doufal, že to bylo natočeno před Šestým smyslem. Podobnost je totiž docela zarážející. A ono to je ze stejného roku jako Šestý smysl. Narozdíl od něj je film ale skromější což mi i vyhovalo. Překvapil mě výborný Kevin Bacon (část s kopáním je perfektní) a ačkoli jsem konec znal po 30 minutách nevadilo mi to a nechal jsem se příjemně strašit. Atmosféra je totiž výborná. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama