Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Avatar v reálném světě. Nebo si někdo hodně specificky zfilmoval vlastní verzi The Sims, s tím, že název radši změnili, aby fanoušci hry nešíleli z nezvyklého podání? Ten kopec něčeho ve tvaru drahokamů, co mají simíci nad hlavou, mizící v závěru filmu v dáli, těsně po záběru, kdy se kamera vzdaluje z jednoho domu nad celé "městečko", by tomu dost nasvědčoval. Tenhle film chápu celkově jako metaforu závislosti na počítačových hrách, kdy se hráči s herním zážitkem a hrdinou tak sžijí, že se jim absolutně nechce zpátky do své reality. Já to chápu, taky jsem desítky, ba i stovky hodin prožila v těle Snakea, sima, CJe, týpka s čárovým kódem na zátylku, nebo Geralta z Rivie. A taky se kolem mě míhaly postavy, které se mi snažily připomenout, že patřím do jiného světa a je čas jít. A taky se mě, ač né tak vážně jako hrdinu filmu, tahle závislost nadále drží a ještě dnes jdu hledat Mary mezi mlhu a popel. Beze mě by to přeci nešlo. Film průměrný, metafora skvělá. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po Man From Earth nic nového pod sluncem, přesto ale nápadité a pozoruhodně svěží. Od úvodní zašmodrchanosti v ději až po jemné rozplétání nitek dramatických příběhů se jedná o citlivý film, jehož uměleckou hodnotu ocení nejeden zhýčkaný divák. Další srovnání se nabízí např. s Inception, kdy film ve svém jádru není ani zdaleka tak složitý, jak se navenek snaží působit. Vůbec ne, holt si jej akorát každý přebere po svém s tím, že hlavní pointa se neztratí nikomu. Neměla by... Jinak slova chvály na Reynoldse už mě vážně nebaví pět stále dokola :-). August natočil snímek, který se na DVD neztratí ani v prosinci - howgh. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Řekl bych, že mi uniklo snad všechno :-D. No musím dát určitě repete, protože tenhle film si to zaslouží. Ale popravdě moc nevěřím, že bych ho dokázal nějak smysluplně uchopit, což považuju za hlavní problém. Jelikož jsem opravdu zmatený ohledně celkového zážitku i příběhu, tak nedám ani odpad ani 5 hvězdiček, ale 3 průměrné hvězdičky. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější herec v typově laděným filmu, který miluju! K úplnému pochopení to chce trochu důvtipu a zkouknout ten film třeba i dvakrát. Výborné herecké výkony, zejména úchvatný R.Reynolds! Hudební doprovod vybraný s maximalním citem. Originální příběh. Celá kostra filmu se může zdát zdánlivě nepochopitelná, ale vše ma svou základní logiku. Logiku mají i drobné detaily, výborné metafory, kterých si na první zkouknutí asi divák nevšimne - např. význam zpívání H.Davis - měla jsem kluka, tohle to je všechno?........Najdou se jen malé nuance, o kterých diváci mohou polemizovat, proč to tam bylo - např. zvuky z telefonu - 9 gepardů běželo po poli, 2 vlaky jedou lesem,...... Další, co bych mohl na filmu ocenit, je, že režisér nepřímo oslovuje diváky - např. když se Reynolds baví o tom, že jejich seriál nemusí pochopit každý, jen ti, co budou přemýšlet...těchto situací je tam více, kdy se mluví obecně o nějaké věci ve filmu, ale přitom se to dá stáhnout na skutečného diváka. Celkově film rozhodně za pět a jen škoda, že ne každý ocení takovéto filmy....... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo... jiné. Výborná finální premisa a chytré nápady tu bohužel u mě sráží možná až příliš nepropustná formální schránka, která místo než aby ladně tahala za nos, klidně vás bude držet pod hladinou nevědomosti do posledního dechu než se budete cukat. Pak vás vytáhne, probere vás chytrým a lehce podvratným závěrem a po přečtení vašich práv vás pošle domů. Za onu originalitu nelze nic než pochválit, nicméně já se i přesto cítil dotčen a relativně zklamán. Soundtrack je ovšem velmi příjemný. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)

Reklama

Reklama