Reklama

Reklama

Skyfall

Trailer 1

Britská tajná služba MI6 se ocitá v nelehké situaci, ze základny v Turecku byl ukraden harddisk se seznamem agentů. Agent 007 James Bond a jeho kolegyně Eve se pokusili lupiče zadržet, Bond byl však během akce postřelen a zmizel neznámo kam. Šéfce MI6, M, nezbývá nic jiného než prohlásit Bonda za mrtvého. Nový předseda bezpečnostně-zpravodajského výboru Mallory je situací silně znepokojen; nejedná se totiž o první případ krádeže seznamu tajných agentů. Podle něj je načase, aby M odešla do důchodu a byla nahrazena někým schopnějším. M se ale do penze rozhodně nechystá. Cestou z ministerstva M zjistí, že se někdo naboural do systémů v hlavní centrále MI6 a snaží se dešifrovat ukradený seznam. M spěchá zpět do centrály, vtom celá základna MI6 exploduje. Útočník neměl v plánu zabít M, chtěl však, aby viděla zkázu svého úřadu. M je odhodlána viníka najít a potrestat... Když se M vrátí z pohřbu svých kolegů, čeká na ni doma nezvaný host, a to Bond. Využil toho, že je považován za mrtvého, a užíval si svobodného života, nyní však usoudil, že ho tajná služba potřebuje, a rozhodl se přihlásit zpět do služby. Bond se na M zlobí, protože byla ochotná ho kvůli seznamu agentů obětovat. Bond je převezen asistentem M Tannerem do starých tunelů metra, kam byla přemístěna tajná základna MI6. Pokud Bond uspěje v testech, je M ochotná přijmout ho zpět... Tanner Bondovi prozradí, že útočníkem je někdo, s kým se M dostala v minulosti do konfliktu. M však tvrdí, že netuší, kdo seznam ukradl. Ve fyzických i psychologických testech Bond prošel, podle Malloryho však rozhodně není způsobilý vrátit se do terénu. Střela vyjmutá z Bondova těla zavede tajnou službu na stopu agenta Patrice, který má podle zdrojů ze CIA právě namířeno do Šanghaje. Bond obdrží od nového výstrojního důstojníka Q letenky do Šanghaje, pas, rádiovysílač a zbraň, která funguje pouze při identifikaci otisku Bondovy dlaně. Bond si počká na Patrice na letišti a pronásleduje ho uprostřed noci do kancelářské budovy. Tam na Patrice zaútočí, chce získat informace o seznamu, Patrice však umírá, aniž by cokoliv prozradil... Bondův souboj s Patricem sledovala skrz prosklenou stěnu protější budovy záhadná žena. V Patriceových věcech najde Bond žeton do kasina v Macau. Do Macaa přijíždí Eve, aby předala Bondovi zprávu: nový vlastník seznamu udeřil a odhalil identitu pěti tajných agentů. M nařídila agenty okamžitě stáhnout, tři z nich však byli zabiti... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Uživatel Frankooo smazal svůj příspěvek.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

rounen

He he, no ale to je přece odnepaměti základní vlastnost Bonda, že přežije úplně všechno :)))

cheyene

cheyene (hodnocení, recenze)

Wacoslav1 , Frankooo

Když jsem na tom byl v kině, tak mi střih taky nevadil, ale když jsem si to pouštěl pak doma, tak třeba z té úvodní honičky mě bolely oči. Jinak ale souhlas, že emoce v tom nějak nebyly...

Mně se tam třeba hodně líbila scéna setkání  Bonda s Olgou "Somebody wants to kill you." .. "It wasn't very nice." .. "Well I missed!" (nebo tak nějak tam ty hlášky byly) potom ten nápad s přehradou, pouštním hotelem, nakonec i scéna v divadle, chladnokrevny zabití na balkoně, smrt Mathise, "zajiskření" mezi 007 a Gemmou Arterton a závěr. "I never left." Ale proti Casinu je to slabota, o tom žádná. Chvílemi mi QoS připomínalo brosnanovky v trochu drsnějším a (dejme tomu) reálnějším kabátě.

na příspěvěk reagoval Frankooo, Frankooo

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Skyfall byl uplně jiný styl Bonda, prostě Mendesovka, stačí se podívat na jeho filmy, a člověk pochopí jaký ten Bond asi bude... mě tam vadila jedna scéna: Spoiler: a to je hned ze začátku, kdy Bond padá postřelenej z vlaku xx metrů dolů a dopadá na záda do vody, náhodně ho tam někde vytáhne jedna mladá holka, což mi příjde jako náhoda, a ten dopad na záda z takové výšky by ho podle mě zabil, a vyrazilo mu to dech...

na příspěvěk reagoval Hawaj, TheDarKnig

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

cheyene

Právě časem jsem si uvědomil proč jsou pro mě ty starší Bonodovky víc bondovatější než ty nový. A to i přes všechny ty taškařice co obsahují. Ale stejně s každým dílem smekám před tím jakou profesionální kvalitu doukážou tvůrci i studio udržet po celou historii této série. Člověk by očekával že se jim snad někdy podaří šlápnout hodně vedle, ale vono ne. Asi to bude tím jakou úctu Bondovky u filmařů mají.

Frankooo

Frankooo (hodnocení, recenze)

cheyene

Střih mi třeba vůbec nevadil, spíš mi vadilo, že v tom nefungovaly emoce, nějaká ta zuřivost právě toho dojezdu :/

na příspěvěk reagoval cheyene

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

cheyene

Já s ním souhlasím, ale odpovím za sebe jak to vidím já. Nejenom ten střih to zabil napsal si výstižně dojezd to byl fakt dojezd a odfláknutej po všech stránkách. Už když sem viděl délku říkal sem si, že něco nehraje ač nejsem moc zastánce dvou a vícehodinových filmů k Bondovi takhle délka rovný 2 hodiny prostě sedí (Skyfall už v tomhle ohledu ne protože tomu by zase neuškodilo zkrátit) A jinak není tam nic co by Bonda dělalo Bondem žádnej vtípek odlehčení nic Casino ač bylo už taky něco jinýho mělo ještě ty základní Bondovský atributy QoS je u mě tuctová akčnárna a navrch ještě odbytá a zprasená střihem. Snad jenom to finále v tom vybuchujícím hotelu se mi líbilo. Záporák mě totálně nebavil fakt ubohej byl titulní song taky slabota a to že Craig na konci nesvedl takovou kočici jako je Olga Kurylenjo je přímo neodpustitelný :-) Ne tak striktní bych zase nebyl třeba ty tři kousky se kterýma si to porovnal moc nežeru ani já to ses mi trefil do gusta, ale to nic nemění, že QoS je pro mě nejslabší bondovka ba co to snad aní Bondovka není, ale hlavně je to taková rychlokvaška museli to natočit za každou cenu hned po Casinu a zle to dopadlo. Na Skyfall jsme si sice museli počkat 4 roky, ale vyplatilo se pro mě to je takovej návrat k tradici a doufám, že v podobném duchu se bude pokračovat dál.

na příspěvěk reagoval cheyene

cheyene

cheyene (hodnocení, recenze)

higuain

A co přesně se ti na QoS nelíbilo? Já chápu lidi, kteří po CR čekali něco podobnýho, něco v takovém duchu, protože nakonec dostali akční jízdu, které škodil střih (a možná nejen to), ale mně se QoS docela líbí... svižný a krátký dojezd Casina. Pro mě pořád lepší než Dnes neumírej nebo Chobotnička, popř. Moonraker, když si dovolím takto srovnávat...

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Frankooo, higuain

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Anarvin

"Bond 24 bude pokračovat v duchu Skyfall." - já to věděl. Od Bondovky se dostaneme k tomu, že budem rozebírat nešťastné Jamesovo dětství.

Oproti Brosnanovkám Craigovi Bondovky znamenají, že KGB úspěšně infiltrovala MI5 a všichni jsou z toho ještě nadšení :)

na příspěvěk reagoval Frankooo

cheyene

cheyene (hodnocení, recenze)

Nemám nic zvláštního proti brosnanovkám, ale jestli je někdo řekne, že brosnanovky jsou víc bondovky neř craigovky, tak se musím od srdce zasmát. Ne vždy v minulosti jsem měl tento názor, ale čím jsem starší, tím víc se přikláním na stranu CR a Craiga.

na příspěvěk reagoval higuain, Hawaj

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Hawaj

Taky nemám proti Brosnanovejm Bondovkám absolutně nic, dokonce je mám daleko radši než první dvě Craigovi. Nicméně Skyfall je asi strčí do kapsy všechny najednou.

Uživatel Sonnery smazal svůj příspěvek.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Jo to byla regulérní Bondovka na rozdíl vod dnešních akčňáren. Dneska se už i Sherlock Holmes točí ve stylu Mortal Kombat.:)) Sice tam byli pěkný hovadiny jako zadřený diamanty apod., ale pořát to byl dobrej entertainment. :D

na příspěvěk reagoval Sonnery, higuain

Uživatel Slider smazal svůj příspěvek.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Já si myslím, že příštího Bonda bude režírovat někdo méně známej. Tak snad to nedopadne jako QoS.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

cheyene

Zajímavej názor byl bych zvědavej co by z toho Fincher udělal možná by to byl dost temnej Bond, ale ten režisér je třída to bezesporu. Campbell by byl zase sázka na jistotu, ale škoda, že už Mendes nechce pokračovat já bych se dalšímu filmu od něj nebránil. V mých očích vrátil Bondovky po průseru v QoS zpátky tam kam patří na vrchol.

Související novinky

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Reklama

Reklama