Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (615)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Spíše tak dvě a půl hvězdičky. Kdo ve filmu hledá pokračování seriálu a oblíbené hrdinky ve "velkém" flmu, bude určitě spokojen. Ale na mě bylo 2,5 hodiny neustálého řešení vztahů trochu moc, příběh mi přišel průhledný a předvídatelný a to včetně dialogů. Takže mi zbylo jen pár vtipných momentů a sympatický úvod, kdy mi byl celý seriál (který nesleduji) stručně a hezky shrnut během několika minut. A ty uječené čtyřicátnice :-/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušne spravené vyvrcholenie, ktoré je pridlhé a tým pádom riedke. Kniha rovnako ako seriál stojí na prestrihoch, rozbitom rozprávaní a posedeniach pri káve. Tu sú hrdinky často spolu a konajú spolu, čo odhaľuje plytkosť celého námetu. Film však ide plynule do svojho cieľa a má atmosféru seriálu, len nie je tak šikovne kočírovaný ako samotný seriál... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Hladkých 70%. Filmový Sex sice rychle šumí z hlavy a snad ani nekamufluje, že je v podstatě jen slepencem pěti dílů (předěly jsou evidentní), ale i po dvouapůlhodinách dokázala ta stárnoucí čtverka udržet moji pozornost. Celovečerní Sex je doslovným ekvivalentem svého seriálu - filmová výstavba nikde, samá scénka, sled bonmotů, humorných glos a spousta povzbudivých momentů, které by při standardním dávkování vystačily na dva celovečeráky. Zatímco filmy mají jeden dva vrcholy, tady je jich tolik, že se mění v beztvarou, ale snadno poživatelnou hmotu, která lehce protéká očima i srdcem (třikrát jsem byl regulérně dojat, z toho jednou jsem se lekl, že zrovna TOHLE bude první film v mým životě, u kterýho uroním slzu), ale neusadí se v paměti. Moudrá slípka zkrátka spojila pět dílů dohromady a snesla díky tomu lesknoucí se vejce, které potěší, pochopitelně hlavně fandy seriálu. Moc lepších středoproudých romantik v posledních týdnech nebylo, proto tohle rozloučení se stárnoucími babiznami vítám s radostí. I když je tu sex už jen samoúčelně nastrčen, i když hrdinkám ani botox nepomáhá (ale motiv stárnutí funguje!), i když na další díl už nebudou síly... je to rozhodně jeden z těch lepších filmů letošního léta, který od pohledu dostál svým (nijak přemrštěným) předsevzetím. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mě, milovníka mody a filmů to bylo velká výzva, opět se setkat s touhle dámskou společností z New Yorku. Dopadlo to trošku jinak, než jsme si představoval. „Holky“ totiž zestárly, ale především, zestárnul jsem já. Už nepůsobil Cariin šarm, Samantina zvrhlost, Mirandina upřímnost a Charlottin úsměv. Tohle všechno za ty roky vyšumělo stejně jako moje vzpomínky na včerejší projekci. Stopáž přes dvě hodiny, nemůžu říct, že bych se nudil, ale film jako celek je nevyvážený, vtip se mísí s laciným emocionálním vydíráním a i když to nese nálepku „Movie“, tak jako by to bylo 5 dílů v jednom, to prolínání je sice nepatrné, ale dá se zpozorovat, pokud člověk sledoval seriál. Jsou to „prology“ hlavní hrdinky o lásce, romantická hudba a vánoční záběry. Herecké výkony standardní, nic jiného se nedá po těch letech čekat. Dobře vybraná hudební složka. Mody tam moc není, sem tam se mihne taška LV a šatičky od de la Renty, ale sexu je ještě méně. Pro informaci, přívěšek „Love“ stojí okolo 90 dolarů na ebayi. Mimochodem, velké překvapení čeká pro ty, co viděli seriál v češtině, představitelka Carrie má úplně jiný hlas, snad až nepřirozený :)) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě nebyl, takže ani vlastně nevím, proč jsem koukal na tento film. Líbilo se mi, hned na začátku, jak celý děj seriálu dokázali natahat asi na minutu a půl v úvodních titulkách, to se tvůrcům opravdu povedlo, ale se zbytkem, ať lezou někam jinam. Ze vztahů člověk má problémy svoje a ještě má koukat na vztahy, někoho jiného a bavit se? To je jako kdybych koukal na Vékávéčka nebo na Pojišťovnu štěstí, opravdu zábavné. Netvrdím ale, že všechny filmy o vztazích stojí za starou belu. Stačí aby byl neobvyklý zajímavý, jako když chlap z Indie dorazí do Dánska získat pro dětský domov v Indii peníze od obchodníka, který ho pozve na svatbu své dcery a on na ní zjistí, že to je ve skutečnosti jeho dcera...takovéto vztahy mají dle mého ve filmu budoucnost. Koukat na Sex ve městě mě jinak dost nudí. Ty vztahy jsou tam o ničem, pro někoho kdo má rád seriál to možná bude nirvána, ale pro mě to je pouze film, který je průměrný, leč se snaží natočit film i pro obyčejného smrtelníka, mě bohužel nechytl a ani nechytne. Možná stačila jedna věc, aby mě humorně film pobavil, a to se nestalo také, takže dvě hvězdičky určitě zasloužené. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy Carrie (Sarah Jessica Parker) balí věci ve starém bytě, Samantha (Kim Cattrall) zaťuká a je vidět, jak při otevírání dveří drží před sebou láhev šampaňského. V následném záběru má ale ruce za zády a teprve ukazuje dvě láhve šampaňského. (Rutt)
  • Klenotnictví H Stern zapůjčilo na natáčení filmu přes 300 kusů šperků. (don corleone)

Reklama

Reklama