Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw V je absolútne neprístupný pre nového diváka – v lepšom prípade mlčky odíde, v horšom nadáva. Fanúšikovia budú ako-tak spokojní, pretože Saw sa už dávno prehuplo do dvojice rovín. Po prvé, neboráci v núdzi riešia vražednú pascu a pár z nich to schytá. Po druhé, autori už začínajú presúvať pozornosť z bezduchých vrážd do vlastnej mytológie série, ktorú neuveriteľným spôsobom komplikujú, vracajú sa o jeden a pol dielu vzad, aby potom rozbehli dianie vpred. Podľa môjho názoru sa od 4 časti táto séria dosť výrazne zmenila a nemôžem povedať že k horšiemu. Už to ani tak nieje o Jig Sawovi ale o Markovi Hoffmanovi, ktorého hrá naozaj skvele Costas Mandylor a tiež o Petrovi Stramovi ktorého hrá taktiež úžasne Scott Petterson. Mňa každá časť niečím upútala a tieto dve postavy som si obľúbil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Ve stručnosti - nebál bych se SAW V označit za lepší než dva předešlé díly série, kde se kal dna hororové tvorby pomale blížil. I když jde i nyní o absolutně nevzrušivou řezničinu (vzal jsem si k filmu talíř s jídlem a spokojeně hltal zatím co film plynul..), nemá zase tak hloupý příběh (rozuměj v rámci žánru, kde se zázraky nečekají a ani nedějí!) a provázanost s předešlým průběhem docela funguje a pořád se něco dalšího rozkrývá. Škoda, že finále není silnější. ___ Přestat SAW točit jako krvavě hororovou sérii (v podstatě nefunkční, protože nestraší/nehnusí se) a více rozpracovat slabé thrillerové linky, možná bych nebyl proti zaokrouhlit celek na deset dílů... :-)) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Saw lze definovat jako novodobý hororový fenomén a úřady prý opravdu uvažují o tom, že měsíc říjen přejmenují na Pila. Avšak ačkoliv tržby vždy několikanásobně převyšují náklady na výrobu, rok co rok je pilka tupější a tupější (rozuměj výdělky se pravidelně snižují). Po čtvrtém dílu, který mě dost zklamal, jsem znovu našel odvahu a pustil si pátý zářez. A s úlevou konstatuji, že se mi líbil více než ten předchozí. Nejspíš to bude tím, že toto pokračování se hodně soustředí na zacelení děr a dokreslení několika načrtnutých obrazů v celém příběhu. Uvidíte věci z jiných úhlů a pohledů. Flashbacky jsou také jedinou možností, jak nyní zakomponovat do dalších dílů postavu Jigsawa, kterého zahrál opět charismatický Bell. Trochu vyčpěle působí zdejší pasti, snad kromě té první a poslední. Saw 5 mi docela dobře zapadá do žánru detektivek, zároveň ji ale taky vnímám jenom jako částečnou spojnici mezi předchozími díly a nikoliv jako díl samostatný, protože příběh v podstatě posunula o nepatrný kousek. Za rok tu máme pasti, krev a toporného Mandylora v šestém vydání. 50% Děkuju uživateli Tom Riddle za přehledné vpravení do celého zašmodrchaného Saw příběhu. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, kterou jsem od pátého pokračování Saw neočekával, se stala. Saw V je lepší než díl předchozí, sice ne o moc, ale na průměrné hodnocení to stačí. Důmyslnost pastí prvních dvou dílů je ta tam, scénář už si hraje spíše na kočičku s pejskem kterak vařili dort, zůstává jen násilí, stále stejní herci a stále stejní lidé u kormidla s koryty přeplněnými penězi. Jedna z mála změn (ano, kamera, střih i hudba jsou stále stejně okoukané) se udála na režisérské židli, poznat to však nejde. Vzhledem k tomu, že první scénu točil Bousman a zbytek Hackl, a já nenašel jediný rozdíl, tak je něco špatně. Na druhou stranu jsem se docela bavil a jednou jsem opravdu oči od obrazovky odvrátil (plnění nádoby krví), jinak jsem neměl problém u filmu večeřet (zdravím Rentona). S trochou nadsázky mohu říci, že od šestky očekávám minimálně stejnou zábavu, cesta ke zlepšení tu je a to nám dokázala právě pětka. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno