Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Christopher Cousins, Jonathan Banks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V předchozí řadě skončil Walter White dost nejistě. Ale pro dobro svojí rodiny dál tajně vaří perník. (Netflix)

Recenze (51)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pouze vyrábím,“ začátek třetí série a Walt jde před manželkou konečně s pravdou ven. A hodlá s vařením končit. I přes lákavou nabídku ze strany Guse. Všechny oběti, které přinesl, udělal pro tuhle rodinu. A už zní jako kolovrátek. Samozřejmě zároveň doznívá tragická nehoda, u které se konečný počet ztrát na životech zastavil na čísle 167. Kdo za tím vším asi tak stojí? Každopádně Jesse dokončuje odvykací léčbu, doma u Walta to není nejrůžovější („Upřímnost je dobrá, nemyslíš?“ – „Vyspala jsem se s Tedem!“) a svou roli v sérii sehraje dvojice zabijáků z mexického drogového kartelu (moc fajn scéna na parkovišti v sedmém díle). Chápu, že to nemůže být samý skvostný nápad či zajímavý zvrat, ale ve třetí řadě máme nemilý přetlak jakýchsi udržovacích dílů. Hodně plácání v kruhu, místy chybí energie a jednotlivým situacím se už úplně nedá věřit. Nejvíc samozřejmě roste „odpor“ k hlavní postavě, která se chová jako debil. Jednou postřelený srneček od rodiny, vzápětí rozhodný a neurvalý výrobce. Ano, zcela očekávaně se totiž vrací k drogovému byznysu (ve velkém a v luxusních prostorech), protože nejen řetězec Los Pollos to má solidně vychytané. Přesto jsem měl z některých pasáží pocit, že jsou tvůrci po úspěších předchozích řad na koni a přespříliš tlačí v do sebe zahleděnou exhibici. Vince Gilligan prostě dle mého svůj scénáristický um a promyšlené plánování lépe zúročil v prvních dvou řadách. I finále předchozích sérií byla mnohem silnější. Každopádně jedeme dál. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku nezáživný seriál se rozjel na takové obrátky, že se v době volna mezi semestry stal mojí největší závislostí. Třetí řada do příběhu přidává už hodně silné napětí a především formuje záporáka, kterého si rychleji zamilujete než budete nenávidět. Ke konci se dostavuje pomyslná půlka seriálu, jež jej láme z dobrého na zatraceně skvělý. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prepojenosť so staršími epizódami udiví, dramatický dej pohltí, seriál jednoducho každou ďalšou časťou posúval svoju kvalitatívnu látku vyššie a vyššie. Plný počet bez mihnutia oka, ak je nejaký súčasný seriál, ktorý by som mal hocktorému svojmu známemu odporúčiť, prvou možnosťou by jednoznačne bol Breaking Bad. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono je to veľmi dobre rozbehnuté. Postavy sa dostávajú do komplikovanejších problémov a zároveň ukazujú silnejšie aspekty ľudskosti. Vzťah medzi Jessem a Walterom je v tomto prípade veľmi kolísavý ale má v sebe všetky prvky mentor- žiak. Koniec a posledné dva dieli krásne vypointované. Vedľajšie postavičky zastávajú silnejšie postavenie a každý nový nepriateľ a prekážka je vďaka scenáristickému majstrovstvu logicky podaná a zmotivovaná. Jedna z tých sérií, ktoré nepoľavujú ani na sekundu. Ukazujú silné charaktery a zároveň sú plné zábavnosti, akcie a drámy. Jeden z najlepších seriálov. 3. séria - 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť platí, že väčšina epizód sa síce nedostala u mňa na plný počet, ale asi práve vďaka prísnemu, až chirurgicky presnému uržiavaniu vyváženého tempa a rytmu je to ako celok takmer dokonalé. Takmer preto, že vrchol sú tri epizódy niekde uprostred, potom sa zase trochu zvoľní, aby sa zase ku koncu pritvrdilo. Na humor tu už máme výhradne len Saula a funguje to perfektne. Ostatným postavám už do smiechu nemá byť prečo. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (13)

  • Epizóda je venovaná Shari Rhodes, ktorá koncom roka 2009 prehrala boj s rakovinou prsníka. Shari Rhodes pracovala na seriáli v oddelení castingu a v tejto epizóde sa mihne v roli ženy na invalidnom vozíku pred supermarketom. (koba)
  • Walter White, Jr. (RJ Mitte) si ve sluchátkách přehrává skladbu „Black Seas At The Crib“ od Tight Phantomz. (ČSFD)
  • V epizodě zazní krátká narážka na Česko. Když se Saul Goodman (Bob Odenkirk) snaží ukázat Walteru Whiteovi (Bryan Cranston) světlou stránku rozvodu, říká: „Budeš ohromenej z toho, co všechno můžeš mít. Thajky, Češky... Tyhle ženský jsou tak vděčný za to, že tu vůbec můžou bejt.“ (asdfasdf)

Reklama

Reklama