Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o nejkoukatelnější záležitost ze vešch Resident Evil filmů. Kdysi dávno, když jsem ještě paříval, jsem otočil prní tři díly této ságy a tak mě těší, že tento film z her nejen vychází, ale dokonce na ně přímo navazuje. RE: Degeneration má lepší příběh, než celá americká série s Millou Jovovich, i když to až zase až tak obtížné není. Jsem rád, že zde došlu na G-virus, který byl ve hrách jedna z nejlepších záležitostí. Techické zpracování je již téměř dokonalé, jediné co schází je větší realističnost grimas. Obstojná. mírně nadprůměrná podívaná. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľkých fanúšikov hernej série to jednoducho musí potešiť. Ja sa však za nijakého veľkého fanúšika nepokladám a aj keď som hrával druhú časť veľmi rád, film ma nezaujal. Animácia už predsa len pokročila a táto bola v kurze tak pred 8 rokmi. Nebol by to však taký problém, keby bol pútavejší príbeh a zaujímavejšie nápady. Úplne však chápem, že pre niekoho to je naozaj veľmi príjemná nostalgická spomienka na vystrašené noci strávené pri hrách. Ja by som si to však vedel predstaviť oveľa lepšie. 45% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Capcom už byl asi naštvanej, jak jim amíci przní jejich herní sérii a tak se rozhodli natočit vlastní verzi. A je fakt, že hře je to o hodně věrnější, aspoň co se týče příběhu, který navazuje na události z hry a je určitě lepší než ty scénáře filmové. Nějaká strašidelná atmosféra ze hry tu sice není, ale akce je tu požehnaně a je vážně velmi dobrá. Vlastně dalo by se říct, že až na nějakou desetiminutovku v půlce filmu se tady furt jenom střílí nebo před něčím utíká. Celý to navíc rychle uteče, člověk se nenudí a Leon je docela drsňák. Jenom ta animace přípomíná místy až moc ty videosekvence ze samotné hry, což je místy docela na škodu a mohli jí ještě trochu vypilovat. Překvapivě se tenhle Resident Evil docela povedl a pokud patříte mezi fanoušky hry, tak vám tenhle film nejspíše udělá radost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Capcom stvořila hru Resident Evil a ještě před souhlasem s natáčením filmové série s Millou Jovovich, uvedla krátký 3D animovaný kousek pod názvem Biohazard 4D-Executer (2000). Paul W. S. Anderson se však herního Resident Evilu (originální název Biohazard) příliš nedržel a pojal svou sérii po svém. Na svou stranu si sice získal řadu příznivců, ale skalní fandové hry mu to dost často vyčítali. Zřejmě i proto se nakonec lidé v Capcomu rozhodli, že natočí vlastní animovanou sérii, která s tou filmovou nemá rovněž skoro nic společného, ale za to se v ní objeví řada důležitých postav ze hry. I díky tomu mají diváci šanci shlédnout své oblíbence Leona a Claire pěkně v akci. A že se rozhodně bylo na co dívat. Animace byla zdařilá, nechybí ani slušná atmosféra a samozřejmě se nezapomnělo na solidní dávku akce. I tentokrát zde hrají důležitou roli nemrtví a samotný smrtící virus, ale příběh je okořeněn i rozvíjející se vztahy mezi hlavními postavami. Což bylo dobře, ale na můj vkus to místy Japonci zbytečně přeháněli. Naštěstí hlavní doménou je i zde především masakr zombíků, jejichž řady díky jedinému kousnutí rostou doslova raketovou rychlostí. I zde jsem však narazil na několik situací, které byly hodně přitažené za vlasy, jiné nezáživné, ale obdobně tomu bylo i u filmů s Millou. Takže si myslím, že jak filmová tak animovaná série si nemají po této stránce co vyčítat.60% ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

,,Konečně!“ Výsknul si každý fanoušek dnes již kultovní herní série. Po několik filmových zpracovanáních, které neměli s hrou společného snad jen bezduché kymácející se protivníky, přichází příběh, který přímo navazuje na hru. Jakpak by ne, když ho produkuje společnost, která stojí i za jeho herním bratříčky. Ovšem vznikla obava, zvládne herní společnost stříbné plátno? Nebude film působit moc plasticky? Začneme od začátku. Ději nechybí akce, humor, láska, nenávist, mrtvoly(stejně jako v každé telenovele). Leon S. Kennedy je stejný jak si ho hráči pamatují, s drsným hlasem a dsným pohledem. Claire je krásnější, než když ji ve druhém RE honily hromady umrnců. Příběhu nechybí humor, slizský záporák(Ten je zastoupen hned v několika druzích sliznatosti), překvapení, malé holčičky a hlavně hory zombií. Nepříjdete, ani o Claire bránící se jim pouhým deštníkem v barvách Umbrelly.Pravým bombónkem je část, kde jsou lidí, převlečení za zombie, mezi pravími zombie.Příběhu nejde nic vytknout, je tam vše co si divák žádá.Pro člověka co nezná mitologii RE je to průměr, ovšem pro fanouška splněný sen. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama