Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

tombac 

všechny recenze uživatele

Jako až fanatický fanda herní série Resident Evil bych měl sto důvodů, proč tenhle celovečerní CGI předkrm před fantasticky vypadající herní africkou pětkou poslat do pekel podprůměru. Ale neudělám to, jelikož se mi Rozklad celkově docela zamlouval. Možná je to i otupělostí z faktu, že jakkoliv je božský RE převeden do celovečerní podoby, dokonce i samotným Capcomem, má výsledek s hrami (pra)málo společného. Jen nechápu, proč mi postavy podobou, animací a mimikou mají ještě v roce 2008 připomínat ty z časů GameCube. Capcome, a proč, sakra, skoro všude rveš jako finálního bosse další variace na Tyranta?! ()

devNull 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na shlédnutí Resident Evil: Degeneration velmi těšil. U serie Resident Evil mám nejradši první díl, ale byl jsem zvědavý i na zpracovaní v ComputerGraphic stylu, navíc s původními postavami z PS hry. Byl jsem zvědav, jak se tvůrci poperou s hororovou, ale zároveň lidskou stránkou filmu. Bohužel už první půl hodina mi řekla, že jednoduché dialogy a předvidatelné chování "aktérů" nebude nic víc, než další slabší film. A to je škoda, protože v takovémto zpracování se potýkáme hlavně s pohádkami a "seriózní" filmy dopadají mnohem hůře. Film mě nijak nepřekvapil a chvílema i trochu nudil, i když se snaží být hodně svižný. Dívá se na to krásně, některé scény jsou k nerozeznání od reality.. a oheň je zpracovaný vskutku nádherně. Přesto to ale na větší hodnocení nevidím. Přišlo mi, že herci často "hrají" to samé. Po několikáté už mě nudily dramatické pohledy na vojáky a čekání na hlášku, kterou jsem stejně čekal. Co mě bavilo, byla jedna z prvních akčních scén na letišti. Mutace hlavního záporňáka mi přišla dobře ztvárněný nápad, ale toho známe už ze hry.. Odpočinkové pokoukání, u kterého bych stihl dělat i jinou práci. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se rozmýšlel nad čtyřmi hvězdami, ale po delším zvážení jsem musel jednu ubrat. V porovnání s filmy Resident Evil mi tyto přijdou trochu poutavější a napínavější. Možná je to tím, že hlavním hrdinou je zde Leon S. Kennedy, což je má nejoblíbenější postava z her RE. Má skvělé hlášky a jeho postava mi přijde sympatická ve všech ohledech. Nejlepší scény se odehrávaly bezesporu na letišti, kde se mi v té tmě tajil až dech a útoky zombíků byly překvapivé. Záporem je zde malé zastoupení akčních chvílí. Po akci na letišti jsem se moc další nedočkal. Závěrečný souboj s monstrem na mě působil trochu amatérským dojmem. Uvidíme, jak se povede Zatracení. Rozkladu dávám 65 % ()

petero 

všechny recenze uživatele

Žiadny survival horor sa nekoná. Hociktorá časť hraného Residenta je záživnejšia. Animácia nemá šancu ničím prekvapiť, od filmov v hre je to len minimálny pokrok a ani tá krvavosť nie je zďaleka to čo by sa patrilo, dokonca sa to nechytá ani na DEAD SPACE DOWNFALL. Postavy, okrem Claire a Angely vyžarujú minimum mimiky a nebyť svižnejších pohybov, mohli by zapadnúť medzi malátnych zombíkov. A kde je aspoň tá fantastická hororová hudba ktorá bola tak výborná v hre, i keď na druhú stranu neviem kde by sa tu dala použiť. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně víc Resident Evil, než ty béčkové srandy s Millou Jovovich. Animace, až na trochu umělohmotné postavy, není špatná. Působí to videoherně a to i včetně příběhu, který je snad ještě primitivnější, než ty v původních hrách. Akce je slušná, má to pár vybušných momentů a k větší spokojenosti mi chyběl akorát větší důraz na atmosféru. Fanoušky série to ale jistě potěší, ostatní diváci asi spíš nezájem, ale to je pochopitelné, neb větší ambice imo Degeneration ani nikdy neměl. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)

Reklama

Reklama