Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 125 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman (více)
(další profese)

Potterovská fantasy sága se uzavírá, tímto dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel. Vypátrání a zničení viteálů je jedinou zárukou jejich vítězství. Harryho čeká rozhodující bitva s lordem Voldemortem, která rozhodne o osudu čarodějnického světa a školy v Bradavicích. (TV Nova)

(více)

Diskuze

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

Byla to Weaysleová i v knížce, kde tahle scéna byla imho daleko lepší. Harry se tam btw taky mihnul (na rozdíl od filmu, kde byl v tuhle chvíli úplně jinde), měl na sobě akorát plášt po tom, co se vykutálel Hagridovi z náručí a když viděl, že se Belatrix snaží zabít Ginny, tak už se na ní valil, ale Weasleyová ho předběhla.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

- SPOILER - Nevíte někdo jestli belatrix lestrangeovou zabila i v knížce Molly Weasleyová? Už si to nepamatuju, ale přišlo mi to dost debilní, když Belatrix zabila rodiče Longbottoma a kmotra od Harryho....měl jí zabít longbottom nebo harry.....takle je to trochu chabá satisfakce :(

na příspěvěk reagoval higuain, peto80

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Remake? Proboha proč od posledního dílu oběhlo pár let a i ten první dnes vypadá skvěle. Kam na takový blbosti chodíte? :D Remakovat tuto věc je totální konina.


Seriál je věc druhá a divím se, že to nikoho nenapadlo. Samozřejmě né z pohledu těchto postav, to by jim nikdo neodpostil, ale sledovat nějaké jiné roky a nebo udělat verzi kdy budou studovat děti Rona a Harryho a ti by si tam střihli třeba Cameo, to by fungovat mohlo, jestli z toho chcou vytřískat peníze :D

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

toren55

Určitě se za pár let dočkáme remaku (tak jako třeba i u LOTRa), ale já bych radši viděl HP seriál, nejlépe v produkci BBC, kde by všechny ty vedlejší postavy dostaly více prostoru a ani z děje by se nemuselo tolik vystřihávat.

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

toren55

ak áno dúfajme že sa kásting podarí, v tejto generácii bolo pár dobrých možno až neprekonateľných volieb:

1. Richard Harris - Albus Dumbledore

2. Alan Rickman - Severus Snape

3. Emma Watson - Hermiona Granger

4. Maggie Smith - Minerva McGonnagall

5. Ralph Finnes - Voldemort

6. Tom Felton - Draco Malfoy

toren55

toren55 (hodnocení, recenze)

Docela by mně zajímalo jestli ten příběh negdy přetočí , novy herci , nové kulisy , bylo by to zajímavé , nová generace by se mohla hádat s tou starou která serie byla lepši 

na příspěvěk reagoval higuain, Gryphon, Pítrs85

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Když si tak čtu komentáře, tak jako by plno lidí (ať už se jim scénář líbí nebo nelíbí) nebralo v úvahu, že je to podle knihy a nijak moc pozměnit děj nešlo. Jakože Harry to přežil, nebo že Snape byl nakonec za hodnýho, atd... :)

Ne že bych všechny knihy, podle kterých je natočen film co jsem viděl, četl, ale dokážu pochopit, že pak nemůžu hodnotit děj, ale spíš kvalitu zpracování.

Každopádně film je zpracovaný skvěle a teď jsem ho skoro po třech letech viděl znovu, a knihy jsou psané tak jak měly být, tedy pro jednu generaci, která s Harrym Pottrem roste. První díl když je člověku 10 let a je to spíš pohádka, poslední díl když je člověku 18 a děj se krásně vypracovával tak jak čtenář rostl. Hlavně toto jsem na těch knihách oceňoval. Filmy byly s několikaročním zpožděním a to už pak ty první díly vypadají moc sentimentálně pro starší děti, ale ty poslední neurazí ani dospělého. :)

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Tento film som videl aj v HD aj v SD a popravde, ziadny rozdiel tam nevidno. Poviem vam, tento film je uz tak tmavy a matny, ze tam bezne skoro nic nevidno. Musite pozerat v pritmi. Ale i tak mate problem rozoznat cokolvek ine, ako hlavnych hrdinov. Mam pocit, ze pouzili akysi podivny kamerovy filter, nieco ako mat+rozostrenie.

V porovnani s fenixovym radom jedznznacne ovela horsi vizual. Neviem koho to bol napad, ale totalne vedla.

Uživatel golfoxovox1 smazal svůj příspěvek.

M-Flyer

M-Flyer (hodnocení, recenze)

Beckett51

Ale viděl, viděl :-)  Ano přiznávám, nejsem zapálený fanoušek této série, koukal jsem na to kvůli přítelkyni, ale to nic nemění na tom, že čím je Potter starší, tím je nesnesitelnější. Takové to šprťáctví a přehnané slušňáctví se ještě dalo snést, když byl dítě, teď už ale ne.

na příspěvěk reagoval Beckett51

M-Flyer

M-Flyer (hodnocení, recenze)

Čím je Potter starší, tím víc si přeji, aby ho už konečně zabili. Tak nesympatickou hlavní postavu jsem ještě neviděl.

na příspěvěk reagoval Beckett51, higuain

Revivup

Revivup (hodnocení, recenze)

hefoo

Samozřejmě souhlasím... myslel jsem to trochu nadsazeně :-) ...od WB je to celkem logický tah - cokoliv, co má nálepku JKR nebo HP se prodává v podstatě samo, takže očekávám, že pokud bude mít příběh aspoň hlavu a patu a na jeho produkci bude uvolněno dostatečné množství peněz, zcela jistě můžeme čekat úspěch a minimálně novou filmovou trilogii. Sám se těším, až si na to zajdu do kina... prostě jen proto, že mám rád svět HP.

hefoo

hefoo (hodnocení, recenze)

Revivup

Ja si myslim ze z tej ucebnice to je skvely na namet an nejaku seriu.. o M.L.O.Kovi a jeho dobrodruzstvach. Samotna ucebinca je len proste jeho dielo ale nevieme o jeho zivote a dobrodruzstavch nic. Tu ucebnicu zostavil na zaklade nejakych osobnych skusenosti :) Ja sa nato tesim celkom dost. Aj ked to uz nebude Harry Potter ( i miss it :((( ) ale aspon nieco.

na příspěvěk reagoval Revivup

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Marvel čelí rekordnímu propadu

Marvel čelí rekordnímu propadu

26.02.2023

Před týdnem jsme se ptali, jestli je Marvel imunní vůči kritice, když třetí Ant-Man přes špatné recenze za první víkend vydělal přes 225 milionů dolarů, na poměry hmyzího superhrdiny skvělý výsledek.… (více)

Reklama

Reklama