Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy, to je zvláštní kategorie. Samozřejmě, je to odpad , ale zároveň je nelze nemilovat. Ba co víc. Všiml jsem si, že po nich začínám cíleně jít. Čistě pro tu neskutečnou zábavu, kterou nabízí. A že srandy tam je kupa a často víc než v lecjaké soudobé komedii, to je vidět i z příspěvků těch, co měli s Tyranosaurem už tu čest. Já jsem k DVD přišel v jednom bazáči bratru za 10 Kč. Není to DVD jen tak lecjaké v nějaké ušmudlané pošetce s utrženou sponkou ze sešívačky. Je to pevný plastový obal ohraničený stříbrnými proužky ve kterých hrdě stojí - Sběratelská edice, remasterovaný obraz (jak asi vypadali ještěři bez remasterování, raději nemyslet! :-)! Chtěl bych vidět toho fajnšmekra co si tyhle filmy sbírá... :-) No i když ... vlastnějá sám jich mám vlastně také už pěknou sbírku. Ona je asi sbírka a sbírka a kdo ví jak to prodejce vlastně myslel. :-) . Děj nebudu sáhodlouze rozebírat. Už to tu udělali jiní a skvěle. Dělat conquistu v šesti lidech, to byla pořádná frajeřina. Naštěstí těch domorodců nebylo moc a tak by se to i snad podařilo nebýt Hromoještěrů. V roli samotného Cortéze si nezahraje nikdo jiný než blonďatý kudrnatý Steve z Beverly Hills 90210. Dále tam máme obdobu Bobbyho Sixkillera a Pocahontas Yoko Ono. Jo a ještě jednoho záporáka (kterého v české verzi daboval Spongebob v kalhotách) a pak komparz co dělal Hromoještěrům jídlo. Tohle bych nikde seriózně nepouštěl a snad se ani nehlásil veřejně, že jsem to viděl :-) Věřím ale, že někde na chatě s přáteli (a my jednu takovou máme!) se to dá nějaký večer s lahvinkou či dvěmi vidět dokonce ještě jednou a pořádně si to užít! Jelikož ta zábava a humor byla asi tvůrci nezamýšlená - musím dát ODPAD! Ale uznávám, že je to veselý odpad. ()

Slavníkovec odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, aby byl film tak špatný, že mu není možné přiznat byť jednu kladnou charakteristiku. Jsem šťasten, že film Tyranosaurus: Zhouba Aztéků má konec (to jest jediné pozitivum), leč předchozích 90 minut bylo utrpením. Celkové hodnocení 0 %. Kamera, speciální efekty 0/10. (TR běhající ve vzduchu, vzduchoprázdnu s precizností procházející hustým lesem, z ničeho nic se objevující, přestože při každém vražedném útoku vydává zvuk za sto lokomotiv). Výprava, kostýmy 0/10. Film se odehrával na jakém si golfovém hřišti. Pozn. hladce stižený trávník. Tábor Aztéků spíše připomínal výtvor skautů - světlušek a vlčat, ale budiž. Naprostým vrcholem je aztécký chrám. Hudba, zvuk ?/10. Hudební doprovod k dobývání Aztécké říše 5 conquistidátory jsem nereflektoval. Herecké obsazení 0/10. Napětí 0/10. Historická věrnost (oblečení, technika) 0,5/10. Celkové hodnocení 0,5 %. Film v mém seznamu 100 a jeden film, který již nikdy nechci vidět. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nech žije parochňa Iana Zieringa. Tento chlapík snáď zoberie každú úlohu. Aj dobyvateľa Cortéza. Mám rád takéto blbovinky, pripomína mi to obdobie, keď som v 90. rokoch sledoval béčkové a céčkové opusy v podobnom štýle. CGI má to svoje, pričom T-Rex sa zrejme občas ani nedotýka zeme a ide o námet, ktorý má svoje ako také parametre. Na toto musí byť človek naladený. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Když mi kolega z práce tento „film“ půjčoval, tak s nálepkou „Very Big Shit“, ale že by měl posloužit na zabití jednoho nudného odpoledne a také k tomu, aby člověk vážil minimálně průměrných filmů(o výborných nemluvě). Co víc říct, jeho předpověď se vyplnila, ani to nechci nazývat filmem, pač tento paskvil je naprosto otřesný(u digitálních triků jsem se několikrát málem počůral smíchy=-D), chvíli jsem uvažoval, že bych to poctil, alespoň tou jednou hvězdou(za onu směšnost=nechtěnou, tvůrci to asi opravdu mysleli vážně a také za hezké, hladce oholené nohy, hlavní ženské představitelky:D), ale ne nejde to, to by byla neúcta k mým jednohvězdičkovým filmům:). Co se týče „hereckých“ výkonů, tak opravdu jsem nikdy nepochyboval, že to průserář Steve Sanders z BHček dotáhne hodně vysoko, klobouk dolů:). ()

angel74 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci chtěli natočit něco na způsob sci-fi komedie, zřejmě bych tento film hodnotila shovívavěji. Jenže oni to všechno s největší pravděpodobností mysleli smrtelně vážně a takové plýtvání filmovým materiálem prostě musím po zásluze potrestat. Už jen proto, že tomuhle zpomalenýmu Rexovi bych utekla i já, ač jsem nikdy neměla zálibu v běhání. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • Ve filmu byla použita německá vlajka, kterou měl na sobě jako tetování aztécký náčelník. (chaometic)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)

Reklama

Reklama