Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Hell´s Kitchen má tu výhodu, že v ní figuruje Gordon Ramsay. Protože i přes své hulvátské chování má obrovské charisma a díky němu tato reality show baví. Ale přesto nedokážu naráz shlédnout více jak 3-4 díly, protože jsou strašně stejné - v porovnání např. s Trosečníkem, kde jsem schopná sledovat v kuse celou řadu a ani jednou se nenudím. Ale i tak je Hell´s Kitchen jednou z nejlepších reality show, na kterou se dá koukat. ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první díl a už mám plnou hlavu ječení, urážek a sprostých nadávek. Kdyby jich bylo méně, byla by to příjemnější podívaná. Takhle všechno ostatní bledne v hněvu Gordona Ramsayho. Asi je to součást konceptu. Škoda. Přiznám, že Masterchef a naše české Ano, šéfe je mi milejší... Po pár dalších dílech mi příjde, že řve hlavně pro efekt (neumím si představit, že by to všechno, co vypustí ven, myslel upřímně) a on si sám vybírá, kdo odejde, a to hned v průběhu vaření. Dost divné, že pokaždé řve na jednoho na dva lidi, co jsou pak eliminováni... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay se předvádí jako nervák, ale není čemu se divit. Samozřejmě zde rozhodně nejde pouze o hledání nového šéfkuchaře - i když je to hlavní prioritou, ale také o sledovanost a jímavost pořadu. Pekelná kuchyně je zajímavá sama o sobě. Líbí se mi, že kuchaři, kteří se v pořadu udrží a mají opravdu talent a snahu, mají možnost se více uplatnit než jak tomu bylo v české obdobě tohoto pořadu(nevím ale který pořad tak označit jestli trapnou napodobeninu MasterChefa nebo Na Nože!). Baví mě sledovat jak se Gordon rozčiluje a poté zase jako mílius uděluje týmům odměny a osobně je možná hrozně milým člověkem, ale tahle jeho zlá tvář mě baví víc :-D. A sem tam se také dozvím něco o specialitách a vůbec jídlech co se jedí jinde než zde v ČR. Je pravda, že kdybych byla kuchařem v téhle show pravděpodobně vykouřím denně krabičku cigaret a hodím do sebe několik panáků tvrdého(nebo třeba celou láhev), protože neumím tolik snášet stres - o to více jsou obdivuhodní finalisté. Líbí se mi, že pořádným bičem Ramsay naučí jednoho ze svých potencionálních šéfkuchařů co po nich vyžaduje, a jak je tahle práce důležitá. Za vše mluví výrok šéfkuchaře: "Já jsem prohlásil, že dokážu udělat šéfkuchaře z kohokoliv.A já své slovo držím!" ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad který není ani příliš o vaření, ale spíš o ponižování dvou skupin chudáků, kteří kvůli mlhavé vidině zisku se sebou nechávají nakládat jako s hadrem. Ramsay se nevěnuje kuchyni, ale hlavně řevu a nadávkám a také obratné manipulaci s lidmi, které proti sobě nepokrytě štve. Přitom přehrává natolik, že chvílemi působí jako smyslů zbavený, v každém případě však neskonale arogantní nadutec. Skutečně "pekelná" reality show, kterou strčí do kapsy nejen "Big Brother", ale i "Babicovy dobroty" - tam se alespoň vaření obejde bez hysterického jekotu samolibého tyrana a pláče vyhazovaných kuchtíků. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem namátkou vždycky jen pár dílů série. Nikdy mě to nijak zvlášť neohromilo, ale co se stalo díky té (ještě stále probíhající) 9. sérii, to ani nedokážu popsat. Takovou pekelnou horečku jsem nikdy nezažila. Na každý další díl se těším, ať už na Ramseyho a jeho poznámky na adresu jídla a účastníků, tak i na trochu té rivality a soupeření o úžasnou výhru. Jen už začínám být alergická na srovnávání tohoto pořadu s českým Ano, šéfe!. Když už ho chcete s něčím srovnávat, srovnávejte ho s pořadem Na nože!, který skloubil Hell's Kitchen s MasterChefem, sakra! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)

Reklama

Reklama