Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Pekelná kuchyně spojuje dvě mé záliby – reality show a jídelní kulturu. Na začátku přijde dvanáct lidí (kuchaři, ale i matky z domácností), kteří pod vedení Gordona Ramseyho (jaj!) soutěží o místo šéfkuchaře v luxusní restauraci. Jsou nuceni spolu bydlet, vycházet i intrikovat, ale přesto se důraz klade na to, co se děje v kuchyni a jak rychle a přesně se lidé za plotnou dokáží otáčet. Po výborné první sérii (která ovšem trochu trpěla nevyrovnanými soutěžícími) jako kdyby se ovšem tvůrci zasekli a nepřišli už s žádnou inovací – stejné úkoly, takřka stejné odměny, stejné „podpásovky“. Což je škoda, protože tenhle koncept je zatraceně silný a je jen škoda, že se více nevyužívá. Takto se mění pouze lidé a jako v každé reality show i na nich to tak nějak stojí a padá. Viděla jsem pouze čtyři série a čtvrtá byla rozhodně nejslabší – malé změny a také ne zrovna zajímaví soutěžící. Tentokrát zde nebyli žádné silné osobnosti (třeba jako úžasná Heather West ze série druhé) a dokonce ani moc dobří kuchaři. Těžko se někomu fandí, když nevěříte ve schopnosti zúčasněných. Pátá série vypadá zajímavěji, co se účastníků týče, ale změn se asi opět nedočkáme. První tři série běžely na TV Barrandov a musím pochválit i „dabing“. Dabéři skvěle přehrávali a někdo se na překladu asi hodně vyblbnul, takže je to snad zábavnější než v originále (navíc je někdy obtížné rozumět všem těm kuchařským pojmům v angličtině). Jinak samozřejmě je to formát nepřenositelný do českého prostředí. Mimochodem... Je to queer! ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě série (6. a 7.) a myslím, že stačilo. Jelikož vím o vaření velký... nic, tak nedokážu posoudit, jak moc dobrý člověk musí být, aby vyhrál ten super flek v super restauraci jako šéfkuchař. Každopádně, všechny ty vyhrocené situace, nadávky a ponižování, to je JEN show pro lidi, stejně tak i vybírání lidí kteří neumí vůbec nic a kterým se Ramsay vysměje hned v prvním díle. V podstatě, to ani není o vaření, ale o tom, kdo dokáže být větší hajzl a hrát mezi ostatníma soutěžícíma na obě strany... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay se předvádí jako nervák, ale není čemu se divit. Samozřejmě zde rozhodně nejde pouze o hledání nového šéfkuchaře - i když je to hlavní prioritou, ale také o sledovanost a jímavost pořadu. Pekelná kuchyně je zajímavá sama o sobě. Líbí se mi, že kuchaři, kteří se v pořadu udrží a mají opravdu talent a snahu, mají možnost se více uplatnit než jak tomu bylo v české obdobě tohoto pořadu(nevím ale který pořad tak označit jestli trapnou napodobeninu MasterChefa nebo Na Nože!). Baví mě sledovat jak se Gordon rozčiluje a poté zase jako mílius uděluje týmům odměny a osobně je možná hrozně milým člověkem, ale tahle jeho zlá tvář mě baví víc :-D. A sem tam se také dozvím něco o specialitách a vůbec jídlech co se jedí jinde než zde v ČR. Je pravda, že kdybych byla kuchařem v téhle show pravděpodobně vykouřím denně krabičku cigaret a hodím do sebe několik panáků tvrdého(nebo třeba celou láhev), protože neumím tolik snášet stres - o to více jsou obdivuhodní finalisté. Líbí se mi, že pořádným bičem Ramsay naučí jednoho ze svých potencionálních šéfkuchařů co po nich vyžaduje, a jak je tahle práce důležitá. Za vše mluví výrok šéfkuchaře: "Já jsem prohlásil, že dokážu udělat šéfkuchaře z kohokoliv.A já své slovo držím!" ()

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že poměření ''Pekelné kuchyně'' s ''Ano, šéfe!'' je špatné. V ''Ano, šéfe!'' jsou připravený na nářez a chtějí, aby Pohlreich s jejich špatné restaurace udělal restauraci na úrovni, ale ''Pekelná kuchyně'' je o tom, že z několika kuchařů(někdy ani né z kuchařů), kteří si někdy i dost věří, se jeden pod dohledem Ramsey'ho dostane na takovou úroveň, kdy si už může otevřít vlastnit luxusní restauraci, kterou dokonce i vyhraje. V ''Ano, šéfe!'' dělá ze špatné kuchyně průměrnou a nezaměřuje se na jednotlivce. Pekelná kuchyně mě naprosto dostala. Když jsem náhodně viděl díl druhé řady hned jsem musel vidět celou druhou řadu. Po shlédnutí druhé řady jsem musel vidět všechny ostatní. Je to první reality show u které jsem rád, že to reality show je. A jak se zdá, tak někdo nechápe, že Ramsey chce přísností docílit toho, že z amatéra kuchaře udělá profesionála. Nemůže soutěžícím pomoci jinak než, že na ně bude řvát a nadávat, aby už konečně byli důslední. Také si mi líbí, že z nudného vaření se stane akční film ()

Castielo 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, je to všechno hrozně moc reality, málo vaření. A mám takový pocit, že ty američani jsou naprostý idioti! Vaři ty samé typy jídla každý večer a pokaždé to stejně pos*rou, to není možný. Ze začátku zajímavé, ale pak se vám to hodně omrzí. 2* [začal jsem koukat na 10. sérii a nedokoukal jsem jí) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)
  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)

Reklama

Reklama