Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

werxix 

všechny recenze uživatele

Chudák Ramsay - co on musí všechno sníst aby ty restaurace mohl dát do kupy je pozoruhodné. Jsem rád, že existuje někdo takový jako je Gordon Ramsay. Jeho pořad je opravdu chutná lahůdka pro všechny kteří se chtějí podívat jak to vypadá v amerických restauracích - tzv. pod pokličkou - no upřímně řečeno, raději nechtějte to vidět ! Ale pořad je to výborný a dokonce někdy i zábavný. Je pravda že je to samé f*** a sh**, ale jinak to s těmi kuchaři prostě nejde. Za mě 4* ;) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Zajímavá reality-show, která skvělým způsobem dokáže pocuchat divákovi nervy hlavně díky Ramsayově umění udělat ze sebe hysterického šéfa, kterej by si zasloužil leda tak nakládačku. Přímo se nabízí soucit se soutěžícími, zakoušejícími nespravedlnost, sprosté intriky druhého týmu i neupřímnost, na které se však z hlediska soutěže nijak nehledí. Soužití spoluhráčů je vyjádřeno ve zkratce, která nedává příležitost pro nudu. Dalšími hvězdami se navíc stávají zákazníci z vyšších tříd, jejichž názory rovněž hrají velkou roli. Jednoduše pekelný závod o restauraci, která ztrácí neumětelským uměním řady soutěžících svou reputací a která musí lézt všem účastníkům brzy přímo pekelně krkem. ()

Reklama

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že poměření ''Pekelné kuchyně'' s ''Ano, šéfe!'' je špatné. V ''Ano, šéfe!'' jsou připravený na nářez a chtějí, aby Pohlreich s jejich špatné restaurace udělal restauraci na úrovni, ale ''Pekelná kuchyně'' je o tom, že z několika kuchařů(někdy ani né z kuchařů), kteří si někdy i dost věří, se jeden pod dohledem Ramsey'ho dostane na takovou úroveň, kdy si už může otevřít vlastnit luxusní restauraci, kterou dokonce i vyhraje. V ''Ano, šéfe!'' dělá ze špatné kuchyně průměrnou a nezaměřuje se na jednotlivce. Pekelná kuchyně mě naprosto dostala. Když jsem náhodně viděl díl druhé řady hned jsem musel vidět celou druhou řadu. Po shlédnutí druhé řady jsem musel vidět všechny ostatní. Je to první reality show u které jsem rád, že to reality show je. A jak se zdá, tak někdo nechápe, že Ramsey chce přísností docílit toho, že z amatéra kuchaře udělá profesionála. Nemůže soutěžícím pomoci jinak než, že na ně bude řvát a nadávat, aby už konečně byli důslední. Také si mi líbí, že z nudného vaření se stane akční film ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od hlúpej premrštenej znelky ide o vcelku dobrú kuchársku šou. Jedna výhoda šéfa Ramsayho tkvie v tom, že svojmu remeslu rozumí a vie to pretaviť do divácky pútavej formy. Proste šoumen za sporákom. Dalej musím uznať, že jednotlivé výzvy skutočne preveria kvalitu kuchárskych schopností jednotlivých účastníkov. Pravdou však zostáva, že povrchná americká televízia nemôže dopustiť, aby sa tu nezamiešali hlúpe ostentatívne vyhlásenia - Ja som najlepší, ja mám na to vyhrať, XYZ nemá na to robiť u Ramsayho a pod. a hromada emócií, ktoré pôsobia umelo. Príklad - ABC spraví chybu, XYZ to osamote a s prehnanou grimasou okomentuje, po dvoch minútach urobí chybu XYZ a ABC zareaguje nachlup podobne ako jej kolega pred chvíľou. A nakoniec, nemám najmenších ilúzií o tom, že drsné vystupovanie šéfa Ramseyho nebolo zakotvené v zmluve s tučným balíkom peňazí. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Kdo je Ramsay? Neúspěšný fotbalista, úspěšný hrubián a kuchař, v podstatě spíš asi hrubián, než kuchař. Neberu mu to, že vaří skvěle, ale to kde je, má zásluhu hlavně v jeho chování jako z fotbalového stadionu, je schopný hostovy ve své restauraci říct ať jde do hajzlu, když příjde se stížností, že na jídlo čeká již 45 minut a ještě urážet jeho fyzickou schránku(ženě nadává, že by měla spíš jít na liposukci než chtít jíst v jeho restauraci). Lidé se tímto způsobem zábavy baví, já čekám kdy někomu třeba natáhne pěstí, to je taky přece zábavné. oproti Kitchen Nightmares, jde v tomto pořadu už jen o americký způsob reality show, vytratila se edukativnost, vytratil se evropský styl dokumentární zábavy, Ramsey tu na stříbrném podnose servíruje lapidárium lidských odřezků ve formě neúspěšných a po úspěchu toužících lidí, kteří si nechávají nadávat do shnilých šlupek z lejn, jen proto aby byli v televizi s tímhle hrubiánem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)

Reklama

Reklama