Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem namátkou vždycky jen pár dílů série. Nikdy mě to nijak zvlášť neohromilo, ale co se stalo díky té (ještě stále probíhající) 9. sérii, to ani nedokážu popsat. Takovou pekelnou horečku jsem nikdy nezažila. Na každý další díl se těším, ať už na Ramseyho a jeho poznámky na adresu jídla a účastníků, tak i na trochu té rivality a soupeření o úžasnou výhru. Jen už začínám být alergická na srovnávání tohoto pořadu s českým Ano, šéfe!. Když už ho chcete s něčím srovnávat, srovnávejte ho s pořadem Na nože!, který skloubil Hell's Kitchen s MasterChefem, sakra! ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první díl a už mám plnou hlavu ječení, urážek a sprostých nadávek. Kdyby jich bylo méně, byla by to příjemnější podívaná. Takhle všechno ostatní bledne v hněvu Gordona Ramsayho. Asi je to součást konceptu. Škoda. Přiznám, že Masterchef a naše české Ano, šéfe je mi milejší... Po pár dalších dílech mi příjde, že řve hlavně pro efekt (neumím si představit, že by to všechno, co vypustí ven, myslel upřímně) a on si sám vybírá, kdo odejde, a to hned v průběhu vaření. Dost divné, že pokaždé řve na jednoho na dva lidi, co jsou pak eliminováni... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Není to blbý, ale není to ani žádná bomba. Bude to znít patriotsky, ale Ano, šéfe! působilo mnohem lepším dojmem. Tady soutěží dva týmy v prostředí kuchyně a mezi nima běhá G. Ramsay, kterej má prostě ve scénáři napsaný "řvi, nadávej, urážej a buď afektovanej". Chvílema jsem měl pocit, že dostane infarkt. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Průkopníci nových směrů v pedagogice odbourávajících nezdravý způsob soutěžení si rvou vlasy, milovníci amerického stylu reality-show chrochtají blahem. Určité typy jsou ochotny Ramsayovi olízat boty za to, že jim dá rondon šéfkuchaře a královský plat k tomu v jedné ze svých parádních restaurací. Takže pokud chcete vidět, jak špičkoví kuchtíci pálí nebo nedopečou (případně obojí zároveň) jeden stejk za druhým, protože jsou přemotivovaní a vystresovaní až na půdu či se jim nedaří spolupracovat (docela těžké, u vyřazovací soutěže), zatímco se o pár metrů dál prochází polonahé modelky a už hodinu čekají vypulírovaní VIP hosté na své jídlo, zatímco Ramsay vyšiluje jako smyslů zbavený, je to přesně formát pro vás. Každé rozčílené gesto, nebo teatrální stížnost Ramsaye na zpackanou porci se pro jistotu přehraje nejméně dvakrát (nadávky jsou poctivě vypípané a pokud jsou vidět ústa, tak ještě vizuálně rozostřené). Největší kiksy se pak sjíždějí v rekapitulacích znova a znova. Pokud vydržíte déle jak půl dílu, začnete zvolna pronikat do charakterů jednotlivých účastníků této soutěže, což je ta zajímavější a hodnotnější stránka této značně natahované show (20 epizod u 10. série. OMG!). No, a zatímco tým, který svou směnu vyhrál, odjíždí limuzínou utratit poukaz do luxusních butiků, či odlétá vrtulníkem kamsi na pláž na koktejlovou degustaci, jejich méně úspěšní kolegové piglují kuchyň, nebo ručně stloukají máslo na večerní šichtu. Sansára na talíři, chtělo by se říci. Jinak obdivuji, jaký je Ramsay stratég v businessu. Na místo náročného a nákladného výběrového řízení udělá výdělečnou reality-show, ve které si týpka ještě pěkně proklepne.:-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Horší a méně zábavné než Ramsay´s Kitchen Nightmares, který je sice také reality show, ale je pojatý úplně jinak - Ramsay se snaží zachránit krachující restaurace, je sice hooodně drsný a nadává jako dlaždič, ale pod tím vším vidíte, že mu jde o záchranu potápějícího se podniku. Navíc je to celé pojato s britskou nadsázkou. Pekelná kuchyně patří do rodiny Big Brothera, kde se parta lidí snaží získat hlavní výhru. Originální tu je jenom prostředí kuchyně. Ramsay tu vlastně hraje jenom toho nasýracího, vřeštícího rozhodčího. A zábava? Nenechte se vysmát. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)

Reklama

Reklama