Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý to počin. Alebo skôr potenciál. Behali mi v hlave rôzne pocity a prirovnania. Piknik bol napríklad napriek všetkému krajší film a navyše pôsobil ako keby vznikol bez väčšieho snaženia. Príbeh je tu úplne iný, ide len o vizuálnu podobnosť, alebo možno až inšpiráciu. Najvýraznejšie sú podľa mňa v Trhlinách herecké kreácie Evy Green á la Johnny Depp! A to či už vám to evokuje pozitívny význam alebo nie. Lolitka Valverde tu ale nepôsobila natoľko fatálne ako počas mojej prvej skúsenosti s ňou. A na čo film dopláca najviac, je záver, v ktorom u mňa odrazu kleslo hodnotenie o hviezdičku, kvôli predvídateľnej kope klišé. A vtedy som si spomenul na Zlo, ktoré ma z podobného dôvodu vtedy neohúrilo tiež tak ako by malo. ()

Saraswati 

všechny recenze uživatele

Za veľmi nevinnou a nežnou formou sa skrýval drsný a drastický obsah. Hoci môže divák z obsahu čo-to vydedukovať už pri zmienke, že ide o príbeh z dievčenskej internátnej školy, neuberá to nič na jeho sile. Všetky herečky boli skvelé a kraľovala im Eva Green, ktorá vyžarovala magickú príťažlivosť a zároveň v jej pohľade bolo od začiatku čosi diabolské. Nuž, zradné kúzlo učiteliek... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dívčí přátelství je velmi vrtkavé. Kdo hodlá vyčnívat, může to schytat. Taťka Ridley a strejda Tony Scott chtěli udělat radost určitě zajímavé tvůrkyni Jordan, a tak pustili nějaké prašule, aby mohlo vzniknout psychologické drama o jedné dívčí internátní škole. Zdobí ho znovu naprosto přesvědčivá Eva Green, u které alespoň pro mě platí to, co u Keiry Knightley. Ta totiž ve svých dobových dramatech nechává vzpomenout na eleganci starého Hollywoodu, Green se tentokrát do třicátých let minulého století také náramně hodí. Palec nahoru si ještě zaslouží ostatní mladé hrdinky (včetně jinde často se svlékající a přinejmenším půvabné Maríe Valverde) i kamera Johna Mathiesona. Úsměv Mony Lisy to v konzervativním prostředí dívčí univerzity zkoušel po linii moderního rozvíjení ducha mladých dívek, a byla to docela nuda. Tady se naštěstí těm „pravým hodnotám“ obloukem vyhneme, ostatně jsme na britských ostrovech, přesto mě výsledek nepohltil. V mnoha případech tu máme „zvraty“ surově natlačené do děje (kupříkladu jak buřička Miss G. najde v nové tváři školy nebývalé potěšení, jak náhle dívky otočí sympatie k Fiammě), vztahy se tak mění nečekaně rychle a s nevyzpytatelnými důsledky. Jo, a vyholené podpaží mi do třicátých let minulého století zrovna dvakrát nepasuje!! ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se těšil ... Ladná kamera, tklivá hudba a dechberoucí krajinky bohužel nezachrání tu zbývající mizérii - šablonovitý děj a prachmizerné herecké výkony (včetně křečovité Evy Green, kterou si tímto musím škrtnout ze seznamu oblíbených hereček, fuck you very much). Naprosto zpackaná je psychologie prakticky všech postav, které bezdůvodně přepínají mezi extrémními póly jen proto, aby iniciovaly další nesmyslný zvrat. Po velmi slibném úvodu se tak film propadá do sentimentálního, iritujícího, nestravitelného rosolu. Ach jo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film s kouzelnou atmosférou anglického venkova a 30. let. Tady ale bohužel veškerá originalita končí. Ve scénáři mohla zápletka působit neotřele, ale v reálu je to ohraný příběh nejisté ženy, která lže sama sobě. Nebýt poměrně spádovitého děje, talentovaných mladých hereček a zajímavé Evy Green, dopadlo by to ještě hůř. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize se škola nachází v Jižní Africe, nikoliv Anglii. (sirjohn)
  • Ellie Nunn (Lily), Adele McCann (Laurel), Zoe Carroll (Rosie) a Clemmie Dugdale (Fuzzy) si poprvé zahráli před kamerou. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama