Reklama

Reklama

Robocop

Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2028 je nadnárodní konglomerát OmniCorp vedoucím lídrem v oblasti robotických technologií. Jejich drony jsou již dlouhá léta využívány armádami po celém světě a OmniCorpu přibývají na účtech miliardy dolarů. Jedinou metou, kterou se jim dosud nepodařilo dosáhnout, je úspěch na domácí půdě, kde jsou jejich technologie stále považovány za příliš kontroverzní. Ale v jistém momentě přijde ke zlomu. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milující manžel a otec, který pracuje jako policista a dosahuje vynikajících výsledků v boji s kriminalitou a korupcí v Detroitu. Až do chvíle, kdy utrpí rozsáhlé zranění. OmniCorp najednou dostane jedinečnou příležitost - zachránit špičkového policistu. A tak se v odvážném experimentu zrodí RoboCop - napůl člověk a napůl stroj, dokonalý protivník všech kriminálních živlů. OmniCorp už plánuje jeho nasazení v co největším počtu míst, ale nepočítají s tím, že uvnitř stroje je myslící lidská bytost, která nedokáže potlačit vzpomínky na svou minulost. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (990)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není pro mne krásnější vize budoucnosti než ta, ve které pochodující plechovky neustále skenují délku mého přirození, aby zjistily, zda náhodou nejsem hledaný terorista. Filmová představa, že všechny země kromě USA již tuto vymoženost mají, mne patrně pobavila nejvíc z tohoto snímku. Ovšem ta hlava na neprůstřelné základně nemá žádné charisma a celé její dobrodružství je zážitkem spíše pro oči než pro cokoli jiného. A na to, abych mohl bezstarostně vypnout mozek a užít si to, se to celé tváří příliš vážně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1987 až 1993 bolo natočené trio filmových titulov, ktoré niesli názov "Robocop". Boli to tri béčkové snímky, druholigová akčná sci-fi séria. Videl som všetky tri diely, ale ani jeden z nich ma nijak zvlášť neoslovil. Nepáčilo sa mi spracovanie a ani pôvodná myšlienka o robotickom policajtovi. Prvé dve časti som ohodnotil dvoma hviezdičkami a trojke som dal hviezdičku iba jednu. Nedávno som zhliadol aj remake, ktorý bol vyprodukovaný v roku 2014. "Robocop" sa vrátil. Bolo do toho investovaných hodne dolárov, ktoré zaručili kvalitné herecké obsadenie a prvotriedne filmové triky. Takže v tomto smere je to viditeľný posun dopredu. Avšak dejovo ma to zaujalo len minimálne. Na jedno pozretie to bolo fajn, ale zrejme sa už ku tomuto americkému snímku nikdy viac nevrátim. *** ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hneď od úvodných minút bolo jasné, že dramatický príbeh detektíva Alexa Murphyho z 87' je nenávratne v prdeli. Nuž, nie je remake ako remake. Aj keď je možno lepšie, že sa rejžo rozhodol uberať svojim vlastným smerom, ako jeho predchodca, originálu nesiaha ani po otlak na Achillovej päte. Čo sa efektov týka, "výskajúci" teenegeri a mládež si síce prídu na svoje, no že by to bola až tak úchvatná, vizuálna pecka, to teda ťažko. Vlastne, až na pár záberov v úvode a v samotnom závere, nespomínam si, že by ma niečo mimoriadne uchvátilo. Záverečný monológ S. L. Jacksona v podobe vedľajšej postavy mahagónového "pšoneka" Pata Novaka z "Krakowa" opäť raz poukázal na fakt, že krajina z poza oceánu nezabudla divákovi pripomenúť, kto je na tomto svete "pánom" (že ten "skur***ý" Kolombus radšej nestroskotal). Suma sumárom, na jedno odsledovanie, nie najhorší brak, poliaty Colou, posypaný pukancami.Vidieť raz a rýchlo zabudnúť. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velkým překvapením je silný scénář, který těží z tématu co může a příběh dokonce má nějáký přesah. Jde trochu jinou cestou než původní RoboCop a to rozhodně není na škodu. Malinko zaostává rutinní akce z níž v závěru vynikne jen bitva s kuřátky. Film si pro sebe kradou Keaton s Oldmanem, kteří kralují ve společných scénách. Samotný Alex Murphy si prošel také jistou proměnnou. Kinnaman sice nedosahuje Wellerových kvalit, ale hraje hodně slušně. Esem v rukávu je režisér José Padilha, který i přes únavné boje se studiem dokázal do projektu dostat spoustu nápadů (a to mu prý z každých deseti, devět zamítli) a drobností, které tahají RoboCopa nahoru. Příště volnější uzdu a bude to bomba. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Před třemi lety to bylo Zrození planety opic, letos překvapuje Robocop. A já se vzhledem k tomu, jak mám rád původní film, až divím, že jediné výhrady mám k topornému představiteli Alexe Murphyho. Přitom stačilo buď najít sympatičtějšího člověka, nebo nechat většinu jeho obličeje po 90% filmu skrytou v přilbě. Naštěstí je tu ale menší paradox - největší pozornost na sebe strhávají ostatní "vedlejší" postavy v čele s výtečným Gary Oldmanem, díky nimž Kinnamanovo neherectví člověk vlastně ani nevnímá. Dialogové scény se vyrovnávají těm akčním, režie všech je velmi slušná, triková stránka bez výhrad a při samostatném poslechu se mi poměrně líbila i hudba. Satirický podtón naštěstí úplně nezmizel, a to hlavně díky postavě Samuela L. Jacksona a jeho televiznímu pořadu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Součástí propagace filmu byly i internetové stránky omnicorp.com. (JoranProvenzano)
  • Jelikož role Joela Kinnamana (RoboCop) vyžadovala nošení těžkého obleku, musel herec trénovat jako divý, dle svých slov "až do selhání". Absolvoval tzv. kruhový trénink, takže nikdy neopakoval tentýž trénink dvakrát. Při své výšce 188 cm se z tělesné váhy 83 kg při 13,5% podílu tuku dostal na hmotnost 84 kg při 9% podílu tuku. (ČSFD)
  • V kancelárií OmniCorpu je vidieť na stene obrazy od anglického maliara Francisa Bacona. Neskôr, v druhej polke filmu sa tam objavia úplne iné obrazy. (fefee)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Reklama

Reklama