Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (412)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Death Wish je remake rovnomenného filmu z roku 1974. V ňom si zahral hlavnú úlohu Charles Bronson. Táto verzia je v tomto jemnejšia, už preto, že Eli Roth do svojho filmu pridal veľkú porciu nadhľadu a čierneho humoru, viac ako štyridsať rokov starý (a mimochodom veľmi dobrý) snímok je temnejší a drsnejší. Zato Bruce Willis je v mikine s kapucňou charizmatický podobne ako Bronson a zbraň vyťahuje rovnako bez zaváhania. Prianie smrti ukazuje pohľad na Ameriku z viacerých strán. Okrem iného predvádza, ako veľmi ľahké je dostať sa k zbraniam, že Chicago je skutočne mesto s najvyššou kriminalitou v Amerike a aký podiel na tom majú negerské gangy. Prianie smrti je výborná starosvetská zábava s množstvom krvi, pár nechutnosťami, obrovskou porciou nadhľadu, čierneho humoru a režisérovým až detsky rozpustilým hraním s najrôznejšími klišé - predovšetkým vo vedľajších postavách dvojica policajtov. V rámci žánru (čo je dôležitá poznámka, ktorá sa týka aj hodnotenia) sa jedná o rozhodne nadpriemernú prehliadku a skvelú béčkovú zábavu, čo si na nič nehrá. Je totiž hravá sama o sebe. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel a možno je to aj dobre, pretože mám pocit, že by ma táto Willisová verzia moc nebrala. Každopádne ťažko povedať, pretože ma to bavilo a na to, že to bolo v réžii Eliho Rotha sa to prekvapivo držalo pri zemi a miestami sa film snažil o serióznu atmosféru, kde nechýbajú aj emócie, čo celkom oceňujem. Priamočiara, ale dobrá pomsta s konečne dobrým Willisom. 70% - 3* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezlobte dědečka 2, Buriana nahradil Willis. Čumim, že zrovna teď přišel z Ameriky film, kde se střílí a kde se střílí do černého. Takový zvláštní slepenec akce se srandou, omlouvám to ale jednak tím, že dělat něco podle filmu z roku 74 asi není nic k závidění, no a jednak tím, že vidět v posledních letech Bruce na plátně a neťukat si při tom na čelo je bohužel docela zázrak. Kdo ho konečně obsadí do pořádného filmu a dá mu smysluplnou roli, tomu já naopak dám bonbón. (Banff, Kanada) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)
  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)

Reklama

Reklama