Reklama

Reklama

10 přikázání

Trailer

Obsahy(1)

NEJSLAVNĚJŠÍ PŘÍBĚH O MOJŽÍŠOVI, PRINCI EGYPTSKÉM. Půvabné animované zpracování nejkrásnějšího biblického příběhu. Poutavé vyprávění historických událostí pro malé diváky. Legenda o muží, který byl vybrán Bohem, aby osvobodil židovský národ. Vyvoleným pro tento úkol se stává Mojžíš. Muž, který se narodil chudý, ale svůj život strávil v nádherném paláci jako egyptský princ. Projděte s ním Rudé moře, vystupte na horu Sinaj a najděte pro lid novou zaslíbenou zemi... Slavný příběh, který patří ke všeobecným znalostem kulturní historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lol v dnešní době zcela irelevantní. Ale jako blbej fór proč ne.. koukněme se třeba na Bubebík a princezna. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší příběh, protože kresba by tomu mohla dodat víc tajemna, ale nakonec je to průměr z velmi dobrým hudebním doprovodem. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Prekrásna hudba, kvalitná priestorová animácia, veľmi dynamické a zaujímavé spracovanie biblického príbehu. Film osloví nielen deti, ale aj dospelých. Škoda jednej nepresnosti ohľadom pomenovania Boha - aj slovenský, aj český dabing asi 2-3 razy namiesto biblického "Jahve" použil výraz "Jehova". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nejdem sa vyjadrovat k odchodu Zidov zo Starovekeho Egypta, na to nie je priestor. Ale ako animak to bol cisty priemer, neurazi, ale ani nenadchne. Nema cim. 56 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animácia postáv je dost nesympatická, a to nehovorím o ich kulturistických vzhľadoch. Príbeh sám o sebe je zaujímavý a autori ho nejako nesprznili. Hodnotenie: 55% ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než "Princ egyptský" od Dreamworks, nicméně i tak má určité kouzlo a nenudí. Animace je 3d což je možná na škodu, nicméně některé věci vymodelovány pěkně. Dabing ujde. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pekné spracovanie, hoci sa mi nepáčili niektoré nepresnosti - najmä tá "rodinná náklonnosť" Mojžiša k Ramzesovi, čo rozhodne je v úplnom rozpore s Bibliou , zase sa mi páčilo to, čo sa nepáčilo Diamantovi, že tam bolo použité ozajstné Božie meno "Jehova", ktoré bolo pôvodne v Biblii, čo potvrdzujú aj historici. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Velice dobré ztvárnění ! Animaci s hudbou bych hodnotil opravdu kladně. Ohledně přesnosti - no nevím, mohlo by to být přesnější, NA DRUHOU STRANU, mohlo by být hůř, a takto tam bylo to důležité a zajímavé... a s tím, že je to nejslavnější příběh, no nevím, já za nejslavnější příběh hodnotím příběh o zmrtvýchvstání Ježíše... Ale už dost kritiky. Jak jsem říkal, animace s hudbou opravdu povedené, přesnost na 75-80% no a zbytek, povedený. Myslím, že tento animák si užijí jak děti, tak dospělí. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Ošklivá stará a pravděpodobně dost levná animace. Příběhu se nedá nic vytknout, protože se to tak nějak drží předlohy. Jedna * je za hudbu, která se stala příjemným překvapením a je opravdu výrazná a vcelku dobrá. A druhá * je za pěkně udělanou titulkovou sekvenci na začátku a za cool scénu, kde Bůh tvoří Desatero. Tohle DVD jsem sehnal za 5 Kč a myslím, že je to tak adekvátní cena. Ale stejně je lepší si znovu pustit Prince Egyptského ;-) ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

ačkoliv neznám starý zákon a vše co souvisí s náboženstvím, tahle animace byla pěkná a myslím si, že je tato pohádka nejen pro děti, ale i pro dospělé, aspon se něco dozvíme z bible, i když toto není můj oblíbený žánr- náboženství, ale budiž, vše je poprvé, tak proč né taky toto, ale nemyslím si, že bych se dala na dráhu pochopit náboženství to určitě ne, ()

L3nour 

všechny recenze uživatele

Sice kvalitou na 3*, ale překvapilo mě, že i přes to, že jméno Jehova bylo ze všech Biblí nahrazeno (většinou slovem hospodin či pán), tak tady zaznělo, snad i dokonce 2x. Konečně někdo, kdo si uvědomil, že lidé by Boží jméno měli znát. ()

Margay 

všechny recenze uživatele

Hezké barvy, podivná animace, moc rychlé přechody myšlenek ( ,,Já Mojžíš, faraonův vnuk. Vysvětlím smrt toho dozorce." Přistoupí k němu jeden z opovrhovaných židovských otroků: ,,Čau Mojžíši, jsi můj bratr." ,,Fakt? No tak to uteču. Já Mojžíš, Žid."). A nuda. ()

Reklama

Reklama