Reklama

Reklama

10 přikázání

Trailer

Obsahy(1)

NEJSLAVNĚJŠÍ PŘÍBĚH O MOJŽÍŠOVI, PRINCI EGYPTSKÉM. Půvabné animované zpracování nejkrásnějšího biblického příběhu. Poutavé vyprávění historických událostí pro malé diváky. Legenda o muží, který byl vybrán Bohem, aby osvobodil židovský národ. Vyvoleným pro tento úkol se stává Mojžíš. Muž, který se narodil chudý, ale svůj život strávil v nádherném paláci jako egyptský princ. Projděte s ním Rudé moře, vystupte na horu Sinaj a najděte pro lid novou zaslíbenou zemi... Slavný příběh, který patří ke všeobecným znalostem kulturní historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

jafuska 

všechny recenze uživatele

ačkoliv neznám starý zákon a vše co souvisí s náboženstvím, tahle animace byla pěkná a myslím si, že je tato pohádka nejen pro děti, ale i pro dospělé, aspon se něco dozvíme z bible, i když toto není můj oblíbený žánr- náboženství, ale budiž, vše je poprvé, tak proč né taky toto, ale nemyslím si, že bych se dala na dráhu pochopit náboženství to určitě ne, ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lol v dnešní době zcela irelevantní. Ale jako blbej fór proč ne.. koukněme se třeba na Bubebík a princezna. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší příběh, protože kresba by tomu mohla dodat víc tajemna, ale nakonec je to průměr z velmi dobrým hudebním doprovodem. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Prekrásna hudba, kvalitná priestorová animácia, veľmi dynamické a zaujímavé spracovanie biblického príbehu. Film osloví nielen deti, ale aj dospelých. Škoda jednej nepresnosti ohľadom pomenovania Boha - aj slovenský, aj český dabing asi 2-3 razy namiesto biblického "Jahve" použil výraz "Jehova". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nejdem sa vyjadrovat k odchodu Zidov zo Starovekeho Egypta, na to nie je priestor. Ale ako animak to bol cisty priemer, neurazi, ale ani nenadchne. Nema cim. 56 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animácia postáv je dost nesympatická, a to nehovorím o ich kulturistických vzhľadoch. Príbeh sám o sebe je zaujímavý a autori ho nejako nesprznili. Hodnotenie: 55% ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než "Princ egyptský" od Dreamworks, nicméně i tak má určité kouzlo a nenudí. Animace je 3d což je možná na škodu, nicméně některé věci vymodelovány pěkně. Dabing ujde. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pekné spracovanie, hoci sa mi nepáčili niektoré nepresnosti - najmä tá "rodinná náklonnosť" Mojžiša k Ramzesovi, čo rozhodne je v úplnom rozpore s Bibliou , zase sa mi páčilo to, čo sa nepáčilo Diamantovi, že tam bolo použité ozajstné Božie meno "Jehova", ktoré bolo pôvodne v Biblii, čo potvrdzujú aj historici. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Velice dobré ztvárnění ! Animaci s hudbou bych hodnotil opravdu kladně. Ohledně přesnosti - no nevím, mohlo by to být přesnější, NA DRUHOU STRANU, mohlo by být hůř, a takto tam bylo to důležité a zajímavé... a s tím, že je to nejslavnější příběh, no nevím, já za nejslavnější příběh hodnotím příběh o zmrtvýchvstání Ježíše... Ale už dost kritiky. Jak jsem říkal, animace s hudbou opravdu povedené, přesnost na 75-80% no a zbytek, povedený. Myslím, že tento animák si užijí jak děti, tak dospělí. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Ošklivá stará a pravděpodobně dost levná animace. Příběhu se nedá nic vytknout, protože se to tak nějak drží předlohy. Jedna * je za hudbu, která se stala příjemným překvapením a je opravdu výrazná a vcelku dobrá. A druhá * je za pěkně udělanou titulkovou sekvenci na začátku a za cool scénu, kde Bůh tvoří Desatero. Tohle DVD jsem sehnal za 5 Kč a myslím, že je to tak adekvátní cena. Ale stejně je lepší si znovu pustit Prince Egyptského ;-) ()

L3nour 

všechny recenze uživatele

Sice kvalitou na 3*, ale překvapilo mě, že i přes to, že jméno Jehova bylo ze všech Biblí nahrazeno (většinou slovem hospodin či pán), tak tady zaznělo, snad i dokonce 2x. Konečně někdo, kdo si uvědomil, že lidé by Boží jméno měli znát. ()

Margay 

všechny recenze uživatele

Hezké barvy, podivná animace, moc rychlé přechody myšlenek ( ,,Já Mojžíš, faraonův vnuk. Vysvětlím smrt toho dozorce." Přistoupí k němu jeden z opovrhovaných židovských otroků: ,,Čau Mojžíši, jsi můj bratr." ,,Fakt? No tak to uteču. Já Mojžíš, Žid."). A nuda. ()

Reklama

Reklama