Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (962)

Cival 

všechny recenze uživatele

70% a zahnanej pocit, že tenhle film byl zbytečnej. Je to spíš doplňková jednohubka, která nemá drajv a nábor damonovský trilogie, ale řemeslně na výši, s výbornejma akčníma scénama, cool Rennerem a pěkne narýsovaným milostným příběhem. A i to napojení na původní trilogii nepálí, spíš prohlubuje známý obraz. Škoda toho plonkového motofinále. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Souhlasil bych s kolegou Limou až na jeden bod, já bych se pokračování dočkat rozhodně chtěl, ale po pořádku. Ze začátku jsem si trošku připadal jak ve zlým snu, fousáč vyleze z horskýho jezírka na zasněžený Aljašce do půl těla a jde k ohni zahánět vlky, v tu chvíli jsem si říkal a co přijde teď, vezme tenisovou raketu a odpálí vypuštěnou raketu na KLDR, fakt takový antréé o něčeho jako thriller bylo i nad mé síly. Naštěstí se pak situace začne vracet do normálu, myslím tedy do normálu z hlediska filmových tajných agentů a film pomalu, ale jistě přeřazuje rychlostní stupně směrem na nahoru a od doby kdy se na plátně setká Jeremy S Rachel měl už biják tachometr dávno na červený. Jeremy se s rolí vypořádal se ctí, jediný co bych mu vyčetl, že gesty a mimikou zejména hlavy mně až příliš připomínal Dana Craiga v Casinu Royale, ale jinak v jeho podání uvěřitelnost a to je hlavní. Samostatnou kapitolkou je Rachel, ona je výborná herečka a i tady si dala záležet a navíc ten její nosánek, to je moc přitažlivá jahůdka :) Celková obsahová koncepce Bournova odkazu mně přišla velmi originální a doufám, že Matt se přestane zlobit a třeba se Aaron a Bourne někdy, někde setkaj. Moc se mně líbil ten Aaronův pohled na letišti na TV, kde byla fotka Bourna. Dynamický děj, který do cílové pásky vbíhá vskutku v raketovým tempu a pak už zazní Moby, spokojené enšpíglovo zachrochtání a pohádky je konec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Neurážajúci, ale miestami nudný a nezáživný rip-off, ktorému Jeremy Renner rovnakou mierou nepomáha, ako neubližuje. To Edward Norton, za bežných okolností veľmi nepríjemný chlap, je fajn; do bourneovského univerza bez problémov zapadol. Rozhodne však nepoteší otravná hysterka Rachel Weisz a tradične bourneovsky nezrozumiteľný scenár. Akcia mdlá, hoci originálna (áno, dá sa to navzájom pekne skombinovať). Renner je smoliar: síce je v Avengers, tam ale patrí k otloukánkom bez mimoriadnych schopností, mal striedať Toma Cruisea v sérii Mission: Impossible a nevyšlo mu to a jeho pokus o striedanie Matta Damona v bourneovkách sa zasekol pri jednotke. Diváci snímku neprijali zle (rozpočet 125,k celosvetová tržba 267), i tak sa ale nepokračovalo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zažíváme poměrně zvláštní dobu ve světě filmu. Ani již tak nezáleží jaké očekávání vlastně divák má na další díl určité série, spíše se stalo moderní pohanit jakékoliv pokračování za každou cenu. A tak se recenze začínají plnit větami typu "Nový *** za moc nestojí." atd. Z tohodle mě začíná být upřímně trošku smutno. Protože až skončí jednou hysterie, dejme tomu za 10 let, divák zjistí, pokud bude mít ještě snahu, že to co kdysi tak snadno odpálil odpadem (jednou nebo dvěma hvězdičkami), tak se mu vlastně líbí. A záleží jen na něm zda najde odvahu své hodnocení poupravit. Letos s příchodem Promethea jsem musel poslouchat, jak to za nic nestojí. Terminator Salvation byla opět podle mnohých sračka. Hobbitovy první reakce se nesly v duchu totálního zklamání. Viděl jsem všechny tyto filmy a musím říct, že neměli tito rádoby hodnotitelé samozřejmě pravdu. Stejně tak jako nový Bourne. Jak může mít Bourne Identity 85% kdežto Bourne Legacy 67%? Přitom poslední Bourne není o nic horší než jeho o 10 let starší bráška. Můžu pokračovat. Myslíte, že Prometheus je na stejné kvalitativní úrovni jako 4. díl Vetřelce? Připomenu, že 4. díl děj nikterak závratně neposunul a jednalo se jen o další vesmírnou vyvražďovačku. Může být 3. komediální díl Terminatora lepší než temný Salvation? Odpovědi jsou jasné. Na CSFD ano, bohužel:( Takže k novému Bourneovi napíši jen tolik, že přes nízké hodnocení tady jsem nečekal nic extra. Samozřejmě se potvrdilo, že film je to ryze nadprůměrný. Samozřejmě bráno v daném žánru. Klidně na to koukněte všichni, co máte tuto mytologii rádi. Určitě budete spokojeni. Vy všichni ostatní, kteří dopředu víte, že tady napálíte 2 hvězdy, protože v tom nehraje Damon, se jděte bodnout. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak čo bratia, nevoňalo vám? Ja som dostal presne to, čo som od filmu očakával. Nie celkom rozumiem niektorým sklamaným užívateľom. Film je dobre previazaný s trilógiou a Bourne Legacy sa odohráva presne v tom čase ako Bournovo ultimátum, len sa uberá iným smerom. M. Dammon sa objaví aspoň na fotkách. Akcia je adrenalínová tak ako sme z tejto série zvyknutí a dvojici Renner a Weiszová to sedí. Scéna ich prvého stretnutia v dome je výborná. Menšie výhrady mám k nevyužitému Nortonovi alebo napríklad k vystrihnutej scéne (bonusy na blueray), kde je zavraždený A. Finney, ktorá mohla vo filme ostať. Opäť sa nacestujeme a filipínska Manila bola dobrá voľba. Záverečná búračka na motorke a kop alá Chuck Norris od Weiszovej to bola adrenalínová paráda. Je to akčný film, tak čo viac by ste chceli? Dávam silné štyri, ktoré možno po prípadnom ďalšom dobrom pokračovaní dvihnem na maximum. Spokojnosť. 80%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Scéna naháňačky, kde sa Aaron (Jeremy Renner) s Martou (Rachel Weisz) spustí motorkou po zábradlí, bola točená veľmi bezpečne, kompletne na závesných lanách. Urobiť to bez nich síce bolo možné, ale nie so spolujazdcom. To bolo a je podľa viacerých odborníkov takmer nemožné. (gogo76)
  • Hlavný hrdina Aaron Cross (Jeremy Renner) má prvý dialóg až v 15. minúte. (ČSFD)
  • Na Aljašce si Aaron Cross (Jeremy Renner) lepí k boku kovový tácek obalený alobalem, aby zabránil vysílání signálu štěnice, kterou má v sobě zašitou. Vzápětí však ulehá s puškou na zem, čímž na své cloně leží, a štěnice tak může signál vysílat. (Thommy91)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama