Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek anime je velice dobrý, krásně se to rozjíždí, ale pak se to postupně zvrhne v fantazy mydličku (v negativním smyslu)....Určitě jsem důmyslnější konec, co by odpovidal tomu, jak se anime vyvíjelo, ale za to asi může předloha :) Jinak starý FMA se mi líbilo více, hlavně ten fakt, že homnculi byli stvoření z nepovedených pokusů o transmutaci člověka. Dále v anime se plno lidí někam hnalo a přitom bylo úplně jasné, že dostanou naprdel, ale oni tam stejně šli, prostě iracionální chování některých postav mě štvalo a stím, že to je součást jejich charakteru mě opravdu nebere... A celkově se mi postavy zdály slabě psychicky rozebrané a popsané :) .... A co mě nejvíc štve, že nechali lust umřít v 1/3 nebo tak někde, prostě brzo a vůbe jí nerozebrali tak jako v původním FMA. ........... Zkrátka FMAb byla taková fantazy magoria mydlička, něco podobného co se ted děje v manze od bleach :) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

FMA z 2003 byl super, neváhal jsem a ihned jsem se vrhl na FMA 2009. Seriál mě naprosto nadchnul, pohltil a dostal. Je vůbec možné stvořit něco tak geniálního? Od příběhu, přes postavy, scenérie až po zvraty, rozhodnutí, odhalení, úvahy a vyvrcholení se jedná o neskutečnou jízdu, kdy mě každý díl hnal neskutečně kupředu. Hnací síla byla o trošilinku slabší než u Berserka. Nemám víc co dodat, naprostá symfonie :) ()

Reklama

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Já myslim, že není třeba psát dlouhé komentáře o tom, jak je Hagane no renkinjutsushi (ach, trvalo mi dlouho, než jsem to napsal) skvělý. Koukněte, chcípněte láskou k Edovi a jeho kumpánům (to je poprvý ,co tohle slovo používám) a pojďme hledat spolu další skvělý anime, pravděpodobně už ale žádný lepší nenajdeme. ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist Brotherhood nenadväzuje na prvú sériu Fullmetal Alchemist. Dá sa povedať, že začína úplne od začiatku. Tam, kde sa prvá séria odklonila od mangy, tam sa FMA B vracia. A mňa ako milovníka mangy to nesmierne potešilo. Toto je naozaj vydarený kúsok so skvelým dejom, hudbou a postavami. Už sa neviem dočkať ako to vlastne skončí, teda manga i anime^^ update: Tak teraz to uz vieme, som vazne zvedava na dalsi skvely pribeh od Hiromi Arakawy. ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že tohle novější FMA bude pokračovat a navazovat tam , kde skončilo to starší . Ale zatím do 13tého dílu se tak nějak rekapituluje to co se stalo v předchozím FMA a pak se děj uplně mění a rozchází . A jsou tam i změny v některých jménech atd. Nevim nemůžu si pomoct, ale to předchozí mě bralo víc stačilo jen dokončit ten rozjetý děj . Působí to hodně zmateně..... ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)
  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)

Reklama

Reklama