Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 4 (2014) (série)


Děti (S04E10)

(epizoda)
  • USA The Children

VOD (1)

Obsahy(1)

Nečekaný útok severně od Zdi změní situaci. Daenerys musí čelit krutým důsledkům své nadvlády. Bran se dozví více o svém osudu. Tyrion zjistí jaká je jeho skutečná situace. (HBO Europe)

Recenze (26)

Dusty56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda začla tam, kde skončila - na Zdi. Tentokrát to není špatné, byť epizoda má silnější a zajímavější momenty. Branova linie mě neskutečně štve, Daenerys jen vyplňuje díl a nejvíce se díl točí kolem Aryi a samotného závěru s Tyrionem. Co se týče Aryi, tak moc jsem nepobral, proč se ty dvě rytířská paka snaží zničit jeden druhýho, když chtějí to samý, jinak souboj byl dobře natočen a seriál přichází o jednu ze zajímavějších postav, byť poslední dobou spíš vyplňovala díl na "procházkách" s Aryou. Celý díl ovšem trumfuje závěr a znovu v hlavní roli s Tyrionem. Bohužel je to konec v současnosti pro jednu ze tří nejlepších postav (ještě Tyrion a John Snow), na druhou stranu to pěkně zamotává do budoucna, protože Lannistři jsou konečně pěkně v pytli. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s ostatními dosavadními epizodami dávám pouze tři hvězdy a to ještě nerada. Vlastně ještě předposlední epizoda, kde se jen válčilo, byla z mého úhlu pohledu slabá, vadilo mi, že se zapomnělo na plno postav a najednou se věnujeme jen jednomu z hlavních hrdinů, jeho parťákům a samozřejmě především té bitvě. Zacílit a pal, nic víc.- Tady je alespoň zase co se postav týče zase živo a tak to zohledňuji. Jiné díly mně přišly ovšem opravdu silnější. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Brandonovy otravné dějové linie, mohlo z toho být pět hvězdiček, ale tuhle partu jsem si opravdu neoblíbil. Nejzajímavější události tentokrát proběhly v Králově Přístavišti, Cerseiin rozhovor s Tywinem a Tyrionova pomsta byly skvělé stejně jako závěr s Varysem, ale i u Zdi to žilo a znovu jsem viděl kvalitní souboj. Zápor: Tywinova smrt- taťka Lannister mě bavil, had jeden studený. Klady: Jojen a Shae- tetelím se blahem, že už se na ně nebudu muset dívat. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě jsem dokoukal desátý díl čtvrté série Hry o Trůny a musím říct, že jsem něco takového absolutně nečekal. Každá linka byla opravdu zajímavá, dokonce i ta s Branem. Začátek filmu s příjezdem z jedné z nejdůležitějších postav byl opravdu překvapivý a já byl i trochu zaskočen. Nejlepší linka byla stoprocentně s Ohařem, opravdu mě zajímá co se s ním nakonec stalo. No a pak je tu ještě Tirion a Tywin a to je opravdu herecká onanie, dívat se na to vám způsobí opravdové vyražení dechu a ještě 10 minut po zhlédnutí dílu budete mlčet, protože nebudete schopni vyslovit jediné slovo z toho jak vás daný díl či série překvapila. Mě osobně se to stalo a absolutně, absolutně se nemůžu dočkat 5. série, kterou si zítra pustím, protože toto, toto je klenot kinematografie. 20/10 Naprosté vyražení dechu a já nemám slov! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda je dlouhá, obsáhlá a nabízí několik zajímavých otazníků a zvratů, které budou velmi pravděpodobně rezonovat v další řadě. Souboj Brienne s Ohařem opět mistrovsky natočený, spoustu prostoru pro Aryu, z které se klube záludný killer a Tyrion se postaral o velkou senzaci v Kings Landing na závěr. Po tomhle máte chť rovnou navázat pětkou a vědět co bude následovat. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli přísným islandským zákonům ohledně dovozu zvířat nemohla produkce přepravit koně, na kterých Brienne (Gwendoline Christie), Podrick (Daniel Portman), Arya (Maisie Williams) a Sandor „Ohař“ Clegane (Rory McCann) jezdili v předchozích dílech. Místní islandští poníci nebyli vhodní kvůli výškovému rozdílu, proto je vysvětleno, že koně Brienne a Podricka unikli nebo byli ukradeni. (mikki089)

Reklama

Reklama