Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Recenze (255)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem nijak extra velký fanoušek GoT, ani jednu knihu jsem nečetla a za celé dva roky čekání, jsem vlastně ani jednou nevyhledala žádnou informaci ohledně příprav, natáčení apod. A musím podotknout, že jsem si asi osmou řádu zkazila sama, když jsem pořád četla komentáře a diskuze tady na čsfd. Proto pro mě konec neměl takovou sílu, jakou by mohl mít, protože jsem věděla, jak to dopadne. Což byla asi škoda. Ale i tak mě konec relativně uspokojil, SPOILER hlavně kvůli Duchovi <3 Co mě ale opravdu nenechalo chladnou, je fakt, že z Jona udělali zrádce, ale nikdo ani slovem neřekl, že zrádce byla vlastně Dany, protože ona věděla, že na trůn neměla nárok, protože Jon měl být tím králem. Dějová linka, důvod proč ji zabil apod. byla vyhozena z okna a na trůnu (nevím jakým tedy) usedl někdo, kdo též nestál o panování? Mohla bych o tom polemizovat ve velkém, ale největší radost mi udělal Duch, takže jsem spokojená :D ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první třetině to ještě trochu vázne a když dojde na očekávané "obejmutí" milenců, kde se pak ukáže, že je drak nejlepší přítel člověka (a chápe, co je trůn!), už to skoro zavánělo parodií. Ale pak konečně našli tvůrci onu potřebnou pevnou půdu pod nohama, postavy se dostaly do popředí a jakkoli se sladkobolně jelo k závěrečným titulkům, bylo tak činěno s úctou ke všemu, co se léta budovalo. Což je přesně to, co tak výrazně chybělo v předchozích dílech. Nevím, jestli památné nebo velkolepé, ale jako tečka za větou, kdy dochází na definitivní loučení se starými přáteli, fungovalo finále více než dobře. 70% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Očekávané se naplnilo, neočekávané se nenaplnilo. Emoce opadly, funkce i tresty byly rozděleny a tím končí tato hra, která nemohla nikdy mít jasného vítěze. P.S. Spoiler na závěr: Neda Starka popravili! :-P ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Kolo bylo zničeno, hra je u konce. A teď vážně, mohlo to vůbec skončit jinak? Když se finále Hry o trůny bude srovnávat s tím nejlepším, co televize nabídla, takže Breaking Bad, bude to vypadat špatně. Fakt, že Breaking Bad uzavíralo víceméně jednu poslední dějovou linku o pár postavách a mohlo si dovolit výbušný konec, už ale většina lidí pomine. Na druhé straně nic jako Hra o trůny v televizi dodnes nebylo, tudíž žádné srovnání v tomhle případě nebude fér. A jakmile mi tohle dojde a začnu se na to dívat jako na zakončení několika dějových linek o desítkách postav, které někde začaly, něčím si prošly a pak musely někde skončit, vychází mi tenhle závěr vlastně jako jediná rozumná varianta. Že mu chyběla gradace nebo byl málo dramatický? Tak to nejspíš někdo neviděl, co všechno mu předcházelo. Že to nedopadlo podle mých představ? Tak znova, kdy naposledy se tenhle seriál řídil něčími představami? Že to nebylo dobře natočené / zahrané? Ale no tak, nenechte se vysmát. Kdysi nezastavitelný kolos zkrátka hrdě dokráčel do svého spravedlivého konce, a jestli vás ten poetismus v závěru minul, tak už vás ani samotný Martin nespasí. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím lepšie ako predchádzajúce diely poslednej série v zásade len preto, že z tých sračiek, do ktorých to scenáristické duo Debil&Debil dostali, sa asi lepšie nedalo dostať. Stále je to ale len elegantné vyhrabanie sa zo scenáristického lajna, takže nejasajme. Vizuál super ale celkovo najmä v druhej polovici po odlete Drogona skôr guilty pleasure než dôstojný záver. Veci ktoré mi neberie hlava - Sever sa stal nezávislým ale šiestim kráľovstvám vládne Stark, Drogon minule jedným dychom búral hradby ale železo mu trvá cca 30 sekúnd (asi málo zmesi) a ako vyštudovaný historik a politológ Drogon vie, že za smrť Daenerys nemôže Jon ale železný trón, ríšu Targaryeni vždy držali silou ale teraz sa rody na veky vekov pomerili. A neviem kto to tam bol za Dorne keďže všetkých Martellov vyvraždili. No nič. Uvidíme, či Martin vymyslí menej dementný záver. 7/10 ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle tedy končí můj oblíbený seriál. Aneb na tohle jsme tedy čekali celých 8 let? Nikdy bych si nemyslel, že ohodnotím epizodu GoT odpadem a ani ne tak za to jak to dopadlo (i když do sebe opět půlka věcí ani nezapadala), ale celý díl byl neuvěřitelně nudný a odfláknutý. Nejzajímavější části tu má asi Tyrion, ale i tak episodu nezachraňuje. Asi ze všeho nejhorší bylo zasedání na téma ,,Nový vladař", což bylo tak béčkově zpracované, že jsem tomu ani nemohl uvěřit. Dále tvůrci zřejmě opět zapomněli, že armádu neposkvrněných už pozabíjeli v minulých dílech a rozhodli se armádu bez genitálií rozmnožit. Také jsem vůbec nepochopil, proč se drak rozhodl pomstít železnému křeslu namísto Jona a pak také neposkvrnění se z nějakého nepochopitelného důvodu rozhodli Jona ušetřit a to přestože jsme je před pouhými nekolika momenty viděli vraždit Lanisterské zajatce jen protože dýchali. Vrahovi jejich královny se zřejmě rozhodli dopřát pěkný zbytek života na severu. Prostě škoda slov. Jsem velice zklamaný. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec poměrně uspokojivý hodně knižní závěr. O rovnováze a důležitosti příběhů. Je vidět že Martin má konec v podstatě vymyšlený a dopisuje ty cesty které k němu vedou a jak se teď přesvědčili scenáristé, není to žádná prdel. Až to dopíše, přečtu si to. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné a velmi konzervativní zakončení nejkontroverznější série ze všech osmi. Tentokrát paradoxně bez momentu překvapení, jelikož vše je alespoň pocitově jasně nalinkované. Oproti ostatním epizodám tempem překvapivě sterilní a uvážlivé, v podobném duchu, jako loučení v Lord of The Rings. Je možné, že inspirace vzešla právě odtud. Tedy vzdát poctu všem klíčovým postavám a působit tak akorát na hraně sentimentu, odlehčení a vážnosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší zakončení jsem si snad ani nepředstavoval. Jako čtenář jsem přicházel poměrně dlouho na chuť filmovému zpracování, ale nyní musím říci, že všichni se se závěrečnými řadami dobře popasovali. A víš co, Martine? Táhni si klidně k čertu, už mě ty nedopsané díly nezajímají. Závěrečný díl 8. řady má řadu skvělých scén, ať už rozhovor Jona a Tyriona, poslední objetí či volbu krále. Mně se ale samozřejmě nejvíce líbil drak. A mimochodem draci, jak znalci vědí, uměli i mluvit starým jazykem, tudíž jeho chování není nijak divné. Draci byli velmi inteligentní, vychytralí a protřelí, což musí potvrdit i Bilbo! Každý dostal, co zasloužil, tak už to prostě v životě chodí. Osobně bych strhl nejraději hvězdu za Cersei, jelikož jsem tajně doufal, že přežije, ale ne...i když zase zemřela v objetí se svým milovaným, což se počítá. Trochu mě vždy pobaví protichůdné názory - pro jedny nudné a zdlouhavé, pro druhé nepřijatelně rychlé. Když ale nic jiného, jistě je třeba ocenit práci na seriálu - autory počínaje, přes klapku, herce, výtvarníky, kostyméry, tvůrce speciálních efektů, kameru, hudbu....a tak. Jediné minus pro mne, že příběh se definitivně uzavřel. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po časně ranním shlédnutí poslední ep jsem nechtěl ani hodnotit ani komentovat.... Osmá řada byla pro mě jeden velký fail.... Trošku mě mrzelo to zakončení ale posledni díl byl docela fain. Alespoň jedna postava dostala co si zasloužila 😀. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu jediným negativem tohoto posledního dílu. A to byla scéna, ja drak pálí železný trůn. Se zbytkem jsem opravdu spokojen, nejen s tím, jak si scénáristé poradili s jednotlovými postavami ale i s příběhem jako takovým. Finále se prostě vyvedlo na jedničku. Tyrion klasicky nezklamal, Sansa si šla za svým, John opět ve vlastních okovech dobra má nakonec klid a celý svět na sever od zdi, a Ta Dívka jde oběvovat nová místa pro svého boha smrti. A nad tím vším bdí tříoká vrána. Jsem naprosto spokojen . Za mě 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia vymysleli záver taký, aký vymysleli a osobne s tým nemám problém. Ale chápem, že pre fanúšikov, ktorí celé dielo sledovali dlhé roky a tešili sa na každú časť a sériu, môže ísť o výrazné sklamanie. To by som pričítal najmä tomu, že si určite v hlave vytvorili všetky možné scenáre, ako by to celé mohlo skončiť a ono to skončilo nakoniec úplne inak. Finále má atmosféru, nie je príliš patetické, tróny sa rozdelili a prežili "tí správni". Ak ste držali palce iným postavám, máte skrátka smolu, ale aj o tom celé GoT bolo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl bych nazval jako takovou epizodou pro ty inteligentnější diváky. 13leté děti zřejmě nebudou nikdy schopné ji patřičně docenit. Celou sérii jsem se modlil, aby seriál nesklouzl ke klišoidnosti a nedospěl k naprosto ubohému, předvídatelnému a nekonečně trapnému konci, kde by se vlády společně chopila bloncka s všemi milovaným Džoníkem. Když jsem před zhlédnutím viděl naprosto propastně nízké průměrné hodnocení, které seriál pasovalo svojí kvalitou na úroveň Ulice a obdobných sraček, tak jsem se obával, že to výše zmíněným způsobem skončit muselo. Jsem obrovsky potěšen, že se tvůrci drželi osvědčené cestičky plné zvratů až do samotného závěru. Že se vlády nakonec ujal Brandon, to je samozřejmě na pováženou, protože si troufám tvrdit, že to byla postava, která byla po celou dobu většině diváků zcela lhostejná. Každopádně zcela to jako závěr akceptuji, protože to bylo do posledního okamžiku nepředvídatelné a ve výsledku musí každý soudný divák uznat, že to bylo i zcela logické. Celkově jsem s příběhem v této sérii spokojený a nehodlám hledat chyby, tam kde nejsou. Domnívám se, že jsou nespokojení jen ti diváci, kteří doufali v debilní konec jako z nějaké ubohé pohádky. Moje výtky bych v rámci tohoto dílu směřoval čistě pouze k několika nudnějším pasážím, které byly zejména v první polovině. Naprosto nesouhlasím s většinovým názorem, že by byla tato poslední série výrazně horší než ty předešlé. Jistý pokles kvality zaznamenat určitě šlo, ale nejednalo se o nic dramatického a tvůrci zakončili seriál velice důstojně a v pravý čas. Lepší 3 kousky. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je určitě z celé série nejslabší a jak se mi předchozích pět líbilo skoro maximálně, tady musím objektivně uznat, že to bylo celé až moc zrychlené. Teď nemyslím nepovedenou scénu s železným trůnem, ale spíše první třetinu. Možná fakt nebylo na škodu udělat o dva díly víc a trošku si pohrát se zdravím Daenerys, maličko zaintrikovat, ale co já vím, tohle všechno ukáže čas. Až Martin dopíše všechny knihy a jestli se toho vůbec dočkáme, tak budeme mít možnost si aspoň trochu představit, jak tahle celá série mohla vypadat. Takhle máme po těch letech konec jedné legendy a poslední díl, který možná není úplně dokonalý, ale v záplavě těch předchozích 73 je to jen malá, naprosto nezanedbatelná věc, na tomhle po všech stránkách výtečném seriálu. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brinne píše o Jaimem. Jon, který dostal to, co chtěl. Deanerys, která překročila všechny hranice. Bran, který za celou dobu nic neděla. Lord Gendry, Bronn má konečně svůj hrad. Drogon, který odlétá neznámo kam se svou matkou. Tormund za zdi, Ser Podrick, Brinne v královské gardě. Ghost se svým pánem. Stalo se toho opravdu. A každý dostal to, po čem toužil. Ale říkám to pořád a řeknu to znovu je to moc rychle, a proto to utrpělo. Na takový konec jsem nechtěl čekat 2 roky. S odstupem času po 3 letech přidávám jednu hvězdu. Pořád si stojím za tím, že to bylo moc rychlé. Konec Deanerys byl opravdu nečekaný, ale dostála svému jménu, a to mi přijde jako brilantní zakončení. S koncem ostatních postav už tak spokojený nejsem. PS: Bran je vychcaná svině. ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasný závěr! Také jste měli ten pocit, když někdo říká, že se mu vybavil jeho život...no, tady se mi vybavily životy těch, co přežili a dokonce i těch, co takové štěstí neměli. Jejich začátky, kdy jsme je poznávali, cestovali s nimi po Západozemí (no a co, že někdy užívali teleporty), radovali se s nimi, ale také jsme s nimi nasazovali svůj krk. Pak je tu poslední díl a vy si říkáte, že cesta Daneris byla zbytečná, ale kdo byl matka draků? Nebo snad byla zbytečná její smrt? Ale co Jon jako právoplatný dědic trůnu? Přesto nyní "pouze" jeden z Freefolks. Jakými útrapami si prošla Sansa poté, co byla tou naivní holčičkou toužící po princi. Tyrion a mnozí další, kteří ze svých rodů zůstali ti jediní přeživší. Ti, kteří se nesmazatelným písmem zapsali do dějin říše. A další a další....když si vybavím cestu, kterou jsme s postavami urazili, jedná se o něco neskutečného. Ale to vám patrně dojde až poté, co se zavřou brány Castle Black, až tehdy si uvědomíte, že vám něco chybí, byť by to bylo jen shledání se svým psem. Ano, je to cesta plná paradoxů, neočekávaných zvratů, ale i magie a draků. Postavy, příběh, emoce...to jsou devizy GOT. Něco podobného se jen tak nevidí a já jsem rád, že jsem mohl být u toho až do konce! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potvrzeno: Sibyla ze mě nebude. Tipovala jsem závěr trošku jiný, ale tvůrcům děkuji za několik překvapení a důstojný závěr jedné velké seriálové události. Mouchy prostě nehledám, jsem fanda a i přes výhrady k šesté a sedmé sérii, GOT budu vždy pokládat za vynikající záležitost. Diváci, kteří haní a procentuálně srážejí seriál vyloženě kvůli jinému příběhu, než jaký si sami ve svých hlavinkách vyprojektovali, kteří láteří, protože chtěli jiné mrtvé nebo jiné živé nebo jiné na trůnu, jiné pod trůnem a "před naší za naší.." se shazují sami. Jejich důvody jsou dětinské. A mě baví, že nebylo po jejich. Po mém také není, přesto oceňuji celkovou kvalitu posledního dílu, scénář, výpravu, režii, peckovního draka, nádherné kostýmy, hudbu, vizuální zpracování i výbornou atmosféru, které jsme se v závěru dočkali. Není na světě počin ten, který by se zalíbil všem. HOWGH! ;-) ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět nedám, neboť bych šla proti sobě. Ovšem po dvou katastrofálních fail epizodách (zastávejte si jich, jak je libo, avšak plytkost, děravost, zkratkovitost, nedotaženost i naprosto tupý scénář, jenž vkládal postavám do úst popel, místo ohně a ledu, kdy jsme se doslova ukájeli nad každičkou scénkou, poetičnost odvál severák), se nám nyní dostává hořkosladkého rozuzlení, jehož pachuť budeme s jistotou cítit při každé vzpomínce na Trůny. Uniklé scripty nelhaly, ač jsem jim nevěnovala mnoho pozornosti. Stále jsem totiž nevěřila, že by mohli celou tu letitou jízdu, vykonstruovaný děj do sebemenších detailů, natvrdo znásilnit. Všichni jsme si plně vědomi, že 6 dílů je sakra málo, je to znát. Překotné zvraty bijí vyloženě na naše mozkovny. Sám George R. R. Martin ale tvůrcům před lety sdělil osud ústředních postav, proto není zas tak nad čím láteřit...s Daenerys linkou však mohlo být naloženo uctivěji, o tom žádná. Nakonec konec dopadl důstojněji, než jsem čekala a snad jsem ani už nedoufala. Shakespearovský nádech s podmanivým hudebním doprovodem. Návrat na úplný začátek, leč proktnutý koncem, který věští nový, lepší, s lehkým úsměvem na rtech. Díky za dojemnou tečku v posledních minutách, jež ve mě bude rezonovat navždy. Díky za všechno. Freedom for a dragon, hail to the wolf. ()

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama