Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 453)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Red je atypický jedině v tom, že si jinak výhradně neakční herci, snad s výjimkou Willise, zahráli hlavní roli ex speciálních agentů v akční komedii s příšerně děravým scénářem a hudbou, která na každém kroku svojí snahou nahodit uvolněný feeling vzdáleně připomíná lehkost a eleganci Dannyho parťáků. Někomu tenhle fakt může připadat cool, někdo může kroutit hlavou. Originalitu nápadu se senior agenty ale tvůrcům v tomhle nelze upřít. Bohužel kvalitativně se na špičku nedosáhne ne proto, že by to nebyl dostatečně uvědomělý, či pomalý snímek. Ale tím jak je sterilní a půlka filmu je v podstatě jen generické střídání lokací, které je završeno tou či onou akční scénou. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

...a to som si myslel, že akčný film u mňa nedokáže zarezonovať. Žáner totiž nepustí a tak kvôli návratnosti a súčasnej limitovanej možnosti festivalových úspechov podbiehajú akčniaky zväčša masovému vkusu (t. j. štatistickému priemeru). RED sa trochu líši. Predovšetkým stavia do popredia nie mladosť a krásu, ale vyslúžilých veteránov. S nadhľadom servírujú humor zabalený do tuctového deja. Ukazujúceho, čo dávno všetci tušíme - zločincami nie sú ani zďaleka len tí, proti ktorým systém bojuje navonok s celým svojim bezpečnostným aparátom a médiami, ale že bezpečnostný aparát často len slúži zakrytiu trestnej činnosti veľkoformátových zločincov, zabývaných v najvyšších mocenských poschodiach štátu. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Retired Extremely Dangerous ,2. Rotating Enforcement Device ,3. Radical Early Discovery ,4. Rapidly, Executioners Destroyed ,5. Regular Easygoing Dudes ,6. Rockets Eagerly Dispatched ,7. Realtor's Explosive Death ,8. Russian Embassy Divertimento ,9. Rendezvous, Encounter, Discussion ,10. Rocking Escape Dirty ,11. Rehash Every Detail ,12. RED Evades Dunning ,13. Reluctant Execution Decision ,14. Ridiculously Extravagant Disguises ,15. Revenge Es Delicioso ,16. Really Elegant Diversion ,17. Rescuing Ex-Agents Daily ,18. Ruined Election Dinner ,19. Restraining Elected Dignitaries ,20. Relieved Embrace, Done ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku, i když Vám táhne na šedesát a jste agentem ve výslužbě. RED obsazené těmi nejlepšími all-star staříky ( jaké si lze představit ), tak natrhává všem letošním týmovkám pytlíky a je jedním z těch poctivých filmových překvapení, které baví i dojímají s výbuchy v pozadí. Old man my ass! Helen Mirren s kulometem je proklatě sexy! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisérovi sa podarilo dať dokopy samé hviezdy a je vidno, že ich to bavilo. Tú pohodu sa podarilo preniesť aj na plátno a vznikla príjemná akčná komédia. Humor funguje, akčné scény sú fajn a potešilo ma, že vo filme zaznie moje meno Igor. Som rád, že ma B. Willis nezabil. Osobne ma najviac zaujal K. Urban, ktorému to tu seklo. Sympatický herec, ktorý sa v hollywode nestratí. V istých momentoch a uhloch kamery mi pripomínal B. Pitta... čím to je? Film ubehne ako voda, ale napriek tomu som čakal málinko viac. Na príjemný večer to ale stačí. 70%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Jedná sa o prvý film natočený podľa komiksu od DC Comics, ktorý neprodukovalo štúdio Warner Bros. (Greenpeacak)
  • Datum narození Franka Mosese, které má napsané ve svých dokumentech, je 19. 3. 1955, což je skutečné datum narození jeho hereckého představitele Bruce Willise. (MeanWhile)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama