Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No tak já myslím, že hodně kvalitní psychárna. Opravdu výborný snímek. Všichni herci jsou skvělí, ale nejlepší je "matka" alias Rebecca De Mornay, jelikož ta předvedla špičkový výkon. Takový obvyklý americký podtext, sklep, velký dům a magoři. Trochu mi to připomíná Funnny Games USA, řekla bych že je to na stejný motiv. I když já sem tam pár chyb našla, něco málo nebylo domyšlené a kvůli tomu strhávám jednu hvězdu. Jinak výborná napínavá a akční podívaná, můžu jenom doporučit, já se bavila každou minutou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skutečný psychický teror v plné parádě a bez zbytečných příkras. Tam kde většina hororů sklouzne k bezduché a emocionálně hluché vyvražďovačce, Bousman zručně stupňuje atmosféru a nechává hlavní hrdiny plavat v tak beznadějné situaci, že i smrt by byla možná příjemnější. Brutalitou se tentokrát veskrze šetří, a když už se objeví nějaký krvavý cákanec, nikdy není samoúčelný a dokonale zvýrazňuje zoufalost situace, která každým činem nabírá na obrátkách. Navíc jednání jednotlivých postav není vůbec tak hloupé, jak jsme u podobných titulů zvyklí. Sice je tam pár chvil, kdy se chytáme za hlavu a logika ustupuje, ale ono se to snadno říká když nemám ve vedlejším pokoji šílenou rodinku s maniakální matičkou, kterou řadím k těm nejodpornějším záporákům za posledních pár let. "Šokující" závěr se mi tam sice moc nehodil, ale budiž. Na to, jak je tenhle thriller málo známý, je až nepříjemně znepokojující.. 80% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol zaručene parádny.Traja zločinci z toho jeden ťažko ranený prídu do svojho domu ale hneď zisťujú,že sa tam veľa vecí zmenilo a už nieje ich ale sú tam iný majitelia z priateľmi a práve pre nich začína peklo.Ty zločinci neboli až tak strašný aj keď sa aspoň tak tvárili ale po príchode ich Matky to malo slušnú psychickú zátaž.Len sa mi to zdalo neuveriteľné lebo zaporáci niesu až tak drsný ako to hrajú a rukojemníci niesu až tak vystrašení ako by mali byť .Ked ide do tuhého nikto nedrží z nikým to je jasné ale toto bolo brané až tak detinsky,sprostučko.Je to čistý nekompromisný Home Invasion,má v sebe akciu,napätie,dynamiku a silný psychický tlak od útočníkov.Len a je tu to slovo len to celé dianie je zabalene takej sprostučko neuveriteľnej forme.Ked začal film dával som mu 5* ale ako postupoval tak aj moje hodnotenie sa menilo a na konci som mu mohol dať nanajvýš 3* ale to je určite škoda mal na viac. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman, rutinnér na poli zapomenutíhodných béček, naštěstí ještě dovede zařídit, aby film vypadal trochu k světu. Oukej. Technicky vzato prostě asi dobrý, nepopíram - já si ale nevzpomínám, kdy mě naposled film tak hrozně rozčiloval vším, co se na plátně děje. Kdo napsal tuhle imbecilní hovadinu? Co? A proč? Při sledování jsem se cítil hloupěji, než když mě anonymní santusák na nádraží upozornil, že mi někdo plivl na nohavici a já si uvědomil, že jsem si jí poslintal sám! Ne, vážně - začátek OK. První konfrontace se zločinci taky. Jenže pak přijde ta protivná megera, která má z nějakého důvodu u všech obrovskou autoritu a začne pindat svoje moudra o rodině, která VŠICHNI žerou. Je docela komické sledovat, kterak se partě chlapů, jež se dle všeho už léta pohybuje na dráze velkého zločinu, třesou kolínka před maminkou a bez jejího slova si nezavážou ani tkaničku. Tady ovšem není problém v podstatě myšlenky - v buranské exploitační pecce Storm Warning to samé šlapalo jako hodinky - problém je v absolutní nevěrohodnosti charakterů a jejich chování. Nevěřil jsem nikomu ani nos mezi očima. Pokud to měl omluvit nadhled či humor, pak pro změnu nevěřím ani tvůrcům, jelikož jsem žádný nadhled jednoduše nepostřehl. Většinu času skoro všichni působí teatrálním, směšným, hloupým a nepravděpodobným dojmem, který je vydáván za psychologický teror; scénář si navíc hází klády pod nohy používáním všech myslitelných thrillerových klišé (a že jich v přepálené stopáži tohohle megadíla je jak much). Scéna s děvčaty u bankomatu měla připomenout Saw, na němž se Bousman "udělal"? Absurdní rámeček s krádeží dítěte v nemocnici - proč? Když si v závěru blondýnka s maminkou začnou rozbíjet talíře o hlavy a jedna na druhou křičet, že brání svou rodinu, což je nepopsatelně vtipná komediální vložka (nechtěná), zauvažoval jsem, nakolik by tahle šílenost fungovala jako parodie na spřízněné thrillery. To by ji ovšem nesměl točit Bousman a parodická stránka věci by musela být skutečně přítomna. SPOILER: Pointa spočívá v tom, že šest nevinných lidí umřelo jen proto, že manžílek nechtěl přiznat nevěru a schované peníze. Ano, taky bych váhal, kdyby kolem mě banda psychopatů zabíjela moje kamarády a vzduchem poletovaly kulky. Co je tohle za prohnilou módu, cpát do filmů podobně stupidní morální "dilemata"? Objektivně bych dal asi dvě hvězdy, to jen tak pro ty, kteří by mi chtěli říct, že jsem film vůbec nepochopil a že jsem idiot. Nakonec si za to můžu sám, pustit si po Serpicovi a Zodiacovi takovouhle paštiku, to už zavání sebetrýznitelstvím. Ale já to nečekal! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maminka má narozeniny a co lepšího jí k její oslavě dát, než večírek plný násilí a teroru. Ani nepoznáte, jestli má maminka radost nebo ne, ale její dva synáčkové se umí perfektně vyřádit na nebohých účastnících večírku, na kterém místo šampaňského poteče krev. Darren Lynn Bousman je jedním ze specialistů na hororový žánr a jeho subžánry. Překvapivě není to takový šílenec, jak by si někdo nezasvěcený o něm mohl myslet. Látku, která je remakem staršího filmu, který u nás není příliš známý, převedl do dnešní podoby velmi razantně, a s nikým se nemazlil ("nemazli sa s nima, hoši, tady se bude hulit jenom z komína!") tak to bylo z jiného filmu, ale přesto je znát, jak Bousman otálel s násilím prezentovaném v tomhle filmu. Není to až tak drsný film, jak bych od něj očekával. Občas mu chybí nadhled oproti originálu, ale zase umí udržet dynamiku a vést film do občasného extrému. Kdyby v něm setrval, byl bych nadšený ještě víc. Vybraní herci ok, Rebecca De Mornay celkem přesvědčivě "ujetá" dáma, ale přes "mírnost", jakou film nakonec dostal, ho rozhodně nedoporučuji slabším povahám ani lidem po infarktu. Bousman by se klidně mohl stát expertem na násilí, ale například na vyloženě šíleného kolegu Gense mu ještě něco málo schází, ale jinak si oba s klidem mohou podat ruce. 100% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)
  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)

Reklama

Reklama