Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (785)

Psema 

všechny recenze uživatele

Geniálně mimózní Wahlberg a na své poměry snesitelný Ferrell jsou první půlku k nezastavení. Akce je sice průměrná (roztěkaná kamera sama o sobě dynamiku nedodá), ale vtipů je hromada, parťácká chemie je patrná a Eva Mendes poprvé v kariéře není na ránu pánvičkou do hlavy. Škoda, že se po polovině začně místo na humoru přidávat na řešení nesmyslné zápletky a žánrových klišé, které jinak velmi dobrý výsledek sráží o dost dolů, což jen podtrhuje nedomrlé finále a "what-the-fuck-ózní závěrečné titulky". Kdo je pochopil, prosím vysvětlit. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Benga v záloze je dost praštěná komedie. Ty ve stylu Zoolandera mám extra rád, takže se bylo nač těšit. Ovšem tady to vůbec nefunguje. Všichni jsou vyšinutí a děj je více než chaotický. Pár výborných momentů se určitě našlo (většina akce, fotoscéna v hospodě, ..), dokonce se to obešlo i bez vyměšovacího humoru, přesto jsem celou dobu na film nechápavě koukal s otevřenou pusou, co že se to tam vlastně děje a nebyl si jistý tím, jestli se smát při každém příšerném výstupu Marka Wahlberga. Dvě hvězdičky, možná dva a půl. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ferrell & McKay goes mainstream. Ďaleko od najlepších kúskov (Semi-pro/Blades of Glory/Eastbound and Down). The Other Guys pôsobia dojmom, že Ferrell a spol to nakrúcali so zubami zahryznutými do jazyka a neidú vôbec na doraz (a to v oných komédiách išli ešte ďalej ako na doraz!). Málo vulgárnosti, oplzlého humoru, absurdity... nahradila ich bohovská akcia a nadupané efekty. Lenže je to toto, prečo pozerám filmy Willa Ferrella? Ja som sa viac bavil pri slovnej výmene o vzájomnom masakrovaní levov a tuniakov... PS: a to som pozeral unrated verziu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dá se u toho pěkně pobavit. V úvodní akční sekvenci v "michaelbayovském" stylu se představí elitní dvojice arogantních newyorských detektivů (Jackson, Johnson), pro které není žádný případ neřešitelný, a i když zanedlouho při jedné akci tragicky zemřou, je na jejich policejním oddělení adekvátní schopná náhrada, ale nikdo ani v nejmenším netuší, že v ušlápnutém policejním úředníčkovi Willu Ferrellovi a v bezvýznamném strážníku Marku Wahlbergovi dřímá talent rozlousknout složité policejní případy. Je to sice totálně nesourodá dvojice, protože jeden je neustále naštvaný a frustrovaný a druhý se do žádné akce moc nehrne, navíc má doma milující manželku Evu Mendes, ale touha po uznání a lepším postavení v práci je přece jen velká. A velký případ na sebe nenechá dlouho čekat. Tentokrát v něm bude mít prsty investiční bankéř Steve Coogan a půjde nejen o investiční podvody, ale i o fingované přepadení banky. Na diváka toho čeká poměrně dost. Hlavně tedy příval gagů, a tentokrát je opravdu z čeho vybírat. Jsou zde gagy trapné, originální, hrubozrnné, vypointované a účast Willa Ferrella se opravdu nezapře. Mnoho gagů také vyplyne ze vzájemného špičkování nesourodé dvojice detektivů a rozený komik Ferrell s věčně nespokojeným Wahlbergem vytvořili opravdu zdatnou dvojku, která je tak výrazná, že veškerý děj zatlačila do pozadí a jejich hlášky stojí za to. Není to však akční komedie, jak by se na první pohled mohlo zdát. Akce tady není tolik a film na ní nestaví, i když pokud na ni dojde, tak je poměrně efektní. Režisér Adam McKay záběry hodně zpomaluje a dodává jim ironický podtext. Divák hned ví, že se film ani trochu nebere vážně. Je to prostě komedie která pobaví, má skvělé herce, nejen v hlavních rolích, ale i ve vedlejších partech se najde spousta zvučných jmen. Film je stylově příbuzný Poldům, ale já se u tohoto filmu bavil víc. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Byl to ten nejnemožnější případ, ale Allen a Terry ho zmáknuli jako profíci..... Film, který má (zřejmě) být poctou všem těm, kteří dělají tu skutečnou a černou práci u policie a které neuvidíme na obálkách časopisů napsal scénárista se zvráceným smyslem pro humor. Tato krimi parodokomedie, má být vtipná hlavně tím, že ničí všemožné předsudky. Vtipu či pokusu o něj je tu hodně. HODNĚ! Bohužel úspěšnost je tak 50%. Naštěstí se jedná o humor nefekální, jenž je ,,svůj“, a který unesou i jemnější povahy. A ačkoliv na konci nemám v hlavě žádnou pachuť, není tu mnoho, co by v ní vůbec zůstalo. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jako malý jsem si hrál na policajty a lupiče. 2.) Chci se stát pasákem ze střední. 3.) Zajímá mě FaceBack. 4.) Myslím si, že zubní pasta je jídlo pro kosmonauty. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Jméno postavy Michaela Keatona Gene Mauch je odkazem na baseballového manažera, který dovedl tým California Angels do divizního přeboru v letech 1982 a 1986. Herec Will Ferrell (Allen Gamble) je fanouškem Angels. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 119,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 170,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama