Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (928)

pepo 

všechny recenze uživatele

Lepšie než som sa obával, horšie než som dúfal. Obrovský potenciál začínajúci v predlohe končí v rukách scenáristov a režiséra, ktorý natočil síce rozhodne svoj najlepší film ale pri veciach typu Hnev titanov a Battle L.A. to nie je žiadne terno. Ale vďaka stále výborne funkčným korytnačkám je to stále slušný popcorn a za dva dva roky si dám kľudne dvojku, aj keby bolo ideálne zmeniť režiséra (najlepšieho za samotného veľkého Michaela). A teraz malý matematický problém s hodnotením. Ten film naozaj nie je dobrý ale nenudil som sa, miestami sa fakt výborne bavil (MC Mikey :) a prežil som poldruha hodiny s hrdinami na ktorých som som vyrastal. Takže 3 za film a každému zmutovanému teenagerovi po jednej. 7/10 P.S. Hudba Briana Tylera super, Megam nevadí ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oba jsme už dospělí, oba dobře vypadáme, ty možná líp, to můžeme probrat, ale jde o to, že si nemusíme vymejšlet, abysme mohli bejt spolu." No jo, někteří chlapi zkrátka na pohádky o bojovných želvách nevěří, ale já bych reportérce April O'Neilové věřil snad i tu autech, co se mění v roboty. Krásné ženy se zkrátka mají poslouchat, protože za to jednak může být odměna a taky se může stát, že mají pravdu. Vraťme se však ke vztyčeným plazům s krunýřem. Ti mě bavili jen při pobroukávání ve výtahu, protože jejich hlášky byly na želvy poměrně suché, šavlovačky s předem daným výsledkem mne trošku nudí a z tradičních závěrečných keců o rodině se spontánně osypávám. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo přetrpí slabou první polovinu, tomu se dostane odměny. Akční scény totiž vůbec nejsou špatné. Liebesman je hodně zvláštní člověk, režíruje béčka s opravdu idiotským příběhem, ale akční stránku má jednoznačně v oku. Šnežnou scénu jsem si projistotu pustil hned 3x a ještě během ní jsem si občas některý kousek vrátil. Megan Botox je zde opravdu jen na okrasu, o nečem jako herecký výkon může snít dál. Želvy Ninja se povedly určitě více než poslední Spidey. Stopáž přesně taková jaká by měla v podobných filmech být. 55% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hele, tenhle film mi je tak moc jedno, že fakt nevim. A přitom by stačilo tak málo - trochu přepálit nadsázku, která je minimální, vykašlat se na 3D, který stejně nemá efekt, a naopak nevykašlat se na příběh až na takový úrovni, že některé hlavní postavy prostě zmizí z děje a už se neobjeví. Fakt toho chci až tolik? 2 a 1/2 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vznik želv se mi víc líbilo v seriálové verzi, kde byl Hamato Yoshi. Co k tomu říct? Je to akční jízda, která vás nenechá se na chvíli zamyslet, hudba mi evokuje Avengers (nebo něco podobnýho) a v ději mi chybí právě ta chvilka, kdy zpomalí, všichni se zamyslí a dostane trochu větší hloubku. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce ***** | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Okrem New Yorku, kde prebiehala väčšina natáčania, navštívil filmový štáb aj štáty Alabama a Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Tříska (Danny Woodburn) nabízí Leonardovi (Pete Ploszek) meč, říká, že jde o katanu. Katana je ale ve skutečnosti meč samurajů a nikoliv nindžů. Správně by mělo jít o typickou zbroj nindžů, meč šinobigatana, jinak známá také jako nindžató či nindžaken, která má kratší čepel a lépe se tak hodí pro boj zblízka. (CANNIBAL)
  • Necelé 2 týždne po vydaní filmu stačili na to, aby producent Michael Bay dostal zelenú pre pokračovanie. (MikaelSVK)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama