Jonathan LiebesmanKamera:
Lula CarvalhoHudba:
Brian TylerHrají:
Megan Fox, Jeremy Howard, Will Arnett, Jesse McCartney, Whoopi Goldberg, Jason Marsden, Greg Cipes, Alan Ritchson, Noel Fisher, William Fichtner (více)VOD (3)
Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)
Každý snad ví už od začátku 90. let, že Tříska není zmutovaná krysa z kanálu. Kdo vyrůstal v 90. letech moc dobře ví, že byli 2 mistři ninjutsu. Hamato Yoshi (Tříska) a Oroku Saki (Trhač). Tahle kolosální neznalost autorů filmu vypovídá o jejich neprofesionalitě. Kam se tento film hrabe na legendární animovaný seriál, na kterém vyrůstala moje generace. Jediný vtipný moment: BEATBOX ve výtahu. Ale na víc než 1 hvězdu to ve výsledku není. ()
Lepšie než som sa obával, horšie než som dúfal. Obrovský potenciál začínajúci v predlohe končí v rukách scenáristov a režiséra, ktorý natočil síce rozhodne svoj najlepší film ale pri veciach typu Hnev titanov a Battle L.A. to nie je žiadne terno. Ale vďaka stále výborne funkčným korytnačkám je to stále slušný popcorn a za dva dva roky si dám kľudne dvojku, aj keby bolo ideálne zmeniť režiséra (najlepšieho za samotného veľkého Michaela). A teraz malý matematický problém s hodnotením. Ten film naozaj nie je dobrý ale nenudil som sa, miestami sa fakt výborne bavil (MC Mikey :) a prežil som poldruha hodiny s hrdinami na ktorých som som vyrastal. Takže 3 za film a každému zmutovanému teenagerovi po jednej. 7/10 P.S. Hudba Briana Tylera super, Megam nevadí ()
Velmi vkusná, zábavná a svěží želví jízda. Natočeno je to velmi stylově a přehledně, o zábavu se stará Mickey svými vtipnými hláškami, potěší i svůdná Megan Fox a epická akční scéna ve sněhu, která je vizuálně dech vyrážející. Zde není potřeba nad ničím uvažovat, já tyhle filmy miluji, je to skvělá oddechová zábava a já se bavil výtečně. Podobné guilty pleasure jako Hercules. 80% ()
|| Scenár: Josh Appelbaum, Andre Nemec, Evan Daugherty / Predloha: Peter Laird, Kevin Eastman (Charaktery) | Hudba: Brian Tyler | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Nickelodeon Movies, Platinum Dunes | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 185,265,383 $ || Nostalgická struna sa rozvybrovala minimálne na 400Hz, bavil som sa skvelo, ako na starom predchodcovi, na ktorom som bol v kine ešte s otcom. Film sa našťastie vôbec neberie vážne, tak isto, ako ani scenár a režisér neberie vážme postavu Megan Fox, a využíva ju ako komediálny element, spolu s purbertálnymi korytnačkami. Výborná zábava na jedno vydenie, nasmerovaná na detské publikum. 70% | Kino Atlas Praha, 19.8.2014 | ()
Nulová očekávání jsou cenná komodita. Tady jsem nečekal lautr nic, jelikož mám Liebesmana zafixovaného jako člověka, který z průměrných projektů dělá podprůměrné (druhý Souboj Titánů), nebo bezmála příšerné (Světová invaze). A ono to šlo! Přepálená videoherní jednohubka s prvotřídními efekty sice často zadrhává a rozhodně není chytřejší, než průměrná želva (nezmutovaná), nicméně baví relativně vydatně, má funkční mytologii a působí kompaktním dojmem. Gangsta želváci nevadili, odfláklí klišé záporáci jo. Upřímně jsem zvědavý, co přinese další díl. ()
- Herecké trio Megan Fox (April O'Neil), Will Arnett (Vernon Fenwick) a Johnny Knoxville (Leonardo) sa priznalo, že pri rozhodovaní o ich účinkovaní v tomto filme zohrali veľkú rolu ich deti - veľkí fanúšikovia Ninja korytnačiek. (MikaelSVK)
- Ve filmu se původně měl objevit nejen Afroameričan-Bebop-prase a Árijec-Rocksteady-nosorožec, ale i mozek Krang z Dimenze X. Bulharský 3D umělec Tsvetomir Georgiev vytvořil dokonce návrhy dle původního seriálu (od r. 1987). (Zdroj: comicbookmovie.com) (JORDY)
- Film měl mít premiéru 16. května. První číslo komiksu o nindža-želvách vyšlo 5. 5. 1984. (Zdroj: collider.com) (ČSFD)