Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (170)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Začul som zvesti, že je to dobrý seriál, ktorý si rád pozrieš." Pri sledovaní som si uvedomil ako dlho som nevidel Ellen Page. Pekne jej to tu sadlo a určite jej tento úspešný seriál nakopol stagnujúcu kariéru. Vždy som mal slabosť pre filmy s témou cestovania časom. Užíval som si 60-roky a všetko okolo atentátu na JFK. Veľmi dobre fungujú úvodné časti seriálu, v ktorom je postava E. Page odsúvaná bokom, ako "tá bez schopností". Divák tuší, že určite nejakú schopnosť má a spolu s jej tajomnou love story, ktorá občas nakukne až do hororového žánru patrí medzi to najlepšie čo ponúka prvá séria. Super schopnosti hlavných hrdinov pripomenie X-menov, ktorých mám rovnako rád a aj preto sa mi seriál trafil do vkusu. Seriál kvalitne premiešava niekoľko žánrov a úspech je zaslúžený. Po dvoch sériách slušné 4 * a teším sa na tretiu. 80%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psala jsem to u prvního dílu. Předloha je pro mě top toho, co v komiksovém světě vyšlo. Takže pro mě bylo těžké tyhle dvě věci oddělit. Protože obojí je trochu jiné. Přestože oboji je stejně dobré. Jedine, co mi chybělo, je absence úvodní znělky. Sice je logo seriálu vždydy dobře a vkusně zakomponované do obrazu, chybělo mi to. Nemohla jsem překousnout jména hrdinů. Diego je Diego, ne Kraken. Luther je Luther, ne Cosmo (ten mě naštval a zklamal nejvíc ze všeho. Pochybuju, že peníze nebyly, aby si s ním víc vyhráli.). Taky absence strun přes pič...jeskyňku Vanyi. Jasně, nemohu dostat přepis. A kdo nečetl, tomu se to bude líbit takto. Ale znáte to, my jsme na tohle hrozní. A jak už tady někdo psal. Na to, že jsme se seriálem byli takovou dobu, hlavní postavy se nikam neposunuli. Ale v tak krátkém časovém úseku. Je vůbec možné, aby se to stalo a bylo uvěřitelné? Ale nemůžu ze sebe setřást Vanyu. Její padoušství je zde zobrazeno jako namlouvání tučňáků. Místo naštvali jste mě, tady máte apokalypsu, budete jí mít za chudinku, že se to stalo jenom tak, když šla kolem plotu a dostala napad na Apokalypsu (podpořeno dojemnými flashbacky, ale tenhle zrod padoušství mají podle mě diváci raději...než jak to bylo v předloze). Celý vizuál (kromě Luthera) mě bavil. Hudba na 361% a jako celek mě první série bavila, s pravděpodobností druhé (tož není to Marvel, takže asi jo :D...). ()

Reklama

Milan25 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný seriál o skupince "sourozenců", kteří náhodou mají nějaké nadpřirozené schopnosti, které během seriálu sem tam použijí. Deset dílů rodinného dramatu se spoustou zbytečných odboček by šlo hezky zkrátit na dvouhodinový celovečerák, který by měl aspoň nějaký spád. Netuším, zda se plánuje nějaké pokračování, ale klidně si to nechám ujít. Věřím, že komiksová předloha bude zajímavější. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ok, pre mňa ako čerstvého fanúšika seriálov ako takých, toto nie je "iba" výborný kus, ale rovno kult hodný uctievania. Tak skvelo napísané postavy, cestovanie časom a herci (celú tú partu do jedinej postavy si zamiluješ a budeš jej fandiť celý čas aj keď sa bude správať úplne debilne...), či dávkovanie toho mysteriózneho pozadia. Pár krát som sa pristihol, že bručím ako želva. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

První série mě zas tak nezaujala, asi proto, že jsem to čekal trochu akčnější, protože to popisují jako superhrdinskou show. Ano, děti mají schopnosti, ale tenhle seriál není vůbec o akci. Je o vztazích. Bude vás to bavit jen pokud vás zaujmou hlavní postavy tj. tato netradiční superhrdinská rodina (ikdyž Doom Patrol se mi jako rodina zvláštních případů líbí víc). A protože se v první sérii teprve seznamujeme, tak jsem nebyl moc z této rodiny nadšený. Každopádně Ellen Page miluju, a doufám, že se v budoucnu ještě víc proslaví, ne jen jako X-Woman, ani jako Bílá houslistka, protože hrát prostě umí. Druhá série zaujme hlavně svou starou atmosférou 60. let, kdy za časů Kennedyho ještě válel rasismus a v lince Allison to je perfektně a někdy hrozivě zinscenované, čímž myslím hlavně antirasistické protesty. Jsem rád, že se seriál odklonil od komiksu, jednak proto, že je někdy komiks dost dětinský (a zároveň brutální), ale kdyby natočili smrt Kennedyho tak jak to bylo v komiksu, tak by to dost Američanů, včetně mě, neudejchalo. S1 = 82%; S2 = 84% ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Na začátku vypravěč zmíní, že jediní přeživší apokalypsy je šestice sourozenců. Ovšem na konci epizody Bílé housle (2019) je záběr na Hazela (Cameron Britton) a Agnes (Sheila McCarthy), kteří se zachrání s pomocí kufříku Komise. (VinceCZ)
  • Natáčanie prebiehalo v kanadských mestách Toronto a Hamilton. (Astonko)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama