Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

kingik 

všechny recenze uživatele

Elitní zabijáci mají elitní herecké obsazení a jsou inspirováni knihou sepsanou podle skutečných událostí, ale podle mě je tohle lepší brát s rezervou a vnímat tenhle počin jako ryze akční film, jehož spletité spektrum na pozadí událostí z počátku osmdesátých let, je jen jakousi záminkou pro rozehrání příjemně zběsilé akční podívané se sympatickými herci. Vše se točí kolem elitního agenta Dannyho (Jason Statham), který po jedné akci, která neprobíhala tak docela podle jeho představ, skončil se svojí aktivní kariérou profesionálního nájemného zabijáka, ale jak to tak bývá, má před sebou jeden soukromý kšeft a sice vyrvat ze spárů mocného ropného šejka svého nejlepšího přítele, shodou okolností rovněž bývalého zkušeného agenta Huntera (Robert De Niro), který padl do zajetí v nehostinné poušti. Šejk se nehodlá smířit, že v Ománské válce byli zabiti jeho tři synové a hodlá sjednat nápravu. Elitní agent musí odpravit tři bývalé příslušníky speciální britské jednotky SAS, kteří se podílely na vraždách jeho potomků nebo jeho nejlepší přítel zemře, a navíc nelehký úkol je podmíněn tím, že všechny vraždy musí vypadat jako nehody. Danny se pouští s několika dalšími svými elitními zabijáky do vyplnění náročného úkolu a vše je komplikováno tím, že i druhá strana začíná tušit hrozbu a do sledování našich výtečníků se pouští i bývalý, a na jedno oko slepý voják ze SAS (Clive Owen), který se se svojí buldočí vytrvalostí nehodlá jen tak lehce vzdát. A ve hře jsou navíc ropná pole a pohádkové peníze. Čekejte četné bitky, přestřelky, automobilové honičky, nevkusné kníry a licousy a dokonalé rachotiny, které se proháněly na tehdejších silnicích. Jasně, že nebylo možné se nezasmát třeba De Nirovi a jeho bitce s evidentně lepším soupeřem, ale je to už starší pán a má právo být trochu horší v koordinaci pohybů. Naopak množství akčních scén vypadalo docela nebezpečně a Statham nám ukáže solidní rvačku s Owenem v nemocnici. V jiné scéně názorně předvede, jak protivníka zdolat židlí, ke které je přivázaný, a pak si ladně (zřejmě za pomoci kaskadéra) proskočit zaskleným oknem rovnou na kapotu náhodně přistavěného auta. Pak je tu i ženský element zastoupený mile vyhlížející Yvonne Strahovski, která si zahrála (možná trošku zbytečně) Stathamovu přítelkyni. Nějaké další nepřesnosti stran děje by se určitě našly, ale při nasazeném vysokém, až místy zběsilém tempu, se nedaly ani moc postřehnout. Dohromady mě film nenudil a děj nebyl zrovna z rodu těch ohraných. Sešla se zde dobrá herecká parta vedená kvalitní režií Gary McKendryho. Film jsem viděl nadabovaný, a to taky mělo svoji výhodu, ačkoliv například dabér Juřička mluvil tři vedlejší postavy. Tenhle akční opus se vyvedl a bavil mě. Zvolil bych lepší konec, jinak v pohodě. 90% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tady „nemůžu“ jinak. Nerad bych totiž skončil (od verbala) našlehanej v omáčce ke svíčkový. Ikdyž, bez boje by se to neobešlo (mířidla mám seřízený). To pouze pro pořádek a jak známo, z gauče (zvlášť od rozpitého lahváče) se těžko odtrhává, natož utíká. Zpět k snímku. Statham a jeho tradiční variace po x-té? ANO, ale koho to sere? Mě teda (rozhodně) NE. „Na Hamleta“ mám v zásobě dost jiných alternativ. Clive? Ten bezproblému utahne i 5min (nepřerušovaný) záběr jak si loupe banán http://www.csfd.cz/film/42932-hranice-zlomu/ popř. chroupá mrkev http://www.csfd.cz/film/223965-sejmi-je-vsechny/ D. Purcell? Příjemné překvapení! Bobby De Niro (trestuhodně) nevyužitý? Možná. Na druhou stranu, to se podle vás měl z toho zavšivenýho paláce prostřílet pálením vostrejma (luštěninama) do trenek?! Já byl rád i za těch pár VELMI jistejch výstupů, stejně jako za oživení vzpomínek na staré dobré „80“ časy! A že to mohlo skončit klidně o 30 min dřív a nic by se nestalo? NE! Skončilo to (jako můj komentář) přesně ve chvíli, kdy mělo. Jason i Clive totiž neodchází od rozdělané práce. Tečka! Anebo, že by přeci jenom příměří? Who knows. Konečný ortel? Upřímně řečeno, musel bych zapátrat hodně hluboko v paměti, abych si vybavil, kdy naposledy mi udělal akční snímek takovouhle nefalšovanou radost. Tady se našlápne hned od úvodních minut a (překvapivě) nepoleví až do úplného závěru. Za normálních okolností bych se vytasil se (silnými) 4* , ale vzhledem k místnímu hodnocení, kdy nebýt zvučných jmen, snímek bych jistojistě minul velkým obloukem, pomůžu (tentokrát) verbalovi v jeho (křižáckém) tažení za červenou barvou. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční film s trojicí herců : Jason Statham, Robert De Niro a Clive Owen. Film má na tento zvláštní a méně typický film odpovídající délku téměř dvou hodin. Na filmu mě nejvíc zaujal příběh, který vystihuje jasně zabijáky, jejich metody a způsob života. Akčních scén je tu celkem dost, nějaký ten souboj se tu taky najde. Statham mě bavil jako vždy, dále mě potěšil Robert De Niro jako největší parťák Stathama. Owen hrál taky celkem slušně. Hudba průměrná. Největší akce mě bavila v poslední třetině filmu. Hodnotím na 90% = ***** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tihle chlápci měli našlápnuto slušně. Na jednu stranu nutí k vypnutí mozku, na tu druhou se tváří nesmírně vážně. Tak či onak se vše brzy rozjede poměrně hekticky a překombinovaný děj spíš škodí, přitom není ani nijak chytrý. Záhy některým scénám dochází dech, špatné nejsou, ale vyhledávat je po letech taky nikdo nebude. Může za to strnulejší režie a scény, které si berou od každého žánru trochu a které měly být vrcholy filmu (třeba bitka Statham – Owen je překvapivě docela nuda) jimi nejsou. Chybí poctivé fyzično, momenty, ze kterých bolí, namísto toho se tu ušlechtilý milovník Statham honí za plavovlasou farmářkou. Průhledné, ale pořád poctivé řemeslo. Už jenom kvůli hercům (knírkatý Owen rozhodně coby bad guy uspěl) se ale mohli všichni za kamerou o krapet víc snažit.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

De Niro - Statham - Owen to jsou tři poměrně důrazné argumenty proč zvednout prdel z gauče a přmístit jí na sedačku v kině. Nemůžu si pomoct, ale já si to užíval. Robertovi je skoro 70let a akční tam jak nadopovanej krtek. Za ten fight v metru fakt klobou dolů. Vůbec na něm je vidět, že si natáčení podobných filmů až neskutečně užívá. Jason a Clive maj tolik charisma, že i kdyby ho dávali každýmu Číňanovi na světě, pořád by se ještě dostalo na všechny rusáky. U Jasona mám trošku problém s tím, že on se svým výrazivem prostě do absolutní herecké extraligy nemůže nikdy dostat, takže podobný filmy jsou zřejmě jeho vrchol i když a moc bych mu to přál a třeba se kurevsky pletu a jednou bude v těch svých tlapách svírat jednoho zlatýho plešatýho pana O. No a Cliwe to je prostě mazák, první liga, jemu se taky dá věřit každá role do který se oblíkne. Samotnej děj, možná trošku natahovaný, možná to chtělo ještě trošku víc akce na úkor keců, ale na to sere pes. Jediný co mě trošku vadilo, byly jakože ty romantický vsuvky z tou Jasonovou zásuvkou, to ne proboha,to sem nepatřilo. To bylo jako kdybych na hokejový utkání přišel v tenisovým oblečení. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)
  • Tahač Scania s návěsem, který je možné spatřit ve scéně v přístavu, kdy je Spikovi (Clive Owen) dovezeno to, co zbylo z Dannyho (Jason Statham) kumpána, se začal vyrábět až po roce 2000. (R1CH1E)
  • Niektoré londýnske scény sa natáčali v Cardiffe — v júli 2010 videli De Nira a Stathama nakrúcať pred barom The Promised Land na Windsor Place. Ďalšie miesta natáčania: The Blue Anchor Inn (Wales, Veľká Británia), Footscray, Frankstone, Healesville, Melbourne, Yarra Valley, Little River (Austrália) a Jordánsko. (Arsenal83)

Reklama

Reklama